noodles volos banner

Ο Τοξότης νίκησε 3-2, η Αγία Άννα πανηγύρισε

Φάση από το σημερινό ματς Φάση από το σημερινό ματς

Ο Τοξότης μπορεί να νίκησε με 3-2 και να έπιασε την Αγία Άννα στην κορυφή της βαθμολογίας του πρώτου ομίλου της Β’ ΕΠΣΘ, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν.

Κι αυτό γιατί η Αγία Άννα είναι καλύτερη στην ισοβαθμία κι αν φέρει τα ίδια αποτελέσματα με τον αντίπαλό τους στα δύο εναπομείναντα ματς, τότε ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια και κερδίζει την απευθείας άνοδο. Οι δύο ομάδες έχουν μία νίκη στα μεταξύ τους ματς, καθώς η Αγία Άννα επικράτησε με 5-4 στον πρώτο γύρο, αλλά και την ίδια διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς.

Όταν συμβαίνει αυτό, σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου 20 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου Επαγγελματικών-Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων 2017-18, νέο κριτήριο είναι η καλύτερη επίθεση των ισοβαθμουσών ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες. Αυτή την έχει η Αγία Άννα, που σημείωσε πέντε τέρματα, ενώ το επόμενο κριτήριο είναι το καλύτερο συνολικό γκολ-αβερέιτζ στο πρωτάθλημα, που πάλι είναι υπέρ της Αγίας Άννας.  Στον ΚΑΠ Επαγγελματικών-Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων 2017-18 παρέπεμψε και η ΕΠΣΘ τις δύο ομάδες πριν το παιχνίδι κι έτσι ο Τοξότης ήξερε ότι θα έπρεπε να κερδίσει με δύο γκολ διαφορά, για να είναι πρώτος και η Αγία Άννα ότι ήττα με ένα γκολ (εκτός κι αν ήταν με …6-5) θα την εδραίωνε στην πρώτη θέση. 

Σε επικοινωνία που είχε το Magnesiasports με την ΕΠΣΘ, επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη ότι ισχύουν όλα τα παραπάνω και πως μετά το σημερινό αποτέλεσμα, αν ισοβαθμήσουν και στο τέλος οι δύο ομάδες, δεν προβλέπεται μπαράζ για το ποιος θα είναι πρώτος.

Έτσι λοιπόν δικαιολογούνται τα έξαλλα πανηγύρια των παικτών της Αγίας Άννας στο τέλος του αγώνα παρά την ήττα τους, με το χρυσό γκολ, με το οποίο μείωσαν σε 3-2, να επιτυγχάνεται στο 93’ από τον Στεργιόπουλο.

Το αγωνιστικό μέρος

Το 1-0 έγινε με τον Ν. Δενελάβα με γωνιακό πλασέ στο 30’ εντός περιοχής και το 2-0 με φάουλ του Σπαθαριώτη, που ευνοήθηκε από το γεγονός ότι η μπάλα ακούμπησε στο τείχος και άλλαξε πορεία, καταλήγοντας στα δίχτυα. Το 2-1 σημειώθηκε στο 65’ με κεφαλιά του Λίτσου μετά από σέντρα του Κανδήλα, που βρήκε πρώτα στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Τοξότης με όμορφο σουτ του Παραδάκη στο 76’ μετά την πάσα του Κόρμπα ξαναπήρε διαφορά δύο τερμάτων (3-1), αλλά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Στεργιόπουλος με κεφαλιά μετά από φάουλ του Φιλατζικιώτη διαμόρφωσε το τελικό 3-2, που πανηγυρίστηκε έξαλλα.

Να τονιστεί ότι ένταση υπήρξε μετά το 3-1, καθώς κι ενώ πανηγύρισαν οι γηπεδούχοι, οι φιλοξενούμενοι έκαναν σέντρα και πήγαν να βάλουν γκολ, όπως αρκετά νεύρα και λεκτικές αντεγκλήσεις παρατηρήθηκαν σε μεγαλύτερη έκταση και στο τέλος της αναμέτρησης. 

ΤΟΞΟΤΗΣ: Πασπαλιάρης, Κολιός (72' Βέτσικας), Κυλαδίτης, Καραγγέλης, Δενελάβας Ν., Σκλαπάνης, Λέτσος, Μπαλαμώτης (60’ Γουλιώτης), Δενελάβας Λ., Κόρμπας, Σπαθαριώτης (72’ Παραδάκης)

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: Συκιώτης, Κανδήλας (79’ Ματθαίου), Νιαώτης, Σκοπός, Πετσιμέρης, Τσιουρέλης Σερ. (53’ Χατζόγλου), Λίτσος, Φιλατζικιώτης, Ζαρίφης, Τσιουρέλης Κ. (46’ Αντωνίου), Κωτούλας (46’ Στεργιόπουλος)

Last modified onMonday, 07 May 2018 12:54