noodles volos banner

Σ. Πολυμέρου: «Επίτευγμα να παίξω στη Νίκη, την ομάδα που αγαπάω»

Την περασμένη Κυριακή ο Σπύρος Πολυμέρου ανάγκασε άπαντες να του βγάλουν το καπέλο στο Σούπερ Καπ της ΕΠΣΘ, αφού με την εκπληκτική του απόδοση κράτησε απαραβίαστη τη εστία του για 90 λεπτά, με αποτέλεσμα η ομάδα του, ο Ηρακλής Β., και η Νίκη να οδηγηθούν στα πέναλτι.

Ο 21χρονος τερματοφύλακας παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο magnesiasports, στην οποία τονίζει ότι έκανε το παιχνίδι της ζωής του κόντρα στη Νίκη, την  ομάδα που αγαπάει, και πως θα είναι μεγάλο επίτευγμα γι’ αυτόν, αν (ξανα)παίξει σ' αυτήν. Είναι γνωστό εξάλλου ότι είχε ήδη ένα πέρασμα από τη Νίκη τη χρονιά 2013-14 ως μέλος της Κ20, χωρίς όμως να κάνει συμμετοχές στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Football League, αφού τότε αγωνιζόταν ως βασικός ο Δημητρίεβιτς.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σπύρου Πολυμέρου:

Σπύρο, έγινε πολύς ντόρος γύρω από το όνομά σου μετά το παιχνίδι με τη Νίκη για το Σούπερ Καπ λόγω της απόδοσής σου; Πώς το αντιμετώπισες;

«Ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για μένα αυτό το παιχνίδι. Είχα πάει αποφασισμένος στο γήπεδο να αποδείξω κάποια πράγματα στη Νίκη και ότι η δουλειά που έκανα τα προηγούμενα χρόνια στην ομάδα με τον κ. Ζαλαώρα δεν πήγε χαμένη, καθώς προπονούμουν με την πρώτη ομάδα της Νίκης, όταν ήμουν στην Κ20 τη σεζόν 2014-14. Φυσικά, ήθελα να τα αποδείξω αυτά και με τη βοήθεια της ομάδας, γιατί μέσα από τη γενικότερη σωστή αμυντική λειτουργία φαίνεται και η δουλειά του τερματοφύλακα».

Σε είδαμε να έχεις μία κουβέντα με τον τερματοφύλακα της Νίκης, τον Νίκο Τζήμα. Τι ακριβώς συνέβη;

«Ο Νίκος με πλησίασε μέσα στον αγώνα και μου είπε “μπράβο, συνέχισε έτσι” και εγώ με τη σειρά μου του έδωσα συγχαρητήρια. Με αναγνώρισε ως τερματοφύλακα και ως άνθρωπο, όπως και εγώ. Από το Σούπερ Καπ και μετά έχουμε μία επαφή. Δίνω στον συνάδελφό μου συγχαρητήρια για την απόδοσή του, όπως και στη Νίκη και τον κ. Μπίλη για την κατάκτηση του Σούπερ Καπ και εύχομαι μία καλή χρονιά. Θεωρώ ότι ο Νίκος Τζήμας κέρδισε τις εντυπώσεις με την απόδοσή του και πως και οι δυο ήμασταν οι πρωταγωνιστές αυτού του παιχνιδιού»

Ο προπονητής σου μετά το παιχνίδι δήλωσε πως έδειξες και στον προπονητή της Νίκης ότι «είμαι εδώ και υπάρχω, να με παρακολουθείς». Πιστεύεις ότι συνέβη αυτό;

«Ο κ. Μπίλης με ήξερε, καθώς πέρσι είχα πάει στα δοκιμαστικά στην Αγία Άννα. Μου έλεγε ότι θα με παρακολουθεί και πιστεύω ότι τώρα που αντιμετωπίσαμε τη Νίκη, πέτυχα αυτό που ήθελα. Ωστόσο, θέλω ακόμη πολλή δουλειά».

