noodles volos banner

Τετραήμερο camp των Σχολών της Άρσεναλ στο Olimpico Sport Club στο Βόλο

  • Published in ΕΠΣΘ

Από τις 24 έως και τις 27 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του Olimpico Sport Club (Arsenal Soccer School - Αγία Άννα) στο Βόλο θα πραγματοποιηθεί το 4ο  και τελικό προπονητικό camp για την φετινή ποδοσφαιρική σεζόν στο πλαίσιο του Advanced Development Program. Το πρόγραμμα τελεί υπό την επίβλεψη του καθηγητή ποδοσφαίρου της Royal Netherlands Football Association Ton De Hoop και του Λάκη Παπαϊωάννου (scout της Arsenal FC και τεχνικού διευθυντή των σχολών στην Ελλάδα). Πάνω από 80 παιδιά γεννημένα από 1998 έως και το 2001 από την Ελλάδα θα προπονηθούν και θα αγωνιστούν, με σκοπό να διαπιστωθεί η πρόοδος του καθενός ξεχωριστά, αλλά και να συνεχιστεί η ποδοσφαιρική εκπαίδευση και βελτίωσή του. Στο πλαίσιο του Advanced Camp έχουν προγραμματιστεί δύο φιλικοί αγώνες που θα διεξαχθούν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Olimpico Sport Club, σε συνεργασία με την ΕΠΣ Θεσσαλίας. Την Τετάρτη 25 Ιουνίου από τις 8μμ έως τις 9.45μμ  και την Παρασκευή 27 από τις 10πμ εώς τις 11.45πμ θα διεξαχθούν  φιλικοί  αγώνες  ανάμεσα σε ομάδα επίλεκτων ποδοσφαιριστών γεννημένων το 1998 και το 1999 των σχολών ποδοσφαίρου της Arsenal  και σε ομάδα επίλεκτων της ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Το Advanced Development Program είναι σχεδιασμένο για να παρέχει συμπληρωματική προπόνηση και αξιολόγηση με την καθοδήγηση και τις επαγγελματικές οδηγίες του Τon De Hoop. To προπονητικό team αποτελείται από επίλεκτους προπονητές των σχολών της Arsenal στην Ελλάδα και προπονητές της σχολής ποδοσφαίρου  της Αγίας  Άννας στο Olimpico Sport Club.
Η πρόοδος των ταλαντούχων παιδιών των Arsenal Soccer Schools βασίζεται στο Αναπτυξιακό Τρίγωνο της Arsenal FC, ένα πρόγραμμα συμπληρωματικής προπόνησης που ακολουθείται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο και περιλαμβάνει:

Επιλογή - Καθοδήγηση - Προσωπική Προπόνηση – Αξιολόγης

Σκοπός του προγράμματος είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία ταλαντούχων νεαρών ποδοσφαιριστών ώστε όσοι επιλεγούν να διεκδικήσουν θέση σε ακαδημία επαγγελματικής ομάδας στο εξωτερικό ή την Ελλάδα με τη συμπλήρωση του 16ου έτους από τη γέννηση τους. Μέχρι τώρα αρκετά παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα μεταπήδησαν από τη σχολή τους σε επαγγελματικές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Εν τω μεταξύ δύο ποδοσφαιριστές της  Elite Ακαδημίας της Arsenal  υπέγραψαν στην Arsenal FC και η προσπάθεια χρόνων του Τεχνικού Διευθυντή της Ακαδημίας, Λάκη Παπαϊωάννου και των συνεργατών του, πλέον αποδίδει καρπούς.

 Τo 2010 η Arsenal FC ξεκίνησε στην Ελλάδα τη λειτουργία της 1ης Elite Ακαδημίας της στην Ευρώπη. 21 νεαροί ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Κροατία και την Αλβανία ήταν υπότροφοι στην Ακαδημία. Δύο απ’ αυτούς πλέον έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα. Πρόκειται για τον Σάββα Μούργο (γενν. 1998) και τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη (γενν. 1997), που την Παρασκευή 30/5, υπέγραψαν παρουσία των γονέων τους διετές συμβόλαιο με την αγγλική ομάδα. Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία των Arsenal Soccer Schools και του Advanced Development Program μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.arsenalfootball.gr και στο τηλέφωνο της σχολής ποδοσφαίρου της Αγίας Άννας 2421091545. 

Last modified onSaturday, 21 June 2014 11:13