noodles volos banner

Νίκη στο 95’ για την Ακρόπολη με Μόσιο

Οι παίκτες της Ακρόπολης πανηγυρίζουν το δεύτερο και νικητήριο γκολ Οι παίκτες της Ακρόπολης πανηγυρίζουν το δεύτερο και νικητήριο γκολ

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο είχε συγκινήσεις το ματς, με το οποίο άνοιξε η αυλαία του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΘ στο γήπεδο του Σέσκλου ανάμεσα στην τοπική Ακρόπολη και τον Σαρακηνό.

Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2-1, με τα τρία γκολ να σημειώνονται από το 70’ και μετά, ενώ μέχρι τότε γινόταν ένα υποφερτό παιχνίδι, χωρίς φάσεις.

Η Ακρόπολη ξεκίνησε πιο δυνατά και έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία με αδύναμο σουτ από απόσταση αναπνοής και μέσα στη μικρή περιοχή του Αξιώτη, το οποίο έδιωξε στη γραμμή ο Ντούρο.

Ωστόσο, πολύ γρήγορα ο Σαρακηνός πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και μέχρι το ημίχρονο ήταν αυτός που είχε την εδαφική υπεροχή, χωρίς όμως να μπορεί να γίνεται πολύ επικίνδυνος. Εξαίρεση το σουτ του Γιαμαλή μέσα από την περιοχή στο 28’, που έφυγε λίγο άουτ, αλλά είχε προλάβει να κλείσει την αριστερή του γωνία ο Ντίκας (ο 32χρονος γκολήπερ επέστρεψε μετά από πέντε χρόνια στην ενεργό δράση και ήταν σαν να μην έλειψε μια μέρα) και το καλοεκτελεσμένο φάουλ στο 41’ του Σαμαρά, που έφυγε ελάχιστα πάνω από τα γκολπόστ.

Στην επανάληψη η Ακρόπολη ανέβηκε και στο 65’ ο Τριχόπουλος έπιασε ένα σκαστό σουτ από θέση μέσα δεξιά μετά από σέντρα του Τσουκαλή από τα αριστερά, που έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 66’ η σέντρα-σουτ του Γκάμπα πέρασε κοντά στην εστία άουτ, ενώ στο 69’ από φάουλ του Κοντοβά, κατά λάθος ο Φ. Φώτου έστειλε την μπάλα με το κεφάλι στη ρίζα της αριστερής δοκού, με το αυτογκόλ έτσι να αποσοβείται.

Αφού δεν έγινε το 0-1, ένα λεπτό αργότερα είχαμε το 1-0 με θαυμάσιο κοντινό σουτ με το αριστερό με τη μία του Τσουκάλη μετά τη σέντρα του Κόκκα από τα δεξιά στο πίσω δοκάρι. Η μπάλα διέγραψε διαγώνια πορεία, χτύπησε στο εσωτερικό μέρος του αριστερού δοκαριού και κατέληξε στην απέναντι γωνία.

Στο 75’ το μακρινό φάουλ του Γιαμαλή έδιωξε με δυσκολία εκτινασσόμενος στη δεξιά του γωνία ο Ντίκας, ενώ στο 79’ η Ακρόπολη έφτασε μία ανάσα από το 2-0 με το πλασέ του Τσουκάλη από το ύψος της περιοχής, που έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι.

Στο 85’ ήρθε η ισοφάριση, με την άμυνα της Ακρόπολης να αδρανεί και τον Μαστακούλη να βγαίνει στο τετ-α-τετ. Ο εξτρέμ του Σαρακηνού, αφού πέρασε και τον Ντίκα, πλάσαρε σε κενή εστία και έγραψε το 1-1, ενώ ο Κολυμήτρας πήγε πάνω του με άγριες διαθέσεις, λέγοντάς του ότι έπρεπε να τηρήσει το fair play για τραυματισμό παίκτη των γηπεδούχων. Η φάση πάντως ήταν στο κέντρο, όπου βρέθηκε πεσμένος ο Θεοδώρου.

Στο 88’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Σαρακηνό, με την έννοια ότι ο Δουλάς μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και προσπάθησε να βρει τον αφύλακτο Κοντοβά, που ήταν ολομόναχος και έτοιμος να σκοράρει. Η πάσα φαινόταν εύκολη, αλλά ο πιτσιρικάς έδωσε την μπάλα πιο πίσω από κει που ήταν ο Κοντοβάς.

Τελικά στο 95’ η Ακρόπολη, που έδειξε επιθετικές διαθέσεις στο φινάλε, πέτυχε το δεύτερο και νικητήριο γκολ με τον Μόσιο, δίνοντας το πρώτο τρίποντο στην ομάδα του για φέτος. Ο σκόρερ βρισκόταν σε ελεγχόμενη θέση, χωρίς πάντως να υπάρχουν διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους. 

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ντίκας, Φώτης Φώτου, Πασσιάς, Γκαντής, Τσιαντής, Κολυμήτρας, Θεοδώρου (90’ Δ. Φώτου), Αξιώτης (53’ Τριχόπουλος), Τσουκάλης (68’ Μόσιος), Κόκας (81’ Σιαμέτης)

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Ντούρο, Σιδηρόπουλος, Τσαγγαράς, Γιαμαλής, Καλαμάτας, Μαστακούλης, Κοντοβάς, Ρακής (64’ Ρέλλος), Σαμαράς (77’ Δουλάς), Γκάμπας

 

Last modified onSaturday, 23 September 2017 23:21