noodles volos banner

Μ. Βαγγόπουλος: «Όλες οι ομάδες μας αντιμετωπίζουν με μεγάλο σεβασμό»

Το ματς με τον Ηρακλή, στο οποίο η ομάδα του εντυπωσίασε με την ευρεία νίκη με 3-0 , το επόμενο παιχνίδι με τον Πρωτεσίλαο, τις μεταγραφικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν τη χειμερινή περίοδο, τον ρόλο του Κουβελά στην ομάδα αλλά και την απώλεια του πιστού φιλάθλου Β. Ελαφρού, που έφυγε από τη ζωή, σχολίασε μιλώντας στο magnesiasports ο προπονητής του Διαγόρα Στεφανοβικείου, Μιχάλης Βαγγόπουλος.

Αναλυτικά η συνομιλία που είχαμε:

Κύριε Βαγγόπουλε, προκάλεσε αίσθηση το εύρος της νίκης απέναντι στον περσινό πρωταθλητή Ηρακλή. Ποιο είναι το σχόλιό σας γι’ αυτόν τον αγώνα;

«Αν εξαιρέσει κανείς τα πρώτα δέκα λεπτά του παιχνιδιού που ο Ηρακλής μπήκε αρκετά δυνατά, μετά ισορροπήσαμε και κάναμε ένα εξαιρετικό υπόλοιπο ημιχρόνου, στο οποίο μετουσιώσαμε σε γκολ τις ευκαιρίες που κάναμε. Το σκορ πήρε τέτοιες διαστάσεις που στο δεύτερο ημίχρονο και κάναμε διαχείριση του σκορ και κάποιες αλλαγές θέσεων λόγω τραυματισμών και το παιχνίδι πήγε έτσι, όπως πήγε.

Ήμασταν πολύ εύστοχοι στο πρώτο μέρος, καθώς από τις πέντε φάσεις που δημιουργήσαμε οι τρεις μπήκαν γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής προσπάθησε να βγει μπροστά, χωρίς να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία. Ελέγχαμε πλήρως το ματς και τελείωσε το παιχνίδι στο 3-0. Οπωσδήποτε αυτό το διάστημα κάναμε κάποια διαχείριση. Ο Λουφόπουλος και ο Καλιακούδας, που αντικαταστάθηκαν, και ο Καμπουρέλης, που έπαιζε “σβηστός” από ένα σημείο λόγω ενός σφιξίματος, δεν έχουν κάτι ανησυχητικό για το επόμενο παιχνίδι.

Το πρόβλημά μας είναι το στρατιωτικό με τους δύο παίκτες, τον Πάσχο και τον Καρατζιώλη, που μπαινοβγαίνουν, και τον Καραμανλή, ο οποίος λείπει για τον ίδιο λόγο».

Είναι μία απόδειξη ότι ο Διαγόρας έχει αλλάξει επίπεδο αυτή η νίκη με τον Ηρακλή;

«Είχαμε πει από την αρχή με βάση το ρόστερ που έχουμε ότι είμαστε μία ομάδα που θα τερματίσει ψηλά στη βαθμολογία. Το πού θα τερματίσουμε δεν το ξέρει κανείς. Δείχνουμε και μέσα από την απόδοση και από τα αποτελέσματα ότι είμαστε μία ομάδα που θα προσπαθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο να συναγωνιστεί τους πρωτοπόρους. Υπάρχουν κι άλλοι αστάθμητοι παράγοντες που δεν μπορείς να προβλέψεις. Σίγουρα, την περίοδο των Χριστουγέννων θα γίνουν κάποιες κινήσεις από όλες τις ομάδες, πιστεύω και από μας. Εκεί ίσως αλλάξουν κάποιες ισορροπίες».

Οι ομάδες ίσως σας υπολογίζουν περισσότερο με τέτοια αποτελέσματα;

«Αυτό φαίνεται γενικότερα και από το πώς μας αντιμετωπίζουν. Κάποιες ομάδες έρχονται πολύ κλειστά στο Στεφανοβίκειο, για να πάρουν αποτελέσματα, και εκτός έδρας μας αντιμετωπίζουν με μεγάλο σεβασμό και σαν πρωτοπόρους πλέον, μπορώ να πω».

