noodles volos banner

Στις 19/8 θα συνεχιστεί η γ.σ. της ΕΠΣΘ, με περισσότερες προτάσεις για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων

Η γενική συνέλευση της ΕΠΣΘ διεκόπη χθες ύστερα από δύο ώρες και αποφασίστηκε να συνεχιστεί τη Δευτέρα 19 Αυγούστου με μοναδικό θέμα πλέον αυτό της αναδιάρθρωσης. Στο θεμα των γιατρών, μόνο μία ομάδα ψήφισε υπέρ της υποχρεωτικής παρουσίας τους στα γήπεδα κι αυτή ήταν ο Αετός Κερασιάς. Οι υπόλοιπες εξέφρασαν την επιθυμία τους να υπάρχουν γιατροί αλλά όχι υποχρεωτικά, με αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο ζήτημα να μην υπάρξει καμία τροποποίηση στην προκήρυξη.
Η μεγάλη ένταση επικράτησε στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης κατηγοριών. Υπήρξαν σωματεία που αντέδρασαν με το να μπουν οι έξι ομάδες της Γ' Εθνικής στη φετινή Β' και να γίνει ο διαχωρισμός με γεωγραφικά κριτήρια και βάσει δυναμικότητας συλλόγων όπως αναφέρθηκε από την επιτροπή πρωταθλήματος. Αυτό με τη δυναμικότητα είναι κάτι τελείως υποκειμενικό και θα γίνει πριν καν ξεκινήσει η σεζόν, οπότε δεν ακούστηκε καθόλου καλά στα αυτιά των παραγόντων. Δεν έγινε καμία συζήτηση για το ποιες θα είναι οι ομάδες σε κάθε όμιλο της Β' Κατηγορίας για το 2013-14.
Η "βόμβα" έπεσε δια στόματος των κ.κ. Παπή και Κανάβα που παρουσίασαν το σχέδιο τους και πρότειναν να γίνει η Α' Κατηγορία της σεζόν 2014-15 με 24 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους των 12. Με λίγα λόγια, πρότειναν η πρώτη κατηγορία της ΕΠΣΘ να διεξαχθεί με το μοντέλο του παρελθόντος το οποίο "καταδικάστηκε" από τις ομάδες και ήταν αποτυχημένο. 
Άλλη πρόταση χθες δεν υπήρξε, αν και ο κ. Θεοδώρου ανέφερε ότι έχει καταρτιστεί πλήρες πλάνο αναδιάρθρωσης κατηγοριών από τον συνεργάτη του κ. Τζοβάρα, το οποίο όμως δεν παρουσιάστηκε. Σύμφωνα με τα μέλη του δ.σ. της πλευράς Μπατζιάκα, το σχέδιο του κ. Τζοβάρα προβλέπει επίσης δύο ομίλους στην Α' ΕΠΣΘ. Μιλώντας για το θέμα αυτό πρώτος ο πρόεδρος του Πυράσου κ. Στάμος επισήμανε ότι εάν θέλει η ΕΠΣΘ να μειώσει τα έξοδα των σωματείων, μπορεί να κάνει την Α' Τοπική με 14 ομάδες, ώστε το πρωτάθλημα να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικό και να μην πάει χρόνια πίσω... Με αυτή την πρόταση έδειξαν να συμφωνούν πολλοί παράγοντες, κυρίως σωματείων που αποτελούν παραδοσιακές δυνάμεις στην Α' Κατηγορία και έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Μεταξύ των άλλων ακούστηκε ότι είναι αδιανόητο η Α' Κατηγορία να έχει 24 ομάδες και η Β' 14.
Κάπως έτσι, συμφώνησαν όλοι ότι διαφωνούν..., η πρόταση των κ.κ. Παπή, Κανάβα δεν πέρασε καθόλου προς ψήφιση κι αποφασίστηκε να γίνει επιτροπή με παρουσία παραγόντων εκτός διοικητικού συμβουλίου που θα εξετάσει κι άλλες προτάσεις τις επόμενες ημέρες που θα κατατεθούν στη γενική συνέλευση στις 19 Αυγούστου. Δηλαδή με άλλα λόγια, οι ομάδες της ΕΠΣΘ θα μάθουν πόσες ομάδες θα υποβιβάζονται, πόσες θα προβιβάζονται και πώς θα διαμορφωθούν οι όμιλοι της Β' Τοπικής, μόλις ένα μήνα πριν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα της νέας περιόδου...