noodles volos banner

Β. Πανόπουλος: "Να μην αναγκάζονται τα παιδιά να ξενιτεύονται"

Στο πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΘ επιχειρεί να επιστρέψει ο Μαγνησιακός, ο οποίος αγωνίζεται τη φετινή αγωνιστική περίοδο στον 2ο όμιλο της Β' τοπικής, υπό τις οδηγίες του Βασίλη Πανόπουλου για 14η χρονιά. 

Μετά την απρόσμενη ήττα από τις Μικροθήβες, οι κυανόλευκοι επικράτησαν του Αχιλλέα στο Αχίλλειο, επέστρεψαν στις νίκες και παρέμειναν στην κορυφή. Ο έμπειρος τεχνικός, μιλώντας στο magnesiasports αναλύει τη φετινή πορεία του Μαγνησιακού, τις δυσκολίες, την προσπάθεια που γίνεται στις ακαδημίες, αποσκοπώντας στην ανάδειξη ταλέντων και την επίτευξη των στόχων.

Παράλληλα, με αφορμή την εξαιρετική παρουσία των νεαρών ποδοσφαιριστών έκρουσε τον... κώδωνα του κινδύνου και εφιστά την προσοχή στις βολιώτικες ομάδες, τονίζοντας πως θα πρέπει να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους προς τα ταλέντα του νομού, ώστε τα τελευταία να μην αναγκάζονται να "ξενιτεύονται" σε ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά, ο Βασίλης Πανόπουλος, τονίζει...

Για το πρωτάθλημα της β' τοπικής: "Το επίπεδο δυστυχώς στο β' τοπικό είναι αρκετά χαμηλό σε σχέση με την α' τοπική. Δεν είχα παρόμοια εμπειρία νωρίτερα και για μένα φέτος είναι μία ευκαιρία να γνωρίσω την κατηγορία. Υπάρχουν πολλές αξιόμαχες ομάδες, που γνωρίζουν την κατηγορία και παλεύουν να βελτιωθούν οι ίδιες και να βελτιώσουν και το ίδιο το πρωτάθλημα και είναι τιμή τους αυτό. Στόχος μας από το καλοκαίρι, σε οποιονδήποτε όμιλο κι αν συμμετείχαμε, που δεν ξέραμε μέχρι να μάθουμε τους αντιπάλους μας, ήταν οι πρώτες θέσεις και η άνοδος. Μέχρι στιγμής είμαστε μέσα στο στόχο μας. Εχουμε το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας, ίσως μαζί με τους Ν. Α. Νίκης και τον Αθλο. Αυτές είναι οι τρεις ομάδες, όπου στην πλειοψηφία αγωνίζονται νεαροί αθλητές".

Για τα αγωνιστικά προβλήματα, το γήπεδο και το πλάνο για την αξιοποίηση των ακαδημιών: "Το θέμα για εμάς είναι να αντιμετωπίσουμε ένα ζήτημα που προέκυψε τις τελευταίες εβδομάδες. Τέσσερις ποδοσφαιριστές μας και συγκεκριμένα οι Τσιάνος, Κρανιάς, Οικονόμου και Κατσαμόρας, οι οποίοι φέτος είναι μαθητές Γ' Λυκείου, εγκατέλειψαν τις προπονήσεις, καθώς θα πρέπει να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στο διάβασμα. Στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στον Αχιλλέα δεν τους είχα διαθέσιμους κι έτσι... επιστράτευσα τον Λευτέρη Πέτρου, ο οποίος υπηρετεί τη θητεία του στο Στεφανοβίκειο για να μας βοηθήσει στον αγώνα του Αχιλλείου.

Μας ενισχύουν και τα παιδιά από τις ακαδημίες και συγκεκριμένα οι γεννηθέντες του 2002, ενώ παράλληλα κάνουμε και κάποια νέα δελτία. Το έργο μας γίνεται όλο και πιο δύσκολο αλλά δεν χάνουμε την πίστη μας για να πετύχουμε το στόχο μας.

