noodles volos banner

Το πήρε στα πέναλτι ο Γ.Σ. Αλμυρού, 3-2 τον Σαρακηνό

Παυλίδης και Θωμαΐδης πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Κυπέλλου Παυλίδης και Θωμαΐδης πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Κυπέλλου

Στα πέναλτι κρίθηκε ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ, με τον Γ.Σ. Αλμυρού να επικρατεί μετά το 0-0 του κανονικού αγώνα και της παράτασης με 3-2 στη ρώσικη ρουλέτα του Σαρακηνού, που ήταν εξαιρετικός και πολύ ανταγωνιστικός απέναντι σε έναν μεγάλο  αντίπαλο.

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος δεν είχε φάσεις, ενώ στο δεύτερο μέρος οι Αλμυριώτες είχαν τη μερίδα του λέοντος στις ευκαιρίες, με τον Χαλάτση πάντως να σώζει την ομάδα του 91’ σε σουτ του Τσεκούρα. Η παράταση δεν είχε συγκινήσεις παρά μόνο νεύρα και ένταση, για να φτάσουμε στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου ο Γράντας απέκρουσε τα δύο πρώτα πέναλτι, αλλά στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο τερματοφύλακας του Γυμναστικού Χαλάτσης, που έκανε τρεις αποκρούσεις και χάρισε στην ομάδα του το δέκατο Κύπελλο και το πρώτο μετά από 20 χρόνια.

Για τον Γ.Σ. Αλμυρού ευστόχησαν στα τρία τελευταία πέναλτι οι Ν. Βούλγαρης, Αραμπατζής, Κωτσιαρίδης, ενώ αστόχησαν οι Π. Κοντοβάς και Ακασού. Για τον Σαρακηνό ευστόχησαν οι Γ. Κοντοβάς και Τσεκούρας, αλλά αστόχησαν οι Σουάρες, Γιαουπλάρι και Νιαώτης.  

Κατά την απονομή άπαντες φώναξαν το σύνθημα "αυτό είναι σωστό, πρωτάθλημα και Κύπελλο ξανά στον Αλμυρό", ενώ όλοι οι παίκτες φόρεσαν τη φανέλα με το Νο 10, για να τιμήσουν τη μνήμη του Αποστόλη Πλασταρά. 

 Η διάταξη των ομάδων

Ο Γ.Σ. Αλμυρού είχε τον Χαλάτση κάτω από τα δοκάρια, ενώ με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά ήταν στην άμυνα οι Κρανάς, Πλαβός, Κυργιάκος, Καψιώτης. Θωμαΐδης και Ακασού έπαιξαν στο κέντρο με περισσότερες ανασταλτικές αρμοδιότητες, ενώ ο Νασιακόπουλος είχε πιο οργανωτικό ρόλο. Τέλος, ο Κωτσιαρίδης αγωνίστηκε στ’ αριστερά της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Π. Κοντοβάς στ’ αριστερά και ο Αραμπατζής ως κλασικός προωθημένος, αν και υπήρχαν αμοιβαίες εναλλαγές θέσεων.

Ο Σαρακηνός ξεκίνησε με τον Γράντα κάτω από τα δοκάρια, τους Δημητριάδη στα δεξιά της άμυνας και τον Ντούρο στ’ αριστερά, ενώ στο κέντρο αυτής ήταν οι Γιαουπλάρι και Ιωάννου. Σούδης και Γ. Κοντοβάς ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τον Κωνσταντάκο δεκάρι, ενώ οι Νιαώτης και Μπέικος έκαναν εναλλαγές στη θέση του δεξιού εξτρέμ και του φορ , με τον Σουάρες να μένει σταθερός στην αριστερή πλευρά.

Κακό το πρώτο μέρος

Το πρώτο μέρος δεν είχε φάσεις, με τον Γ.Σ. Αλμυρού να ξεκινά καλύτερα, αλλά από το 20λεπτο και μετά ο Σαρακηνός ανέβηκε.

Στο 9’ ο Αραμπατζής πέρασε για τον Κωτσιαρίδη κάθετα, που προσπάθησε να κάνει την επικίνδυνη παράλληλη πάσα για τον αφύλακτο Θωμαΐδη, αλλά έκοψε ο Ιωάννου.

Η πρώτη καλή τελική προσπάθεια του αγώνα ανήκε στον Σαρακηνό και καταγράφηκε στο 15’, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το δεξί παραθυράκι του Χαλάτση σε κεφαλιά του Μπέικου μετά από σέντρα του Ντούρο από την αριστερή πλευρά.

Στο 41’ το σουτ του Ακασού από το ύψος της μεγάλης περιοχής μετά την τροφοδότηση του Κοντοβά πέρασε πολύ πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 43’ το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Γιάννη Κοντοβά κόντραρε σε κεφάλι παίκτη στο τείχος και πέρασε κόρνερ.

Οι φάσεις στο δεύτερο 45λεπτο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με σπουδαία φάση για τον Γ.Σ. Αλμυρού με κεφαλιά του Π. Κοντοβά στο δοκάρι στο 50’ μετά από φάουλ του Νασιακόπουλου. Στην επαναφορά πάλι ο Π. Κοντοβάς σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε σε πόδια αμυνομένου και πέρασε κόρνερ σε μία διπλή μεγάλη ευκαιρία για τους Αλμυριώτες.

