noodles volos banner

Ο Ηρακλής έσπασε το αήττητο των Νέων Αθλητών σε επεισοδιακό ματς

Ο Ηρακλής έγινε η πρώτη ομάδα που κέρδισε φέτος τους Νέους Αθλητές Νίκης σε πρωτάθλημα και Κύπελλο καθώς πήρε το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής με σκορ 3-2 σε αγώνα με πολλή ένταση και δεκάλεπτη διακοπή στο β' ημίχρονο που τελείωσε στο 97ο λεπτό!

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και κατά διαστήματα το πέτυχαν με μερικούς ωραίους συνδυασμούς, ενώ εκτός από τα πέντε γκολ χάθηκαν εκατέρωθεν πολλές ευκαιρίες. Δεν έλειψαν όμως οι διαμαρτυρίες για τις υποδείξεις του διαιτητή Χαρβάλα, ο οποίος διέκοψε την αναμέτρηση για δέκα λεπτά στο 83' ύστερα από το 3-1 του Ηρακλή. Οι παίκτες και οι παράγοντες των Νέων Αθλητών διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη φάση αυτή, θεωρώντας ότι θα έπρεπε στο ξεκίνημά της να δοθεί επιθετικό φάουλ για χέρι παίκτη του Ηρακλή και οφσάιντ του σκόρερ στο τελείωμα. Όταν ξεκίνησε ξανά το ματς, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν, χάνοντας μάλιστα μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να πάρουν την ισοπαλία.

Λίγες φάσεις στο πρώτο μέρος. Στο 7' από φάουλ του Αντζούρη και κεφαλιά του Βουρδάκη, ο Παπαστεργίου σούταρε με κατεύθυνση προς το τέρμα κι έδιωξε με το πόδι ο Μόκιας. Στο επόμενο λεπτό, σε καλοεκτελεσμένο φάουλ του Κίτσου, παρενεβλήθη ο Δαμάσκος με προβολή στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ στο 10ο κεφαλιά του Τσαγγαρή προ του Αρβανίτη δεν είχε στόχο. Στο 40', καλό σουτ του Μαρούγκα εκτός μεγάλης περιοχής πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Η επανάληψη ξεκίνησε με γκολ για τον Ηρακλή. Ο Λεβέντης σούταρε και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τσαγγαρά, με τον Χαρβαλά να υποδεικνύει πέναλτι, σε μια φάση πάντως που ο αμυντικός των Νέων Αθλητών βρίσκονταν σε πολύ κοντινή απόσταση από τον παίκτη που σούταρε. Από την άπσρη βούλα ο Σιαμέτης έκανε το 1-0. Και λίγο αργότερα, η ομάδα του Γιάννη Φασουράκη ζευγάρωσε τα τέρματά της. Από παράλληλη σέντρα του Σιαμέτη στο 53', ο Μαρούγκας με δυνατό σουτ στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 2-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Στο 55' σουτ του Αλεεξανδρή από καλή θέση κόντραρε στον Σινάνη και στο 58' σε φάουλ του Λάμπρου, ο Χονδρός μπροστά από την εστία, αστόχησε με κεφαλιά. Στο 68ο λεπτό, ο Λάμπρου πέρασε ωραία με ντρίμπλα τον αντίπαλό του και έκανε βαθιά σέντρα που βρήκε τον Αλεξανδρή να σκοράρει με πλασέ στην κίνηση για το 2-1. Ακολούθησε ένα φοβερό δεκάλεπτο με ευκαιρίες σχεδόν σε κάθε λεπτό και για τις δύο ομάδες!!! Στο 69' φάουλ του Καραμανιώλα έδιωξε σε κόρνερ με το ένα χέρι ο Σταμέλος, στο 72 από κόρνερ του Ζαχαράκη, πετάχθηκε στο πρώτο δοκάρι ο Παπαστεργίου, πήρε την κεφαλιά από κοντά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, στο 76' από σέντρα του Ζαχαράκη, κεφαλιά του Αντζούρη χτύπησε στο οριζόντιο κι έφυγε άουτ, στο 77' ο Σταμέλος απέκρουσε πλασέ σε τετ-α-τετ του Δαμάσκου, στο 78' σουτ του Δαμάσκου έφυγε άουτ σε αντεπίθεση που βγήκαν τρεις παίκτες του Ηρακλή με έναν αμυντικό, στο 79' από φάουλ του Ζαχαράκη, ο Χονδρός πήρε κεφαλιά άουτ, ενώ έρχονταν από πίσω του ο Τσαγγαράς για να καρφώσει την μπάλα στα δίχτυα. Ήταν η τρίτη παραπλήσια φάση για τους Νέους Αθλητές με κοντινή κεφαλιά που έφυγε άουτ.

Στο 82' ο Σιαμέτης πέτυχε το 3-1 με πλασέ από πλάγια θέση, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για οφσάιντ του σκόρερ -αλλά και φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης-, και ο διαιτητής Χαρβάλας διέκοψε προσωρινά τον αγώνα πηγαίνοντας στα αποδυτήρια. Όταν γύρισε στον αγωνιστικό χώρο, ανέφερε ότι η διακοπή ήταν 10 λεπτά και κράτησε τελικά 17 λεπτά, που επεφύλαξαν πολλές συγκινήσεις. Στο 83' (χωρίς να μετράμε το δεκάλεπτο της διακοπής), ο Λεβέντης αστόχησε σε τετ-α-τετ προ του Αρβανίτη, ενώ στο 88' ο Ζαχαράκης σούταρε εκτός μεγάλης περιοχής και η μπάλα βρήκε λίγο στο χέρι του Κίτσου, με τον Χαρβάλα να δίνει πέναλτι -αυστηρό όπως και το προηγούμενο- που μετέτρεψε σε γκολ και το 3-2 ο Αντζούρης.

Στο 90ό λεπτό, σουτ του Παπαστεργίου από κοντά απέκρουσε ο Αρβανίτης στη μεγάλη επέμβασή του που κράτησε το 3-2 για το σύνολο του Γιάννη Φασουράκη. Να προσθέσουμε ότι στο 60ό λεπτό αποβλήθηκε ο Θάνος Θεοδώρου από τον πάγκο των Νέων Αθλητών Νίκης για ειρωνικό χαρακτηρισμό προς το ρέφερι της συνάντησης και παρακολούθησε το υπόλοιπο του αγώνα έξω από την περιμετρική σίτα. Παρά την ένταση, στο τέλος οι παίκτες των δύο ομάδων έφυγαν αγκαλιασμένοι από το γήπεδο.

Συνθέσεις:
Ηρακλής: Αρβανίτης, Σαμαράς, Μαστροπαναγιώτης, Μόκιας, Σινάνης, Κίτσος, Οικονόμου, Λεβέντης (93' Θάνος), Σιαμέτης (86' Αναστασίου), Μαρούγκας (63' Καραμανιώλας), Δαμάσκος. 
Νέοι Αθλητές: Σταμέλος, Καλόγηρος, Λάμπρου (84' Παπαπορφυρίου), Τσαγγαράς, Μαργαρίτης, Ευ
θυμίου, Στ. Βουρδάκης (64' Ζαχαράκης), Αλεξανδρής, Παπαστεργίου, Αντζούρης, Ανγκόλι (55' Χονδρός).

Φ.Γ.

 

 

 

 

 

Last modified onSunday, 29 December 2013 15:07