noodles volos banner

Πανάξια στους οκτώ ο Γ.Σ. Αλμυρού, 0-1 τον Ολυμπιακό Λαμίας

Νικητής του τετάρτου ομίλου του Κυπέλλου Ερασιτεχνών αναδείχθηκε ο Γ.Σ. Αλμυρού με το διπλό με σκορ 1-0 που πήρε στο γήπεδο τη ΕΠΣ Φθιώτιδας απέναντι στον Ολυμπιακό Λαμίας. Μ’ αυτό το αποτέλεσμα προκρίθηκε στους οκτώ του θεσμού με απόλυτα δίκαιο τρόπο, αφού ήταν καλύτερος του αντιπάλου του. Το χρυσό γκολ πέτυχε με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ ο Κοντοβάς στο 61’.

Στο πρώτο μέρος λόγω του δυνατού ανέμου, δεν μπόρεσε να παιχθεί ποδόσφαιρο. Μετά το πρώτο τέταρτο και μέχρι το τέλος πάντως ο Γ.Σ. Αλμυρού είχε την υπεροχή. Αρχικά στο 16’ ο Κρανάς από τα δεξιά έδωσε την μπάλα για τον Κοντοβά, που βρισκόταν στο ημικύκλιο. Με τη σειρά του ο τελευταίος πάσαρε στον Ακασού, ο οποίος ήταν σε θέση μέσα δεξιά της περιοχής. Ο Ιβοριανός έκανε το πλασέ, το οποίο σταμάτησε αμυντικός εντός της μικρής περιοχής, ενώ η μπάλα είχε περάσει από τον τερματοφύλακα. Έπειτα στο 33’ από φάουλ του Καψιώτη από τα δεξιά, ο Θωμαΐδης έπιασε την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι πάνω από το  οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος, στην αρχή του οποίου ο Αλμυρός άρχισε να απειλεί με στημένες φάσεις, είχαμε την πρώτη τελική προσπάθεια για τους φιλοξενούμενους στο 51’, όταν η κεφαλιά του Κοντοβά πήγε ψηλά άουτ μετά από κόρνερ του Νασιακόπουλου. Στο 55’ ο ίδιος εκτέλεσε φάουλ, με την κεφαλιά αυτή τη φορά να την παίρνει ο Αραμπατζής, ο οποίος επίσης δε σημάδεψε σωστά. Στο 61’ ήρθε το μοναδικό γκολ της συνάντησης:  ο Κοντοβάς από πλάγια αριστερά έστειλε την μπάλα με εκπληκτικό φάουλ στο απέναντι παραθυράκι, κάνοντας το 0-1.

Ακολούθως στο 66’ καταγράφηκε η μοναδική σημαντική στιγμή του Ολυμπιακού Λαμίας, καθώς ο Κακκάβας πήρε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή και ο Χαλάτσης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Αυτό το χτύπησε ο Λάππας από αριστερά και εκ νέου ο Κακκάβας στο πρώτο δοκάρι επιχείρησε να νικήσει τον Χαλάτση με το κεφάλι, αλλά ο γκολκήπερ του Γυμναστικού ήταν πάλι σε ετοιμότητα.

Δυο λεπτά αργότερα ο Καψιώτης έβγαλε βαθιά μπαλιά από την άμυνα για τον Κοντοβά, ο οποίος πρόλαβε τον τερματοφύλακα Κούρδη και τον κεντρικό αμυντικό Ξηρομερίτη, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο.

Τελευταία φάση ήταν αυτή του 84’. Σε εκείνο το λεπτό με ψηλοκρεμαστή μπαλιά ο Νασιακόπουλος πέρασε για τον Κοντοβά, αλλά στο τετ-α-τετ ο φορ των κυανόλευκων πλάσαρε πολύ άστοχα κι ενώ όλοι οι Αλμυριώτες ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν.

Επόμενη αντίπαλος για τον Γ.Σ. Αλμυρού η Ελπίς Σκουτάρεως Σερρών, όπου παίζει ο γνωστός Μπόζινταρ Τάντιτς, που έχει περάσει από τη Νίκη. Το ματς θα γίνει στο γήπεδο του Πανσερραϊκού στις 3 Μαΐου για τη φάση των οκτώ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ: Κούρδης, Τσιλίκας, Στυλιανός, Ξηρομερίτης, Πάνος, Σιώτης, Καυκιάς, Λάππας, Δημητρέλης (53’ Κοτσίβα), Κακκάβας, Ζήσιμος (80’ Μπούσας)

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Χαλάτσης, Καψιώτης (72’ Κόκκας), Τσιάτσιος, Πλαβός, Κυριάκος, Ακασού (65’ Βούλγαρης), Κρανάς, Θωμαΐδης, Αραμπατζής, Νασιακόπουλος (88’ Κωτσιαρίδης), Κοντοβάς

Αποστολή στη Λαμία: Νίκος Μπιντέλας

 

 

Last modified onSunday, 23 April 2017 10:05