noodles volos banner

Μ. Βαγγόπουλος: «Δεν αυτοχριστήκαμε διεκδικητές του τίτλου»

Το ότι είναι ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας του και πως δεν έχει χριστεί ως διεκδικήτρια του τίτλου, επισήμανε σε δηλώσεις του στον Sport Fm 89.5 ο προπονητής του Διαγόρα Στεφανβικείου Μιχάλης Βαγγόπουλος, που έθεσε ως στόχο για τα ντέρμπι της Κυριακής στον Αλμυρό με τον Γυμναστικό να δει ο κόσμος καλό θέαμα και να κερδίσει ο καλύτερος.

Αναλυτικά μίλησε:

Για την πορεία της ομάδας του:

«Στην αρχή της σεζόν είπαμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα, που θα φτιάξουμε περισσότερα πράγματα επιθετικά. Υπάρχουν δύο ας πω άσχημα αποτελέσματα, ο αποκλεισμός από το Κύπελλο και η ισοπαλία την Κυριακή. Υπάρχει μία πικρία για τον αποκλεισμό, αλλά νομίζω ότι η ομάδα είναι πάρα πολύ καλά και πιστεύω ότι με τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει και με όλες τις κινήσεις που γίνονται, θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος να είμαστε έτσι. Και να σημειώσω κάτι πολύ σημαντικό, ότι οι ομάδες που δεν έχουν μεγάλο ρόστερ, θα έχουν πρόβλημα στον χρόνο.

Βλέπω ομάδες να στηρίζονται σε 11-12 ποδοσφαιριστές και μετά δεν υπάρχει τίποτα, όπως για παράδειγμα τραυματίστηκε ο τερματοφύλακας του Ηρακλή, στον οποίον εύχομαι να γυρίσει γρήγορα στο ποδόσφαιρο, αλλά από πίσω δεν υπάρχει λύση. Το ρόστερ του Ηρακλή είναι, για να πρωταγωνιστεί, αλλά δείχνουν τα αποτελέσματα ότι θα μείνει πίσω στη βαθμολογία. Εμείς αυτό το πρόβλημα το έχουμε ξεπεράσει, γιατί αντιμετωπίζαμε πολλά προβλήματα στο ξεκίνημα της περιόδου. Όμως τα παιδιά που ήταν πίσω σε ετοιμότητα ανταποκρίθηκαν  με το παραπάνω στη συνέχεια. Όταν έχεις ένα γεμάτο ρόστερ, θα πας έτσι μέχρι το τέλος».  

Για τη διαιτησία τη φετινή σεζόν και τα παράπονά του στο ματς με τον Άρη για το Κύπελλο:

«Όπως και οι ομάδες, έτσι και οι διαιτητές έχουν καλή και κακή μέρα. Δε γίνεται τίποτα εσκεμμένο. Υπάρχουν κάποιες στιγμές που κι εμείς βγαίνουμε από τα ρούχα μας, γιατί και οι αποφάσεις είναι απαράδεκτες. Θα αναφέρω ένα περιστατικό και δε θέλω να καταλογίσω στον διαιτητή τίποτα, αλλά, όταν κάνεις έξι αλλαγές στο παιχνίδι και υπάρχουν και καθυστερήσεις, γιατί κάποιοι παίκτες πέφτουν στο έδαφος, πρέπει να κρατηθούν τέσσερα-πέντε λεπτά. Δεν το θεωρώ εσκεμμένο και ο διαιτητής έκανε λάθος.

Την ισοπαλία με την ΑΕ Διμηνίου δεν την είχαμε στο πρόγραμμα, αλλά μπορώ να πω ότι το Διμήνι θα κάνει κι άλλες ζημιές. Είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα κι έχει παίκτες νεαρούς. Η διαιτησία ήταν όντως εντυπωσιακή. Δεν το περίμενα από αυτόν τον άνθρωπο να διαιτητεύει τόσο καλά και οπωσδήποτε είναι ταλέντο».

Για το αν ποδοσφαιριστές του Διαγόρα μπορούν να παίξουν σε παραπάνω κατηγορία:

«Σίγουρα έχουμε ποδοσφαιριστές που μπορούν να φύγουν και να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο, αρκεί οι ίδιοι να δουλέψουν περισσότερο. Για να φύγεις από την Α’ Τοπική να παίξεις στην επόμενη, πρέπει να ξεχωρίζεις. Δεν πρέπει να ψάξεις εσύ τους άλλους, θα σε ψάξουν αυτοί. Με το ζόρι δε γίνεται τίποτα. Εγώ λέω στα παιδιά να δουλέψουν περισσότερο και να κάνουν περισσότερες θυσίες».