Οι κινήσεις που θα γίνουν τα Χριστούγεννα θα εξαρτηθούν από τη θέση που θα είστε;

«Πιστεύω ότι δύο παίκτες θα έρθουν οπωσδήποτε στην ομάδα, για να ενισχύσουν το ρόστερ μέχρι το τέλος. Οι θέσεις που ψάχνουμε είναι στο κέντρο και θα δούμε τι άλλο θα προκύψει. Σίγουρα έχουν εντοπιστεί κάποιοι στόχοι, αλλά δεν μπορούμε να πούμε τίποτα παραπάνω».

Είχατε πει ότι, επειδή κάποιοι παίκτες άργησαν να ενσωματωθούν και είχατε και αρκετές απουσίες και στα πρώτα ματς, ο Διαγόρας έχει να δείξει πολύ περισσότερα πράγματα. Πιστεύετε ότι φτάσατε πλέον στο επίπεδο που θέλετε;

«Σίγουρα, δεν είχαμε όλη την ομάδα να κάνει προετοιμασία μαζί. Ευτυχώς δεν το πληρώσαμε στο ξεκίνημα. Ο λόγος είναι ότι τα παιδιά που θεωρητικά δε θα ξεκινούσαν στην ενδεκάδα, ανταποκρίθηκαν με το παραπάνω. Αυτό είναι στα υπέρ της ομάδας, ότι έχει βάθος στο ρόστερ. Πάντα έχουμε  περιθώρια βελτίωσης και θέλουμε να μην τυχαίνει κάτι απροσδόκητο, το οποίο κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει. Η ομάδα, αν είναι όλη μαζί, θα είναι σ’ αυτό το επίπεδο και θα είναι υπολογίσιμη πάντα».

Ένα σχόλιο για τον φίλαθλο Β. Ελαφρό στον οποίον αφιερώθηκε η νίκη σας, καθώς έφυγε πρόσφατα από τη ζωή…

«Ήταν προσωπικός μου φίλος. Ένας άνθρωπος που ήταν στο ποδόσφαιρο από μικρός και ως παράγοντας και ως φίλαθλος. Ακολουθούσε πολύ εμάς και την ομάδα του Ρήγα Φεραίου. Ήταν εξαιρετικός. Ήξερε τα πάντα και όλους τους ποδοσφαιριστές. Οπωσδήποτε λυπήθηκα πολύ που έφυγε από κοντά μας. Είχε ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο προσπαθούσε να το αντιμετωπίσει. Ευχόμαστε συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ό,τι καλύτερο σ’ αυτούς».

Πώς προσεγγίζετε το επόμενο ματς με τον Πρωτεσίλαο;

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία δύσκολη ομάδα. Το έλεγα και το προηγούμενο διάστημα ότι θα υπάρξουν ανακατατάξεις. Όλα τα ματς είναι ντέρμπι και τα αποτελέσματα απρόβλεπτα. Δεν μπορεί να βγουν συμπεράσματα, πριν βγει ο πρώτος γύρος. Όταν τελειώσει ο πρώτος γύρος, θα έχουμε μία πιο σαφή εικόνα. Υπάρχουν και οι μεταγραφές του Ιανουαρίου, που μπορεί ν’ αλλάξουν κι εκεί οι ισορροπίες».

Τι έχτε να πείτε, τέλος, για τον Αλέκο Κουβελά, που από δική του προσπάθεια ξεκινά το πρώτο γκολ και πετυχαίνει τα άλλα δύο. Είχε ρίξει το βάρος στο δημιουργικό κομμάτι μέχρι στιγμής, αλλά την Κυριακή σκόραρε κιόλας, φτάνοντας τα τέσσερα γκολ.

«Σίγουρα έβγαλε πολλές ασίστ, αλλά αρκετές πήγαν χαμένες. Από τον Αλέκο εμείς θέλουμε την εμπειρία του πάνω απ’ όλα. Αν είναι στο 100%, είναι για ανώτερη κατηγορία. Σε μας έχει συνδυάσει τη συμμετοχή του στο τοπικό ποδόσφαιρο με την εργασία του. Μας βοηθά αφάνταστα, όχι μόνο με την απόδοσή του, αλλά ό,τι έκανε ο Κουντούρης πέρσι, το κάνει ως ένα βαθμό και ο Κουβελάς. Σίγουρα είναι σημαντική η βοήθεια που δίνει».

 

Last modified onTuesday, 29 November 2016 18:43