noodles volos banner

Χ. Αναγνώστου: Παραιτήθηκα, γιατί έβλεπα φέτος πρωτόγνωρα πράγματα

Ο Χρήστος Αναγνώστου, ο μακροβιότερος προπονητής των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΘ στην ίδια ομάδα, στις Μικροθήβες, που για τέσσερα χρόνια είχε συνενωθεί με τον Αγροτικό Αϊδινίου, δημιουργώντας την ΕΜΑ, υπέβαλε την παραίτησή του, βάζοντας τέλος σε ένα αξεπέραστο ρεκόρ.

Κι αυτό γιατί για 21 και πλέον έτη ανελλιπώς βρίσκεται στην ομάδα του χωριού του από άποψη, όπως λέει ο ίδιος, παρά το γεγονός ότι δέχτηκε κατά καιρούς διάφορες προτάσεις, χωρίς μάλιστα ποτέ να έχει πάρει ούτε ένα ευρώ, αφού για εκείνον το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι μόνο προσφορά. Μάλιστα έχει συμβουλεύσει τους γιους του, που έχουν βγάλει σχολή διαιτησίας, ότι, αν ποτέ μπουν στο γήπεδο να διευθύνουν αγώνες, δε θα πάρουν χρήματα.

Με αυτές τις απόψεις για το ποδόσφαιρο αλλά και με τη γενικότερη στάση του και συμπεριφορά του τόσα χρόνια στα γήπεδα, 38 συνολικά, αν συνυπολογίσει κανείς και τα χρόνια που έπαιξε ποδόσφαιρο (σε Πύρασο, Αγροτικό Αϊδινίου και Μικροθήβες), έχει κερδίσει την εκτίμηση όλων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η παραίτησή του, που θα ισχύσει σίγουρα μέχρι το τέλος της αγωνιστικής σεζόν, αφήνοντας πάντως ένα παράθυρο για την επιστροφή του από τη νέα χρονιά, έγινε μετά από ένα σπουδαίο διπλό επί της Δήμητρας με 1-2 με δύο γκολ για την ομάδα του στις καθυστερήσεις, απόδειξη ότι η απόφαση δεν έχει να κάνει με αγωνιστικούς λόγους.

Άλλωστε άγχος για την άνοδο στην Α’ ΕΠΣΘ δεν υπάρχει, αφού, όπως παραδέχεται ο Χρήστος Αναγνώστου, οι δυνατότητες της ομάδας του, είναι για να έχει μία αξιοπρόσεκτη παρουσία στη Β’ Τοπική.

Σε δήλωσή του ο Χρήστος Αναγνώστου στο magnesiasports για τους λόγους της παραίτησής του ανέφερε τα εξής: «Παραιτήθηκα, γιατί είδα φέτος να συμβαίνουν κάποια πρωτόγνωρα πράγματα στα τοπικά πρωταθλήματα και θα μιλήσω στο τέλος της σεζόν με στοιχεία και τεκμηριωμένα. Να τονίσω ότι μ’ αυτό που λέω για τον μόνο που δεν αφήνω αιχμή είναι για τον πρόεδρο της Ένωσης, κ. Λασκαράκη, ο οποίος πραγματικά ασχολείται με σοβαρότερα θέματα».

Παράλληλα, ο πολύπειρος προπονητής έδωσε το στίγμα για τη φιλοσοφία που έχει για ομάδες, όπως οι Μικροθήβες: «Η άποψή μου γενικότερα για τις ομάδες που βρίσκονται σε χωριά είναι πως δεν πρέπει να έχουν στόχο τον πρωταθλητισμό, αλλά ν’ ασχολούνται περισσότερο με τον αθλητισμό, καθώς στα χωριά έχουν κλείσει και τα δημοτικά σχολεία».

Ακόμη, ο κ. Αναγνώστου τόνισε ότι θα είναι πάντα κοντά στην ομάδα των Μικροθηβών για ό,τι άλλο χρειαστεί, ενώ δεν παρέλειψε να απευθύνει τις ευχαριστίες σε όλον τον κόσμο του τοπικού ποδοσφαίρου: «Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τους παράγοντες, τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους όλων των ομάδων, που έπαιξα αντίπαλος, γιατί ποτέ δεν είχα κάποιο πρόβλημα και άπαντες μου συμπεριφέρθηκαν με σεβασμό».