noodles volos banner

Ν. Αθανασιάδης: Διδάσκουμε στα παιδιά μας τον σεβασμό στον αντίπαλο

Η ενέργεια της Αγίας Άννας να αγωνιστεί από το πρώτο λεπτό κόντρα στον Ηρακλή Αγίων Θεοδώρων με δέκα παίκτες, αφού με τόσους ποδοσφαιριστές ήρθε στον Βόλο η φιλοξενούμενη ομάδα, αλλά κι όταν τραυματίστηκε παίκτης του Ηρακλή, να συνεχίσει με εννιά, για να μην έχει αριθμητικό πλεονέκτημα, ήταν πραγματικά ξεχωριστή, αφού δίδαξε πραγματικά την έννοια του ευ αγωνίζεσθαι.

Ο προπονητής της Αγίας Άννας, Νίκος Αθανασιάδης, μίλησε στον Σπορτ Φμ 89.5, τονίζοντας τα εξής:

«Ήταν ένα παιχνίδι που βαθμολογικά έτσι κι αλλιώς ήταν αδιάφορο και για τις δύο ομάδες. Εμείς, καθώς εκπροσωπώ και την ακαδημία μας, διδάσκουμε στα παιδιά μας να σεβόμαστε και τον αντίπαλο, οπότε αυτό που κάναμε με τον Ηρακλή Αγίων Θεοδώρων αντικατοπτρίζει την εικόνα όλης της σχολής. Θεωρούμε ότι κάθε αντίπαλος το ίδιο θα έκανε. Δε θέλαμε να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση του αντιπάλου και σε συνεννόηση με τη διοίκηση θεωρήσαμε σωστό να κάνουμε αυτό το fair play, δείχνοντας κι ένα άλλο πρόσωπο τη στιγμή που συμβαίνουν διάφορα και στο ερασιτεχνικό και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ο στόχος μας από την αρχή ήταν να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να πάρουν τα πρώτα ερεθίσματα σε ανδρικό επίπεδο στο τοπικό ποδόσφαιρο και είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι. Συνεχώς τα παιδιά 2001-02 παίρνουν συμμετοχές και του χρόνου θα είναι πολύ πιο έτοιμα και οι εννιά παίκτες που τελείωσαν το παιχνίδι με τον Ηρακλή είναι γεννημένοι το 2001, από τον τερματοφύλακα μέχρι και τον επιθετικό. Για μας αυτό είναι πολύ σημαντικό, ενώ από πίσω έρχονται κι άλλα παιδιά, γι’ αυτό προσπαθούμε αυτοί οι παίκτες να είναι έτοιμοι για του χρόνου κι αν κάποτε μπορέσουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό και να πάμε στην πιο πάνω κατηγορία, αυτό θα έρθει μόνο του».