Περίμενες ότι το παιχνίδι θα πάει τόσο καλά για σένα και ότι θα έχεις αυτήν την απόδοση;

«Με προετοίμαζε και ο προπονητής μου όχι μόνο εμένα, αλλά και τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου, λέγοντας μας ότι απ’ αυτό το παιχνίδι έχουμε μόνο να κερδίσουμε κι όσοι έχουμε προσωπικό στόχο, φιλοδοξίες και θέλουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω να το κυνηγήσουμε. Αυτό βγήκε και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Πιστεύω ότι ήταν το καλύτερο παιχνίδι της ζωής μου.

Δεν περίμενα και δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το παιχνίδι θα μου βγει τόσο καλά όσο μου βγήκε. Κάνοντας την πρώτη καλή απόκρουση ανεβαίνει κατακόρυφα η ψυχολογία σου σε ένα ματς με τόσο κόσμο και μετά παίρνεις φόρα.

Το ματς με τη Νίκη ήταν το πρώτο επίσημο για φέτος. Ήμουν σχετικά απροπόνητος, γιατί είχα κάνει μόνο επτά προπονήσεις κι αυτό φάνηκε σε κάποια τραβήγματα και να σημειώσω ότι δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να κάνω σκοπίμως καθυστέρηση. Παρόλ’ αυτά ο κ. Μπαντάς με εμπιστεύτηκε και τον έβγαλα ασπροπρόσωπο.

Με την ευκαιρία να πω ένα ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν στον πρόεδρο και τον προπονητή μου, ο οποίος πιστεύει σε μένα και μου το λέει συνεχώς».

Πάντως και πέρσι είχες καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση του τίτλου της Α’ ΕΠΣΘ με την απόδοσή σου στους δύο τελικούς…

«Πέρσι ήθελα να αποδείξω στον κ. Καλογήρου κάποια πράγματα, γιατί είχα παίξει το πρώτο μισό στον Γ.Σ. Αλμυρού και ένιωσα αδικημένος κι ότι πουλήθηκα, γιατί δε με εμπιστεύτηκαν. Στους τελικούς με τον Αλμυρό, στα μπαράζ ανόδου και με τη Νίκη έκανα τα βήματα παραπάνω».

Πώς βλέπεις το μέλλον σου από δω και πέρα;

«Είμαι ένα παιδί με φιλοδοξίες και όνειρό μου είναι να γίνω τερματοφύλακας σε ανώτερο επίπεδο. Για να το πετύχω όμως θέλω δουλειά και σε πιο επαγγελματικά πλαίσια. Πιστεύω στις δυνατότητές μου και αν δουλέψω σωστά κι έχω δίπλα μου τα κατάλληλα άτομα, θεωρώ ότι θα πετύχω τον σκοπό μου. Με τον Ηρακλή συνεχίζουμε με τη σκληρή δουλειά και τώρα βλέπουμε το πρωτάθλημα. Πιστεύω να κάνω μία εξίσου καλή χρονιά, όπως η περσινή, και να πετύχει η ομάδα τους στόχους που έχει βάλει».

Τα συναισθήματά σου για τη Νίκη ποια είναι με δεδομένο ότι δε σε πρόσεξαν όσο θα έπρεπε; Θα ήθελες να αγωνιστείς με τη φανέλα της;

«Γενικώς στην πόλη του Βόλου τα προηγούμενα χρόνια δεν προσέχουν τα δικά μας παιδιά. Ήταν μία ευκαιρία το Σούπερ Καπ να πετύχω και έναν προσωπικό σκοπό, αλλά και να δείξουμε στις τοπικές ομάδες της Γ’ Εθνικής ότι μερικά παιδιά είναι εδώ και πως οι ομάδες θα ήταν πιο σωστό να δώσουν προτεραιότητα σ’ αυτά.

Πάντως ήμουν και είμαι κοντά στη Νίκη και ως φίλαθλος της ομάδας και μάλιστα την ακολουθώ πολλές φορές και στα εκτός έδρας παιχνίδια και για μένα δεν είναι απλώς στόχος αλλά επίτευγμα να παίξω στην ομάδα που αγαπάω».

Χρ. Θαν.