Στο 55’ ο Νιαώτης ήταν έτοιμος να σουτάρει από ευνοϊκή θέση, αλλά γλίστρησε και έχασε την ευκαιρία ν’ απειλήσει μετά το σπάσιμο της μπάλας από τον Σουάρες.

Στο 71’ το φάουλ του Ν. Βούλγαρη μετά από τρία λεπτά έντασης και νεύρων πήγε συρτά πάνω στο τείχος, ενώ το νέο σουτ του Νασιακόπουλου, που πήρε το ριμπάουντ -στην τελευταία του ενέργεια στο ματς- πήγε πάνω από την εστία, χωρίς ν’ ανησυχήσει τον Γράντα.

Στο 75’ και το 77’ ο Π. Κοντοβάς έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες, αφού στην πρώτη περίπτωση έκανε πέφτοντας ένα γυριστό με την μπάλα να παίρνει κατεύθυνση προς την εστία και σωτήρια με το κεφάλι ο Γιαουπλάρι έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 77’ πήρε την παράλληλη πάσα από τα δεξιά και έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά αυτή κόντραρε πάνω στον Ντούρο και απομακρύνθηκε.

Στο 80’ οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν για τον Γυμναστικό, με τον Αραμπατζή να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, μετά τη σέντρα του Π. Κοντοβά από τα αριστερά, αλλά ο Γράντας έπεσε σωστά και μπλόκαρε.

Στο 81’ ο Τσεκούρας έκανε το ανάποδο ψαλιδάκι που κόντραρε σε κεφάλι αμυνομένου, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 91’ μετά από ατομική ενέργεια σούταρε επικίνδυνα από το ύψος της περιοχής στην αριστερή γωνία του Χαλάτση, ο οποίος απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.

Η παράταση

Επιθετικότερος ήταν ο Γ.Σ. Αλμυρού στο πρώτο μέρος της παράτασης, αλλά χωρίς να μετουσιώσει την υπεροχή του σε φάσεις. Στο 91’ η προσπάθεια του Αραμπατζή κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι μετά από μπαλιά του Π. Κοντοβά, ενώ στο 103’ ο Κωτσιαρίδης εκτέλεσε ένα φάουλ από τον άξονα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 115’, κι ενώ το ματς συνεχιζόταν χωρίς φάσεις, ο τελικός πήγε να χαλάσει μετά από σύρραξη μεταξύ των παικτών, που προκλήθηκε από το γεγονός ότι ο Σουάρες ζήτησε τον λόγο από τον Καψιώτη, γιατί δεν έβγαλε την μπάλα έξω, εφόσον υπήρχε στο έδαφος παίκτης του Σαρακηνού και συγκεκριμένα ο Σαμαράς. Πετάχτηκαν μπουκάλια από τους Αλμυριώτες οπαδούς και κάποια… επιστράφηκαν, με συνέπεια να υπάρχει ένταση και γι’ αυτόν τον λόγο. Το παιχνίδι ξανάρχισε μετά από τρία λεπτά με τον Ντούρο με απευθείας κόκκινη και τον Κυργιάκο με δεύτερη κίτρινη να αποβάλλονται.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σκουλά δεν άλλαξε τίποτα και το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι

Γ. Κοντοβάς ΓΚΟΛ 0-1

Π. Κοντοβάς-απέκρουσε εκπληκτικά ο Γράντας στην αριστερή του γωνία

Σουάρες-απέκρουσε εύκολα ο Χαλάτσης στο κέντρο της εστίας του

Ακασού-απέκρουσε πάλι ο Γράντας στη δεξιά του γωνία αυτή τη φορά

Τσεκούρας ΓΚΟΛ 0-2

Ν. Βούλγαρης ΓΚΟΛ 1-2

Γιαουπλάρι-απέκρουσε με ωραία εκτίναξη στη δεξιά του γωνία ο Χαλάτσης

Αραμπατζής ΓΚΟΛ 2-2

Νιαώτης-απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Χαλάτσης το συρτά εκτελεσμένο πέναλτι

Κωτσιαρίδης ΓΚΟΛ 3-2, παρά το ότι ο Γράντας έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και βρήκε την μπάλα με τα πόδια

Κίτρινες: Ακασού, Πλαβός, Κρανάς, Ν. Βούλγαρης, Καψιώτης-Δημητριάδης, Σούδης, Σαμαράς, Τσεκούρας

Κόκκινες: Κυργιάκος (δεύτερη κίτρινη)-Ντούρο (απευθείας)

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Χαλάτσης, Κρανάς (119’ Φαράντος), Καψιώτης, Πλαβός, Κυργιάκος, Ακασού, Θωμαΐδης (54’ Ν. Βούλγαρης), Νασιακόπουλος (70’ Παυλίδης),  Κωτσιαρίδης, Π. Κοντοβάς, Αραμπατζής

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Δημητριάδης (78’ Σαμαράς), Ντούρο, Γιαουπλάρι, Ιωάννου, Σούδης, Γ. Κοντοβάς, Κωνσταντάκος (81’ Βαλωτής), Σουάρες, Νιαώτης, Μπέικος (68’ Τσεκούρας)

 

 

 

Last modified onSunday, 26 February 2017 01:04