noodles volos banner

Γ. Παναγιωτόπουλος: "Είχαμε πίστη ότι θα σπάσουμε το σερί του Μαγνησιακού"

Αναμφίβολα το αποτέλεσμα που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αίσθηση στη Β’ ΕΠΣΘ το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν το διπλό της Αγχιάλου με σκορ 0-1 στην έδρα του Μαγνησιακού, ο οποίος υπέστη την πρώτη του ήττα φέτος στο πρωτάθλημα.

Το magnesiasports επικοινώνησε με τον προπονητή της ομάδας της Αγχιάλου, τον πολύπειρο Γιώργο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος σχολιάζοντας τη σαββατιάτικη αναμέτρηση, τόνισε ότι η ομάδα του στο συγκεκριμένο ματς ήταν καλύτερη, αλλά χαρακτήρισε τον Μαγνησιακό παρά την ήττα του ως πρώτο φαβορί για την άνοδο.

Ο 61χρονος τεχνικός απάντησε αρχικά στο ερώτημα αν ο ίδιος και οι παίκτες του πίστευαν στη νίκη: «Αν κάποιος δεν πιστεύει στη νίκη κι ότι είναι καλύτερος, δε θα πετύχει τον στόχο του. Αλλιώς δεν έρχεται η νίκη. Ο Μαγνησιακός είχε ένα σερί έξι νικών, αλλά η ιστορία λέει ότι όλα καταρρίπτονται. Έτσι, βάζαμε το δίλημμα στους παίκτες γιατί να μην είμαστε εμείς που θα το σταματήσουμε».

Στη συνέχεια μίλησε:

Για την εικόνα της ομάδας του στο συγκεκριμένο αγώνα:

«Ήμασταν πολύ καλά αγωνιστικά και πειθαρχημένοι, ενώ πετύχαμε να περιορίσουμε σε μεγάλο βαθμό τα ατού του Μαγνησιακού. Για να πάρουμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα με έναν τόσο άξιο αντίπαλο, τον οποίον θεωρώ ως το πρώτο φαβορί παρά την ήττα του για τον τίτλο, ήμασταν καλύτεροι σ’ αυτό το παιχνίδι και δικαιούμασταν όχι μόνο το 0-1, αλλά και ένα δεύτερο γκολ, όταν ο Μαγνησιακός μας έδωσε περισσότερο χώρο στο δεύτερο μέρος, επειδή ήταν πίσω στο σκορ.

Τότε, είχαμε το μισό γήπεδο δικό μας, οπότε όλες οι αντεπιθέσεις μύριζαν γκολ. Το ότι δεν πετύχαμε το δεύτερο γκολ έγκειται αφενός στο ότι δεν ολοκληρώναμε τις φάσεις και αφετέρου στο ότι ο τερματοφύλακάς τους βγήκε έξω από την περιοχή και ανέκοψε τον δικό μας επιθετικό με φάουλ, χωρίς ο διαιτητής να δώσει τίποτα ή στο ότι δε μας δόθηκε και πέναλτι σε τετ-α-τετ του Καπέσιου, που ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα του Μαγνησιακού.

Μέχρι να πετύχουμε το 0-1, ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι με πιο επικίνδυνους εμάς επιθετικά. Αν κάποιος ουδέτερος φίλαθλος έβλεπε το παιχνίδι, θα έλεγε ότι θα σκοράραμε εμείς».

Για το αγωνιστικό προφίλ της φετινής Αγχιάλου:

«Είμαστε μία νέα ομάδα και ηλικιακά και ως προς το βασικό μας σχήμα και ένας από τους λόγους που δεν είχαμε καλό ξεκίνημα είναι κι αυτός. Η ομάδα ήθελε τον χρόνο της και να κάνει παιχνίδια, για να μπορέσει να δουλέψει αρμονικά και να βρούμε  τις συνεργασίες μας. Η αλήθεια είναι ότι αυτό κυρίως μας έλειπε στην αρχή και είχαμε κάποια ατυχή αποτελέσματα. Όμως, τώρα όλα αυτά έχουν αρχίσει και μας βγαίνουν. Έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα και πιστεύω ότι οι μισές ομάδες παλεύουμε για τις δύο πρώτες θέσεις. Είμαστε πολύ κοντά η μία με την άλλη και με ένα καλό ή κακό αποτέλεσμα ανατρέπονται τα πάντα».

Για το αν το διπλό κόντρα στον πρωτοπόρο θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα του:

«Πρέπει να εκμεταλλευτούμε σωστά το διπλό. Θα μας ωφελήσει και ψυχολογικά και θα είναι ένα κίνητρο επιπλέον, για να δουλέψουμε με περισσότερη όρεξη. Είναι η αλήθεια ότι, αν χάναμε, θα ήμασταν πολύ μακριά από τον στόχο και θα μέναμε πίσω. Υπάρχουν ομάδες ή χαρακτήρες ποδοσφαιριστών, που επαναπαύονται στην επιτυχία, μιλώντας γενικά, και αυτό δε θέλω να γίνει στη δική μου ομάδα. Προσπαθούμε να πάρουμε τα μέτρα μας, να μιλάμε με τα παιδιά και να πούμε ότι ήταν ένα καλό αποτέλεσμα, ένα πολύ σημαντικό τρίποντο κόντρα σε έναν πανάξιο αντίπαλο, αλλά πλέον προχωράμε και βλέπουμε παραπέρα».