noodles volos banner

Η γεωγραφική κατανομή των ομάδων της Β' Κατηγορίας της επόμενης περιόδου

Στη γενική συνέλευση της ΕΠΣΘ την Τετάρτη 31/7 θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί η αλλαγή στην προκήρυξη του πρωταθλήματος με τη συνένωση των κατηγοριών Β'-Γ'. Από τη στιγμή που δήλωσαν συμμετοχή μόνο έξι ομάδες στη Γ' Κατηγορία, δεν μπορεί να υπάρχει πρωτάθλημα και έτσι, η νέα ΕΠΣΘ θα έχει δύο κατηγορίες, την Α' με 16 ομάδες και τη Β' με 22 χωρισμένες σε δύο ομίλους.
Όσον αφορά στην ενωμένη Β', θα συμμετάσχουν οι ΑΕ 2002, Αετός Κερασιάς, Άθλος Αλμυρού, Άνθιμος Γαζής Μηλεών, Απόλλων Καναλίων, Απόλλων Κροκίου, Αργοναύτες Αμαλιάπολης, Αχιλλέας Αχιλλείου, Δημητριάς, Διαγόρας Στεφανοβικείου, Ηρακλής Αγίων Θεοδώρων, Ηρακλής Βόλου, Ιάσων Άλλης Μεριάς, Ιωλκός, Νέοι Αθλητές Νίκης, Μακρινίτσα, Μικροθήβες, Μυρμιδόνες Πλατάνου, Πανιώνιος, Πηλέας Βόλου, Σκόπελος, Τοξότης Βόλου.

Το πώς θα γίνει ο διαχωρισμός θα αποφασιστεί στη γενική συνέλευση και αναμένεται να υπάρξουν διάφορες απόψεις. Είναι επτά σωματεία από την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού και τη Δυτική Μαγνησία (Άθλος, Κρόκιο, Αμαλιάπολη, Αχίλλειο, Άγιοι Θεόδωροι, Μικροθήβες, Πλάτανος), τρία σωματεία από τον πρώην Δήμο Κάρλας (Κανάλια, Κερασιά, Στεφανοβίκειο), δύο με έδρα τη Γατζέα (ΑΕ 2002, Άνθ. Γαζής), ένα από το Πήλιο (Μακρινίτσα), επτά από το Βόλο (Δημητριάς, Ηρακλής, Άλλη Μεριά, Ιωλκός, ΝΑ Νίκης, Πανιώνιος, Πηλέας, Τοξότης) και η Σκόπελος, που αποτελεί το μεγάλο πονοκέφαλο για όλες τις υπόλιπες ομάδες λόγω των εξόδων μετακίνησης στο νησί.

Η ΕΠΣΘ θέλει να αποφύγει τη δημιουργία ενός ισχυρού ομίλου κι ενός με χαμηλό αγωνιστικό επίπεδο. Υπάρχει το ενδεχόμενο οι δύο όμιλοι να μην έχουν από 11 ομάδες αλλά ο ένας 10 και ο άλλος 12. Υπάρχει το ενδεχόμενο μία βολώτικη ομάδα να αγωνιστεί με αυτές της Δυτικής Μαγνησίας. Ακόμη θα αποφασιστεί ο τρόπος ανόδου, δηλαδή εάν θα υπάρξει διαδικασία μπαράζ στο φινάλε της κατηγορίας. Όλα είναι ρευστά και η τελική απόφαση θα παρθεί στη γενική συνέλευση της Τετάρτης που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον... Εκεί οι παράγοντες θα κληθούν να αποφασίσουν για το κοινό καλό και όχι το προσωπικό τους όφελος για τη μορφή της νέας κατηγορίας...

Last modified onSunday, 28 July 2013 12:53