Για τον πρώτο σκόρερ που έχει ο Διαγόρας, τον Μάνο Πάσχο:

«Το παιδί αυτό δεν μπορώ να πω ότι έχει αδικηθεί τα προηγούμενα χρόνια, αλλά φέτος αντιμετωπίζει το πρόβλημα του στρατιωτικού και φανταστείτε ότι είναι πρώτος σκόρερ, παρόλο που χάνει αρκετές προπονήσεις. Σίγουρα, αν ήταν σε όλες τις προπονήσεις μαζί μας, θα ήταν πολύ καλύτερος. Εγώ έχω φιλοσοφία μου πως όταν δουλεύεις, αμείβεσαι».

Για την ακαδημία του Διαγόρα:

«Η ακαδημία πάει πολύ καλά. Έχει γύρω στα 50 παιδιά και κάποια απ’ αυτά έχουν κληθεί και στις Μικτές. Τα πιο πολλά παιδιά είναι σε μικρή ηλικία και δεν μπορούν να μπουν ακόμη στην πρώτη ομάδα. Τα περισσότερα είναι από το Στεφανοβίκειο, αλλά υπάρχουν και κάποια από τις γύρω περιοχές. Η ακαδημία δουλεύει με δύο προπονητές, την Κατερίνα Τσιρδάνη, η οποία είναι γνώστρια, έχει βαρύ βιογραφικό και δουλεύει πάρα πολύ καλά, και τον Σπύρο Καραπλιάγκο, που σιγά-σιγά μπαίνει στην προπονητική και μεταφέρει τις εμπειρίες του ως ποδοσφαιριστή».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τη μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης:

«Το προβάδισμα το έχουν οι ομάδες που έχουν πιο βαριά φανέλα και μεγαλύτερη ιστορία. Αυτές φαίνονται ποιες είναι αυτή τη στιγμή, ο Γ.Σ. Αλμυρού και ο Πύρασος. Πιστεύω ότι κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία και επειδή θα γίνονται ανακατατάξεις, εύχομαι για το πρωτάθλημα να πάμε μέχρι το τέλος και να κριθεί ο πρωταθλητής στο τέλος, γιατί διαφορετικά δεν είναι καλό για το ποδόσφαιρο. Καμία ομάδα δεν πρέπει να “σκοτώσει” το πρωτάθλημα και πρέπει όλες να προσπαθήσουν να είναι ψηλά στη βαθμολογία και να γίνει ένα πρωτάθλημα συναρπαστικό. Πιστεύω ότι στις ομάδες που διεκδικούν, πρέπει να προσθέσουμε και τον Άρη, γιατί είναι μία αξιόλογη ομάδα και μπορεί να κάνει κάτι καλό και με ορισμένες προσθήκες τα Χριστούγεννα. Οι ομάδες που θα προχωρήσουν είναι αυτές που έχουν συνέχεια. Δεν κάνεις ένα αποτέλεσμα μία Κυριακή, το ξεχνάς και το κάνεις μετά από τέσσερις-πέντε αγωνιστικές. Αυτές θα σταθούν μέχρι το τέλος κοντά στους πρωτοπόρους».

Για το ντέρμπι κορυφής με τον Γ.Σ. Αλμυρού την Κυριακή εκτός έδρας:

«Εμείς δεν αυτοχριστήκαμε διεκδικητές του τίτλου. Είμαστε ικανοποιημένοι με την πορεία αυτή που κάνουμε και την πρωτιά, που έχουμε τώρα προσωρινά, γιατί ο Αλμυρός έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Αντιμετωπίζουμε με πολύ μεγάλο σεβασμό τον αντίπαλο, τον ξέρουμε, όπως κι αυτός εμάς. Να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να κερδίσει ο καλύτερος και οι ομάδες να προσφέρουν θέαμα, γιατί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι θέαμα. Πολλές φορές και εμείς οι προπονητές εφαρμόζουμε τακτικές που δεν επιτρέπουν στον κόσμο να δει ποδόσφαιρο και να παίξουν πιο απελευθερωμένα οι ποδοσφαιριστές. Για μένα το θέαμα είναι το πρώτο στο ερασιτεχνικό. Αλλά πολλές φορές αυτό δε γίνεται λόγω των κακών γηπέδων και των τακτικών από τους προπονητές».

*Η απομαγνητοφώνηση έγινε από το magnesiasports