noodles volos banner

Στον τελικό ο ΝΠΣ, συνέτριψε με 7-0 τον Ρήγα

Ο ΝΠΣ Βόλος φιλοξένησε τον Ρήγα Φεραίο το μεσημέρι της Τετάρτης (21/2), στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣΘ, επικρατώντας εύκολα της ομάδας του Βελεστίνου, με σκορ 7-0, περνώντας στον τελικό του θεσμού. Ευρύ το "rotation" που επέλεξαν να κάνουν οι Αλεξίου και Σπαθής, λόγω πρωταθλήματος, ενώ ήθελε περισσότερο την πρόκριση και την πήρε με εμφατικό τρόπο η ομάδα του Χουάν Φεράντο.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Από πλευράς γηπεδούχων, ο Χουάν Φεράντο έδωσε στον Μούτσα τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα. Δεξιός οπισθοφύλακας ήταν ο Ντεντάκης, αριστερός ο Ζέρης και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Δημόπουλος και Γκαλίτσιος. Η τριάδα των χαφ στον άξονα ήταν οι Καμπαγιέρο, Πέντα και Πίτσου Γκαρσία, με τους Μελισσόπουλο (δεξιά) και Μάντζη (αριστερά) να αγωνίζονται στις πτέρυγες. Η "αιχμή του δόρατος" για τους γηπεδούχους ήταν ο Δεμηρτζόγλου.

Οι Αλεξίου και Σπαθής επέλεξαν τον Παπαγιάννη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Χατζηαθανασίου, αριστερά τον Ράπτη και στο κέντρο τους Γκάγκα και Καρλιάμπα. Ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Παπακώστας, Σουγκάρης και Μπόρας. Παπαγεωργίου (αριστερά) και Γεωργατζής (δεξιά) αγωνίστηκαν στις πτέρυγες, με τον Τσελεπή να είναι ο μοναδικός προωθημένος στην επίθεση του Ρήγα.

Επιθετικός "μονόλογος" των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος

Aπό τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι αγωνιστικοί προσανατολισμοί των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Νεάπολης ήταν εμφανείς. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να δημιουργήσουν και να φτάσουν κοντά στα καρέ του αντιπάλου τους, ενώ οι φιλοξενούμενοι "περίμεναν" τον ΝΠΣ, με στόχο τους να βγάλουν ενέργεια ανασταλτικά, πιέζοντας αρκετά, προκειμένου να περιορίσουν τους "χώρους" προς τη μεγάλη περιοχή τους.

Στην πρώτη αξιόλογη φάση της αναμέτρησης στο 13', ήρθε και το γκολ για την ομάδα του Φεράντο. Ο Γκαρσία εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, με τον Καμπαγιέρο στο πρώτο δοκάρι να κερδίζει στον αέρα τον Τσελεπή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Παπαγιάννη, για το 1-0.

Παρά το υπέρ τους προβάδισμα, οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να έχουν την υπεροχή, ψάχνοντας για ένα ακόμα τέρμα που θα "κλείδωνε" νωρίς τη νίκη τους. Στο 21', ο Δεμηρτζόγλου έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή, επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Παπαγιάννη.

Οκτώ λεπτά αργότερα, ο ΝΠΣ Βόλος έφτασε ξανά κοντά στο γκολ. Ο Γκαρσία εκτέλεσε έξυπνα ένα φάουλ από τα αριστερά, κοντά στη μεγάλη περιοχή του Παπαγιάννη, η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Ρήγα, δίχως κανένας ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων, όμως, να προλαβαίνει να μπει στη φάση, με τον κίνδυνο για τους Βελεστινιώτες να απομακρύνεται.

Τελικά το 2-0, το οποίο βάσει της εικόνας της αναμέτρησης μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο ήταν θέμα χρόνου να γίνει, ήρθε για τους γηπεδούχους στο 38'. Ο Ζέρης από τα αριστερά κινήθηκε κατά μέτωπο προς τη μεγάλη περιοχή του Ρήγα, το "1-2" που έπαιξε με τον Δεμηρτζόγλου στο ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής, τον έβγαλε σε θέση "τετ-α-τετ" με τον Παπαγιάννη και με ψύχραιμο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη της.

Η κεφαλιά του Ντεντάκη στο 44' και το σουτ του Μάντζη στο 45' δεν βρήκαν στόχο, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Ρήγας, ειδικά μετά το πρώτο γκολ, προσπάθησε με passing game να διατηρήσει την μπάλα στην κατοχή του, όμως, δεν μπορούσε να τα καταφέρει, με τον ΝΠΣ να ανεβάζει τις γραμμές του και να πιέζει ασφυκτικά τον αντίπαλό του, μέχρι τη μεγάλη του περιοχή, δίχως να του επιτρέπει να βγει απειλητικά μπροστά, σε καμία στιγμή του πρώτου μέρους.

Έδειξε "σφυγμό" στην αρχή της επανάληψης ο Ρήγας, αλλά...

