noodles volos banner

Σε ματς για γερά νεύρα, Διαγόρας-Γ.Σ. Αλμυρού 0-0

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) αναδείχθηκαν Διαγόρας Στεφανοβικείου και Γ.Σ. Αλμυρού στο ντέρμπι κορυφής, υπό την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Ο αγώνας είχε πολλή ένταση, με αρκετές συμπλοκές μεταξύ των παιχτών, ενώ ο διαιτητής αναγκάστηκε να διακόψει τρεις φορές την αναμέτρηση, μία στο πρώτο και δύο στο δεύτερο μέρος. Παρόλ’ αυτά, εκτός αγωνιστικού χώρου ανάμεσα στους φίλους των δύο ομάδων δεν έγινε κάτι το ιδιαίτερο, παρά μόνο υπήρχαν στιγμιαίες αψιμαχίες στη διακοπή του πρώτου 45λεπτου. 

Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, με το πάθος να κυριεύει τις προσπάθειες των παιχτών, ενώ οι άμυνες δεν επέτρεπαν στους αντίπαλους επιθετικούς να φθάσουν εύκολα στην περιοχή.

Ο Γυμναστικός μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους, απειλώντας κυρίως από στημένες φάσεις. Σε μία από αυτές, οι φιλοξενούμενοι έφθασαν πολύ κοντά στο γκολ. Συγκεκριμένα στο 25ο λεπτό, ο Βούλγαρης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Θωμαΐδης πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, ο Μαυρίδης ως από μηχανής θεός απομάκρυνε. Στο 36’ ο διαιτητής Κούστας διέκοψε την αναμέτρηση και μαζί με τους βοηθούς του πήγε στα αποδυτήρια, μετά από συμπλοκή των παικτών και ενώ ο Διαγόρας είχε κερδίσει φάουλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι και δημιούργησαν περισσότερες επικίνδυνες καταστάσεις συγκριτικά με το πρώτο μέρος. Στο 49’ ο Κουβελάς εκτέλεσε φάουλ σε αρκετά καλή θέση, ο Χαλάτσης ωστόσο έπεσε στην αριστερή του γωνία και απεσόβησε τον κίνδυνο στην πιο σημαντική στιγμή του Διαγόρα αυτό το διάστημα. Τελευταία μεγάλη φάση αυτή με τον Θωμαΐδη στις καθυστερήσεις. Ο έμπειρος μέσος δε βρήκε την μπάλα έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Νασιακόπουλου από τ’ αριστερά και ενώ βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην μικρή περιοχή στο δεύτερο δοκάρι, αποτυγχάνοντας να πλασάρει. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και κέρδισαν τέσσερα συνεχόμενα κόρνερ, χωρίς ωστόσο να τα αξιοποιήσουν.

Να σημειωθεί ότι στην επανάληψη είχαμε άλλες δύο διακοπές, στο 57’ (ο Κούστας κάλεσε τους βοηθούς του στο κέντρο του γηπέδου) και στο 63’ (έπειτα από φάουλ του Τσιάτσιου), με συνέπεια να έχουμε εννιά λεπτά συνολικά καθυστερήσεις. Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι Αλμυριώτες ξέσπασαν σε έντονους πανηγυρισμούς, με τους παίκτες να πηγαίνουν στο μέρος που ήταν οι οπαδοί τους.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΤΕΦ.: Βουραζέρης, Λουφόπουλος, Γαλογαύρος (44’ Καραμανλής), Πρασσάς, Καμπουρέλλης, Σπ. Καραπλιάγκος, Κουβελάς, Μαυρίδης (78’ Καλιακούδας), Πάσχος, Καπούλας (82’ Καρατζιόλης), Χρ. Γκάμπας

Γ.Σ.ΑΛΜΥΡΟΥ: Χαλάτσης, Καψιώτης, Τσιάτσιος, Πλαβός, Κυριάκος, Ακασού (90+ Κόκκας), Θωμαΐδης, Κρανάς, Φαράντος (73’ Νασιακόπουλος), Βούλγαρης (67’ Αραμπατζής), Κοντοβάς

Νίκος Μπιντέλας

Last modified onSunday, 09 April 2017 22:02