noodles volos banner

Θ. Στάμος: Δεν ξέρω ειλικρινά αν σώζεται αυτή η χώρα

Ότι η ΕΠΣΘ δεν ενημέρωσε τη διοίκηση του Πυράσου για την ανάγκη να σταλεί η ένσταση που έκανε κατά του κύρους του αγώνα με τον Γ.Σ. Αλμυρού ο σύλλογος της Νέας Αγχιάλου με φαξ, ανέφερε φιλοξενούμενος στον Βόλος 9.86 ο Θοδωρής Στάμος. Ο πρόεδρος του Πυράσου τόνισε ότι σε ερώτηση αν χρειάζεται κάτι περισσότερο, οι διοικούντες την ΕΠΣΘ τους απάντησαν ότι όλα είναι εντάξει με την κατάθεση της ένστασης. Ο 39χρονος παράγοντας επισήμανε ότι το θέμα είναι πάνω απ’ όλα ηθικό και πως η ΕΠΣΘ είναι για να βοηθάει τα σωματεία, διατυπώνοντας την απορία με αφορμή την απαίτηση εν έτει 2017 να αποσταλεί η ένσταση με φαξ αν αυτή η χώρα μπορεί  να σωθεί!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είμαι έντεκα χρόνια τον χώρο του ποδοσφαίρου, η ομάδα έπαιξε τέσσερα χρόνια στη Δ’ Εθνική και δύο χρόνια στη Γ’, κι όταν ρωτούσαμε στην ΕΠΟ τι χρειάζεται, οι άνθρωποι μας έλεγαν τι χρειάζεται.

Δέχομαι ότι το δικό μου το λάθος ήταν πως δεν μπήκα ο ίδιος στη διαδικασία να δω τι γράφει ο ΚΑΠ. Εγώ πήρα τηλέφωνο τη Δευτέρα το πρωί και ρώτησα τι χρειάζεται να γίνει η ένσταση. Μου είπαν 300 ευρώ παράβολο και να γράψουμε κι ένα κείμενο με το τι έγινε, το οποίο αναφερόταν και στο φύλλο αγώνος. Μας είπαν επίσης να φέρουμε και το αντίγραφο του παράβολου. Έτσι ακριβώς κάναμε και είχαμε ακόμη και φωτοτυπία το φύλλο αγώνος. Δεν είχε τύχει να ξανακάνουμε ένσταση.

Και στον ΚΑΠ το άρθρο είναι διφορούμενο. Θα το δούμε στην πορεία, γιατί δε θα το αφήσουμε έτσι. Δε σας κρύβω ότι με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος του Διαγόρα την Τετάρτη και του συνέστησα να στείλει την ένσταση ακόμη και με ταχυδρομική επιστολή και με συστημένο.

Η ομάδα του Γ.Σ. Αλμυρού έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι το πρώτο φαβορί, γιατί είναι έμπειρη ομάδα με παίκτες εκτός Μαγνησίας Γ’ Εθνικής και δείχνουν οι άνθρωποι ότι θέλουν να βγουν κι αν θα βγουν θα τους δώσουμε και συγχαρητήρια. Η άποψή μου είναι ότι συνεχίζουν να είναι το πρώτο φαβορί. Απλά το πρωτάθλημα τώρα αποκτά ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Όλοι θέλουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε, αυτές τις λίγες.

Η χρονιά δεν είναι καλή για μας, αλλά δεν το λέω βάσει αποτελεσμάτων, αφού συνεχίζουμε να διεκδικούμε, αλλά είχαμε πάρα πολλούς τραυματισμούς και πολλές ατυχίες, ακόμη και εγχειρήσεις και πολύμηνες απουσίες. Εγώ ο ίδιος αντιμετώπισα κάποια προσωπικά προβλήματα και ήμουν μακριά από την ομάδα. Ολ’ αυτά δε μας επέτρεψαν να είμαστε όσο ανταγωνιστικοί θα θέλαμε.

Αυτό που με έχει ενοχλήσει με αφορμή την ένσταση είναι ότι πάνε κάποιοι να μας παρουσιάσουν ως μη σοβαρό σωματείο. Έπρεπε, μας είπαν, να διαβάσουμε τον κανονισμό. Η ΕΠΣΘ είναι εκεί, όταν ρωτάμε κάτι, να βοηθάει τα σωματεία. Αυτό πίστευα, αυτό πιστεύω. Όταν καταθέσαμε την ένσταση έγινε ερώτηση και από τον άνθρωπο της διοίκησης που την κατέθεσε και από μένα τηλεφωνικά αν χρειάζεται κάτι άλλο. Η απάντηση που πήραμε ήταν “όχι, είστε εντάξει”.  

Εμείς ξοδέψαμε 300 ευρώ και σήμερα ως ερασιτεχνικό σωματείο πρέπει να καταβάλουμε  400 ευρώ για εγχείρηση ποδοσφαιριστή. Όπως ξέρετε, κανένα σωματείο δεν τα παίρνει αυτά τα χρήματα. Γίνονται τέτοια πράγματα και μας στερούν χρήματα, αλλά δεν είναι μόνο τα χρήματα, είναι και ηθικό το θέμα. Εγώ την Τετάρτη έχασα την ηρεμία μου και όλη τη μέρα της δουλειάς μου μ’ αυτό που έγινε.  

Έχουμε ακόμη και πρωτοκολλημένο χαρτί από την ΕΠΣΘ ότι έχει παραλάβει την ένσταση και να μας λένε ότι έπρεπε να το έχουμε στείλει και με φαξ; Εντάξει, τι να πω; Δεν ξέρω αν σώζεται αυτή η χώρα ειλικρινά. Έχω σκάσει από χθες».