Η συνέχεια μας θα είναι πιο δύσκολη αλλά αυτό δεν θα αλλάξει το στόχο μας, τον οποίο θέλουμε να επιτύχουμε. Καλούμαστε να πρωταγωνιστήσουμε απέναντι σε ομάδες, που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στην κατηγορία. Αγωνιζόμαστε σε δύσκολες έδρες, όπως αυτή του Αχιλλέα στο Αχίλλειο, όπου μέχρι να νικήσουμε εμείς ήταν αήττητος. Εχουμε κανονίσει να ανέβουν στην πρώτη ομάδα οι γεννηθέντες το 2002, Δοδοντσίδης, Τάρε, Παντέλης και οι Κατσιφάς, Παπαγεωργίου και Χατζηγεωργίου. Τέλος, αγωνιούμε ιδιαιτέρως για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις. Είναι πληγή κάθε χρόνο να προσπαθούμε να φτιάχνουμε τα γήπεδα και να χαλάει μία το μεγάλο και μία το μικρό. Εχει προγραμματιστεί το μεγάλο να κλείσει στο τέλος της σεζόν για να φτιαχτεί εκ νέου".

 

Πολύτιμες εμπειρίες για τους νεαρούς

Με τη νοοτροπία του πρωταθλητή θέλει να... γαλουχήσει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος σε συνδυασμό με την άνοδο από την β' τοπική θέλει να “χτίσει” αθλητές με όπλο τις πολύτιμες εμπειρίες, ενόψει των επόμενων ετών. Συγκεκριμένα, ο Βασ. Πανόπουλος, αναφέρει:

"Προσπαθούμε πάντα, πέραν της κατηγορίας στην οποία αγωνιζόμαστε, να περάσουμε τη νοοτροπία νικητή στους ποδοσφαιριστές μας και φέτος αυτό θέλουμε να συνδυαστεί και με άνοδο. Τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζόμασταν στην Α' κατηγορία και δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε κάτι τέτοιο. Περισσότερο είναι θέμα εμπειριών. Είναι διαφορετικό να βάλεις ένα παιδί 15 ετών να αγωνιστεί απέναντι στο Ρήγα Φεραίο ή τον Πύρασο και διαφορετικό να παίρνει εμπειρίες και στα 16 του να έχει στόφα πρωταθλητή. Αυτό είναι αποτέλεσμα της δικής μου πίεσης. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές χρειάζονται ένα μόνιμο καθοδηγητή, είτε με τη μορφή του προπονητή στον πάγκο, είτε με τη μορφή ενός συμπαίκτη, που θα ξέρει να τους συμβουλεύσει. Είναι δύσκολο να πρωταγωνιστούν νεαρά παιδιά, κι αυτή είναι η νοοτροπία που θέλουμε να τους περάσουμε. Η νοοτροπία του νικητή".

 

"Να ενεργοποιηθούν οι ομάδες του Βόλου"

Τέλος, με αφορμή την πολύ καλή και ελπιδοφόρα παρουσία του 16χρονου Γιώργου Μπάλλα, ο οποίος συγκαταλέγεται στα... κανόνια της β' κατηγορίας, ο Βασίλης Πανόπουλος εφιστά την προσοχή των μεγάλων ομάδων της πόλης.

"Πέρυσι ο Μπάλλας έπαιζε στις ακαδημίες και άρχισα να του δίνω χρόνο στα παιχνίδια φέτος. Είναι βασικός, αρπάζει τις ευκαιρίες και δείχνει να βελτιώνεται, βοηθώντας έτσι και την ομάδα και τον εαυτό του. Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Μπάλλας θα πρέπει να ενεργοποιήσει τις ομάδες του Βόλου που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, ώστε να προλαβαίνουν τέτοιου είδους ταλέντα πριν τα πάρουν ομάδες της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης. Είναι πολύ σημαντικό οι βολιώτικες ομάδες να απαρτίζονται από Βολιώτες στα Εθνικά πρωταθλήματα, όπως συνέβαινε παλιότερα, ώστε οι ποδοσφαιριστές να μην αναγκάζονται να ξενιτεύονται", ήταν τα λόγια του έμπειρου τεχνικού. 

Last modified onTuesday, 14 February 2017 18:24