noodles volos banner

Συνεχίζει βάζοντας ψηλότερα τον πήχη η Ακαδημία της Αγίας Άννας

  • Published in ΕΠΣΘ

Τον απολογισμό της πρώτης χρονιάς λειτουργίας της, αλλά και τα σχέδια της ενόψει της συνέχειας, ανακοίνωσε η Ακαδημία Αγία Άννα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Συγκεκριμένα:

«Η σχολή ποδοσφαίρου της Αγίας Άννας στην πρώτη χρόνια λειτουργίας της κατάφερε να ανεβάσει το πήχη ψηλά όσον αφορά τη λειτουργία μιας σύγχρονης - ευρωπαϊκής σχολής ποδοσφαίρου.

Έχοντας ως κεντρικό πρόσωπο το παιδί και πάνω από όλα την υγεία του, η σχολή ξεκίνησε προσφέροντας με την εγγραφή πλήρεις ιατρικές εξετάσεις (καρδιολογικές, αιματολογικές κ.α.). Εκτός από την αθλητική εκπαίδευση των μικρών ποδοσφαιριστών, δίνοντας μεγάλο βάρος στη σωστή διαπαιδαγώγηση τους αλλά και στην κοινωνικοποίηση τους μέσω του αθλητισμού, οι υπεύθυνοι της σχολής φρόντισαν η τύχη των παιδιών να είναι στα χέρια  καθηγητών φυσικής αγωγής και διπλωματούχων προπονητών, υλοποιώντας προπονητικά προγράμματα που απορρέουν από τη συνεργασία με την Arsenal, ενός εκ των κορυφαίων αγγλικών συλλόγων με σχολές ποδοσφαίρου σε όλο το κόσμο.

Ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις της εποχής για τη νέα αθλητική χρονιά, βελτιώνοντας τη λειτουργία της σχολής , προχωρούμε στην εφαρμογή ενός σύγχρονου πλάνου εκγύμνασης των αθλητών.

Την ανάπτυξη, βελτίωση και μεγιστοποίηση των φυσικών ικανοτήτων όλων των παιδιών - μέσω ξεχωριστών ανά ηλικία εξειδικευμένων προγραμμάτων - θα αναλάβει ο καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδικότητα στη προπονητική φυσικής κατάστασης κος Πετσιμέρης Σωτήρης.

Την ευθύνη υλοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των Arsenal Soccer Schools θα έχει ο Παπαρρίζος Παναγιώτης, καθηγητής φυσικής αγωγής, κάτοχος διπλώματος UEFA A, με την υποστήριξη των προπονητών Αθανασιάδη Νίκου (ΚΦΑ με ειδικότητα ποδόσφαιρο), Κυργιάκου Γιώργου (ΚΦΑ με ειδικότητα ποδόσφαιρο), Ζαφειρίου Παναγιώτη (κάτοχος διπλώματος UEFA B)  και Οικονόμου Δημήτρη (ΚΦΑ με ειδικότητα ποδόσφαιρο).

Για την υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων στις εγκαταστάσεις της σχολής προστέθηκε και μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα 120τμ.

Τέλος, η διεύθυνση της σχολής θέλοντας να καλύψει τις ανάγκες των αθλητών στους τομείς της διατροφής, της ψυχολογίας και της αποκατάστασης ήρθε σε συνεργασία με επιστημονικό προσωπικό αντίστοιχων ειδικοτήτων».