Οι φιλοξενούμενοι, στην αρχή του δευτέρου μέρους, ήταν περισσότερο δραστήριοι επιθετικά, φτάνοντας με περισσότερη ευκολία κοντά στη μεγάλη περιοχή του Μούτσα. Μάλιστα, στο 51', πραγματοποίησαν και την πρώτη τους τελική προσπάθεια, όταν φάουλ σε επικίνδυνη θέση εκτέλεσε ο Γεωργατζής, με στόχο τη δεξιά γωνία της εστίας του ΝΠΣ, με τον νεαρό πορτιέρε των γηπεδούχων, όμως, να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 61', όμως, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο γκολ. Μία βαθιά μπαλιά του Σαλαμούρα έπιασε απροετοίμαστη την άμυνα του Ρήγα, με τον Γκάγκα να κάνει κακό κοντρόλ και τον Μηλιώτη να του αποσπά την μπάλα, να φεύγει απέναντι από τον Παπαγιάννη και σαν σε προπόνηση, με ψύχραιμο πλασέ, να γράφει το 3-0.

Έξι λεπτά αργότερα, ο ΝΠΣ πέτυχε και τέταρτο γκολ. Ύστερα από φάση διαρκείας, ο Πίτου Γκαρσία από τα αριστερά πάσαρε στο ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής στον Κόλλα, εκείνος έβγαλε κάθετα για τον Δημόπουλο που σε θέση βολής με αριστερό πλασέ "νίκησε" τον Παπαγιάννη, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη - πρόκριση της ομάδας του.

Στο 76' και το 77' ο Ρήγας είχε τις δικές του ευκαιρίες να πετύχει ένα "γκολ της τιμής". Στην πρώτη χρονικά περίπτωση, ύστερα από όμορφη ανάπτυξη των φιλοξενουμένων, ο Τσελεπής μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έφτασε κοντά στη μικρή περιοχή του Μούτσα, "έσπασε" την μπάλα παράλληλα από την εστία του ΝΠΣ, με τον Καμπαγιέρο να παρεμβαίνει, πριν μπει στη φάση ο Τζοβάρας. Ένα λεπτό αργότερα, οι Βελεστινιώτες βγήκαν ξανά μπροστά, ο Τσώλης έξω από τη μεγάλη περιοχή είχε αρκετό χώρο και χρόνο να επιλέξει τι θα κάνει, έχοντας και αρκετούς συμπαίκτες γύρω του, εκείνος, όμως, προτίμησε να επιχειρήσει ένα σουτ, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Μούτσα.

Στο 80' οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία και για πέμπτο γκολ. Ο Κόλλας σε θέση τετ-α-τετ με τον Παπαγιάννη, νικήθηκε από τον πορτιέρο του Ρήγα, με τον Μάντζη στη συνέχεια της φάσης να παίρνει το "ριμπάουντ", με το σουτ του, όμως, να καταλήγει ψηλά άουτ.

Τελικά, το 5-0 ήρθε για τους γηπεδούχους στο 83'. Οι ποδοσφαιριστές του ΝΠΣ άλλαξαν πολύ όμορφα την μπάλα στον άξονα, έξω από τη μεγάλη περιοχή του Παπαγιάννη, ο Μηλιώτης βρέθηκε "φάτσα" με το γκολ απέναντι από τον Παπαγιάννη, αλλά προτίμησε να "σπάσει" την μπάλα στον επερχόμενο Κόλλα που σε κενή εστία, σκόραρε ακόμα μία φορά για την ομάδα του. Ένα λεπτό αργότερα, μάλιστα, ο ίδιος ποδοσφαιριστής έκανε το 6-0, με όμορφο γυριστό σουτ εντός περιοχής.

Ο ΝΠΣ Βόλος στα τελευταία λεπτά δε συνάντησε καμία αντίσταση από τον ανήμπορο να αντιδράσει, λόγω έλλειψης ψυχικών αποθεμάτων, Ρήγα και στο 89' πέτυχε και έβδομο τέρμα. Σε κατάσταση αντεπίθεσης, ο Μάντζης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από τον άξονα, μπήκε στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ, έγραψε το τελικό 7-0.

Νίκη - πρόκριση για τον ΝΠΣ, λοιπόν, στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ, εκεί που περιμένει τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού της διοργάνωσης, Νίκη Βόλου - Θησέας Αγριάς. Σ' ό,τι αφορά τον Ρήγα Φεραίο στρέφεται στο πρωτάθλημα και τη σημαντική ερχόμενη αναμέτρηση, κόντρα στον Διγενή Νεοχωρίου στο Βελεστίνο.

ΝΠΣ (Φεράντο): Μούτσα, Ντεντάκης, Δημόπουλος, Γκαλίτσιος (46' Τζελίδης), Ζέρης, Δεμηρτζόγλου (55' Μηλιώτης), Πέντα (64' Κόλλας), Καμπαγιέρο, Πίτου Γκαρσία, Μελισσόπουλος (55' Σαλαμούρας), Μάντζης

Ρήγας Φεραίος (Αλεξίου - Σπαθής): Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου (56' Τσιώλης), Γκάγκας, Ράπτης, Καρλιάμπας, Παπακώστας (67' λ.τρ. Χατζησταμάτης), Σούγκαρης, Μπόρας (56' Νασιακόπουλος), Τσελεπής, Γεωργατζής, Παπαγεωργίου (63' Τζοβάρας)

Last modified onWednesday, 21 February 2018 19:38