noodles volos banner

Το καλύτερο ξεκίνημα για τον Διαγόρα, 0-2 τον Άρη Μ.

Ο Κόκκας σουτάρει στη φάση του 67' και ο Κουρίτας είναι έτοιμος να αποκρούσει Ο Κόκκας σουτάρει στη φάση του 67' και ο Κουρίτας είναι έτοιμος να αποκρούσει

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το πρωτάθλημα για τον Διαγόρα Στεφανοβικείου, που έφυγε με το διπλό από το γήπεδο της Αγίας Παρασκευής απέναντι στον γηπεδούχο Άρη Μελισσατίκων. Το παιχνίδι κρίθηκε κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο τετράλεπτο 19’-23’, όταν ο Άρης έχασε πέναλτι και ο Διαγόρας σκόραρε με τον ίδιο τρόπο.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Κουρίτα κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα ήταν οι Τσίρος, Γούτσιος, Γκοτσόπουλος και Στεργιόπουλος. Στο κέντρο αγωνίστηκαν ως αμυντικοί χαφ οι Τσιαντής και Γκάγκας, ενώ πίσω από τον φορ Νούσια κινούνταν οι Μερμίγγης, Ίμπρα και Αποστολίδης.

ΟΙ φιλοξενούμενοι άρχισαν τον αγώνα με ένα 4-3-2-1, το οποίο άλλαξε γρήγορα σε 4-2-3-1. Ο Βουραζέρης ήταν στο τέρμα, στην άμυνα οι Λουφόπουλος και Γαλογαύρος πλάγιοι μπακ με τους Κ. Καραπλιάγκο και Χολέβα στόπερ, ενώ στο κέντρο Σ. Καραπλιάγκος και Καραμανλής συνέθεσαν τα δίδυμο των αμυντικών μέσων. Μπροστά τους δεξιά ήταν ο Καπούλας, αριστερά ο Σιαμέτης και στον άξονα ο Κόκκας. Τέλος κλασικός προωθημένος ήταν ο Κουβελάς.

Στο 19’ ο Ίμπρα ανατράπηκε από τον Χολέβα, αλλά ο Αποστολίδης νικήθηκε από τον Βουραζέρη, που έδιωξε σε κόρνερ. Αντίθετα στο 23’ ο Κουβελάς ήταν πιο εύστοχος από την άσπρη βούλα μετά το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος (0-1).

Στο 58’ ο Άρης ήταν πάλι άτυχος, αφού το πλασέ του Μερμίγγη στο τετ-α-τετ με τον Βουραζέρη πήγε στο αριστερό δοκάρι και στην επαναφορά προ κενής εστίας ο Αποστολίδης αιφνιδιάστηκε και ουσιαστικά η μπάλα χτύπησε στο πόδι του και πέρασε άουτ.

Με την είσοδο του Πάσχου στο ματς, που αγωνίστηκε ως φορ, με τον Κουβελά να πηγαίνει στ’ αριστερά, ο Διαγόρας έγινε πιο απειλητικός. Ο νεοεισελθών μάλιστα ανάγκασε τον Κουρίτα στο 59’ σε δύσκολη επέμβαση σε σουτ από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 60’ πάλι ο Πάσχος πήγε να πετύχει ένα περίφημο γκολ με άψογο ψηλοκρεμαστό πλασέ από πλάγια αριστερά εκτός περιοχής, αλλά ο Κουρίτας με βήματα προς τα πίσω έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 67’  ο τερματοφύλακας του Άρη έσωσε εκ νέου την εστία του, αποκρούοντας το σουτ του Κόκκα σε τετ-α-τετ, με τον Γκοτσόπουλο στη συνέχεια να παραχωρεί κόρνερ με το κεφάλι. Ωστόσο μετά την εκτέλεση του κόρνερ, οι γηπεδούχοι δεν απομάκρυναν και ο Καπούλας από το ύψος του πέναλτι με συρτό σουτ που βρήκε ελαφρώς σε αμυνόμενο του Άρη σκόραρε και έγραψε το τελικό 0-2  στο 68’.

Από κει και πέρα τα φάουλ των Αποστολίδη και Κουβελά στο 74’ και το 75’ βρήκαν σε ετοιμότητα τους δύο τερματοφύλακες, ενώ στο 83’ ο Λουφόπουλος είχε δοκάρι με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή μετά το κόρνερ του Σ. Καραπλιάγκου.