noodles volos banner

Δεν "κατεβαίνει" τη νέα σεζόν η Ιωλκός

Την απόφαση να μην συμμετέχει η ομάδα στο νέο πρωτάθλημα της Β' Τοπικής πήρε η διοίκηση της Ιωλκού. Οι λόγοι είχαν να κάνουν με το οικονομικό κομμάτι και το γηπεδικό. Αφενός ο σύλλογος δεν είχε την οικονομική στήριξη που θα ήθελε, αφετέρου δεν βρέθηκε όλα αυτά τα χρόνια μια λύση για το γηπεδικό πρόβλημα, ένα “σπίτι” σε σταθερή βάση. Έτσι, πάρθηκε η απόφαση για αποχώρηση ενός έτους από το πρωτάθλημα. Η ομάδα δεν διαλύεται και στόχος της διοίκησης είναι να αγωνιστεί ξανά, με καλύτερες προϋποθέσεις, τη σεζόν 2016-17 ώστε να συνεχίσει την πορεία της στους αθλητικούς στίβους.
Ο ΑΣ Ιωλκός είναι ένας από τους πιο συμπαθείς συλλόγους του τοπικού ποδοσφαίρου με πορεία οκτώ δεκαετιών, έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του στις μικρότερες κατηγορίες. Μόλις πέρυσι, το 2014-15 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α' Ερασιτεχνική.
Ιδρύθηκε στις 10 Μαΐου 1931 ως Αθλητικός και Εξωραϊστικός Όμιλος Ανακασιάς “Ιωλκός”. Με την προετοιμασία και κήρυξη του πολέμου το 1940, περιήλθε σε πλήρη αδράνεια και διαλύθηκε. Την άνοιξη του 1951 μια ομάδα κατοίκων αποφάσισε την επίσημη επανίδρυση της ομάδας, κάτι που έγινε με την 18-7-1952 απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου. Έτσι, άρχισε να συμμετέχει στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ βγάζοντας αρκετούς ποδοσφαιριστές που έκαναν καριέρα. Κάποιοι εξ αυτών (Σαρρής Γεράσιμος και Τσουκνίδας Ιωάννης) κατόρθωσαν να παίξουν στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου στη Β’ και Α’ Εθνική Κατηγορία.
Η δεκαπενταετής αγωνιστική δραστηριότητα σταματάει το 1967, για να ξαναγεννηθεί και πάλι το σωματείο εν έτει 1976. Έκτοτε η παρουσία του ήταν αδιάκοπη με αποκορύφωμα τις τελευταίες πολύ καλές σεζόν, την άνοδο από τη Β' στην Α' Τοπική το 2013-14 και τη συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία το 14-15, μέχρι να φθάσουμε στην πρόσφατη απόφαση για αποχώρηση ενός έτους από τα πρωταθλήματα.

Φ.Γ.