noodles volos banner

Εξήντα χρόνια ζωής συμπληρώνει ο Διαγόρας Στεφανοβικείου

Τα 60 χρόνια ζωής συμπληρώνει ο Διαγόρας Στεφανοβικείου, που άρχισε να υπάρχει από τον Μάιο του 1957. Όπως αναφέρεται στο πολύ επιμελημένο blog του συλλόγου, που δεν έχουν ούτε επαγγελματικές ομάδες, «στις 8 Μαρτίου του 1957 ένας καταστροφικός σεισμός ισοπεδώνει τη Θεσσαλία. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, με τους κατοίκους να μένουν σε σκηνές, ήθελε μεγάλο κουράγιο κάποιοι να σκέφτονται τη δημιουργία συλλόγου. Οι εξελίξεις όμως είχαν δρομολογηθεί ήδη. Στις 5 Μαΐου του 1957 υπογράφεται το καταστατικό ίδρυσης του Αθλητικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Στεφανοβικείου «Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ». Το καταστατικό αυτό αναγνωρίζεται επίσημα από το πρωτοδικείο Βόλου με την υπ΄αριθμ. 764/1957 απόφαση αυτού».

Σήμερα μάλιστα αναρτήθηκε το παρακάτω κείμενο, για να υπενθυμίσει ότι ο Διαγόρας διανύει επετειακές μέρες:

«Ήταν Μάιος του 1957, όταν η νεολαία του Στεφανοβικείου, ενωμένη, αποφάσισε να δηλώσει την παρουσία της, ιδρύοντας τον πρώτο σύλλογο στο χωριό, με την επωνυμία Αθλητικός Εξωραϊστικός Σύλλογος "Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ".

 Εξ αρχής αγκαλιάστηκε από όλους τους κατοίκους, αφού τα απογεύματα της Κυριακής αποτελούσαν γιορτή για όλο το χωριό. Όπως κάθε ζωντανός οργανισμός γνώρισε μέρες δόξας αλλά και πέτρινα χρόνια, συνέχισε όμως αδιάλειπτα την παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια με πάθος και μαχητικότητα.

Από τότε μέχρι σήμερα ο σύλλογος έδωσε και δίνει διέξοδο στην άθληση για τα νέα παιδιά του τόπου, τόσο με την πρώτη ομάδα όσο κυρίως με τα τμήματα Ακαδημίας Ποδοσφαίρου που έχει δημιουργήσει.

Το 2017 είναι μια επετειακή χρονιά που βρίσκει την ομάδα  ισχυρή και συμπίπτει με μία από τις καλύτερες πορείες στην ιστορία του συλλόγου».

 

 

Last modified onTuesday, 09 May 2017 20:32