noodles volos banner

Αξιολόγηση και κατάταξη των διαιτητών πριν το νέο πρωτάθλημα

  • Published in ΕΠΣΘ

Στα πλαίσια της προετοιμασίας των τοπικών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας τα σεμινάρια επεκτείνονται και καθίστανται πλέον υποχρεωτικά και από τις Ε.Δ. των ενώσεων, που ήδη ενημερώθηκαν ότι πρέπει στα πλαίσια της προετοιμασίας των τοπικών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας της κάθε Ένωσης να προβούν στις παρακάτω ενέργειες για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2014-15.
Οι συγκεκριμένες ενέργειες πρέπει να γίνουν πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων.
Οργάνωση σεμιναρίου με τα παρακάτω θέματα: Α. Γραπτές εξετάσεις, Β. Κατευθυντήριες γραμμές νέας αγωνιστικής περιόδου, Γ. Ανάλυση περιπτώσεων αγώνα από UEFA-FIFA DVD σύμφωνα με την κρίση της ΕΔ/ΕΠΣ και τα σημεία που χρήζουν περαιτέρω επισήμανσης, Δ. Υπογραφή διοριστήριου, Ε. Αγωνιστικά τεστ
Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου η ΕΔ/ΕΠΣ προβαίνει στην αξιολόγηση και κατάταξη των διαιτητών και παρατηρητών σύμφωνα με τα άρθρα 25 και 26 του Κανονισμού διαιτησίας.
Τα σχέδια των γραπτών εξετάσεων θα αποσταλούν από το τμήμα διαιτησίας μετά από σχετικό αίτημα της ΕΔ/ΕΠΣ και η κατώτατη βαθμολογία επιτυχίας θα είναι οκτώ (8) λάθη. Τα όρια των αγωνιστικών τεστ αναφέρονται στον Κανονισμό διαιτησίας (ΤΕΣΤ FIFA)
Στις κατευθυντήριες γραμμές θα πρέπει να τονίζεται μεταξύ άλλων, ο σεβασμός που πρέπει να επιδεικνύεται από τους διαιτητές και παρατηρητές προς όλους τους συμμετέχοντες (παράγοντες, ποδοσφαιριστές, φιλάθλους, δημοσιογράφους κλπ), η ακριβής αναγραφή των πραγματικών γεγονότων στο φύλλο αγώνα, η προσεκτική μελέτη του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων και των Προκηρύξεων των Πρωταθλημάτων της ΕΠΣ, η σοβαρότητα, η προσοχή και η αυτοσυγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κυρίως η ευθύνη των διαιτητών για τη διασφάλιση της υγείας των παικτών και της προστασίας της εικόνας του Παιχνιδιού. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι ΕΔ/ΕΠΣ αναφέρουν στον Υπεύθυνο της Περιφέρειας και στην ΚΕΔ την ολοκλήρωση της προετοιμασίας των τοπικών διαιτητών και παρατηρητών της νέας αγωνιστικής περιόδου.