noodles volos banner

Παντελής και Σταμάτης Χρυσοφός: δύο δεκαετίες στον ΑΟ Σκοπέλου και το τοπικό

Σε κάθε αναφορά για την ενδεκάδα του ΑΟ Σκοπέλου, δύο ονόματα ήταν σταθερά εδώ και δύο δεκαετίες!!! Σταμάτης και Παντελής Χρυσοφός, συνήθως στο νούμερο 6 και νούμερο 7 της ενδεκάδας. Τα δύο αδέρφια με την τεράστια προσφορά στο σκοπελίτικο ποδόσφαιρο -και το τοπικό της Μαγνησίας- αποφάσισαν με τη λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου να βάλουν το τέλος της διαδρομής τους στα γήπεδα, να κρεμάσουν τα παπούτσια. Αγωνίστηκαν από το 1996 με την κυανόλευκη φανέλα, είκοσι χρόνια!!!

Ο Σταμάτης Χρυσοφός, γενν. 1980, αγωνίστηκε πρώτα ως κεντρικός αμυντικός και έπειτα ως αμυντικός μέσος. Έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 16 ετών. Μιλώντας στο magnesiasports για αυτή τη μακρά πορεία στα γήπεδα, μάς ανέφερε: “Έχω ζήσει σχεδόν όλα τα χρόνια της ομάδας στο τοπικό πρωτάθλημα, καθώς συμμετείχε για πρώτη φορά στη Γ' Τοπική το 1992-1993 και εγώ ξεκίνησα να παίζω το 1996. Οι ευχάριστες στιγμές που ζήσαμε, ήταν πολλές, ενώ πανηγύρισα τρεις τίτλους κι αφήνω την ομάδα ύστερα από μια πολύ καλή σεζόν στη μεγάλη κατηγορία. Η χειρότερη στιγμή ήταν πριν τρία χρόνια που δεν κατέβηκε στο πρωτάθλημα. Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι στον ΑΟ Σκοπέλου, πρώτα ήμασταν φίλοι, παρέα και μετά συμπαίκτες. Με ντόπιους ποδοσφαιριστές, χωρίς ξένους, το ποδόσφαιρο για εμάς ήταν μια διέξοδος στον αθλητισμό. Όλα τα χρόνια το κλίμα ήταν άριστο. Το ποδόσφαιρο αποτέλεσε αρωγό στο να διαμορφώσω το χαρακτήρα μου, να μάθω να συνεργάζομαι και να αγωνίζονται για την κατάκτηση της επιτυχίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες, όλους τους προπονητές που συνεργάστηκα γιατί απ' όλους κάτι μάθαμε, στη συμπεριφορά μας και αγωνιστικά, όλους τους συμπαίκτες και τους φιλάθλους που εκτίμησαν την προσπάθειά μου. Πιστεύω πως το παλιό πρέπει έγκαιρα να δίνει τη σκυτάλη στο νέο, γι' αυτό αποχωρώ. Θέλω να ξεκουραστώ για λίγα χρόνια και μετά θα ασχοληθώ με τα διοικητικά του συλλόγου που τόσο αγάπησα”. Μάλιστα, ο Σταμάτης Χρυσοφός μάς ανέφερε πως στις δύο αυτές δεκαετίες ως ποδοσφαιριστής, ήταν βασικός χωρίς να έχει κάποιο σοβαρό τραυματισμό, ενώ το σημαντικότερο: δεν δέχθηκε κόκκινη κάρτα παρά το γεγονός πως έπαιζε στην άμυνα ή κεντρικός χαφ!!!

Ο Παντελής Χρυσοφός, ένα χρόνο μεγαλύτερος γεννηθείς το 1979, ήταν μεσοεπιθετικός, ενώ ξεκίνησε επίσης το 1996. Στη δική του αναφορά στην ιστοσελίδα μας για όλα αυτά τα χρόνια, τόνισε: “Η κάθε στιγμή στο ποδόσφαιρο είναι ωραία, από τη στιγμή που μπαίνεις στο γήπεδο. Μέσα από τον αθλητισμό αποκτάς φίλους, μαθαίνεις να σέβεσαι τον αντίπαλο και θεωρώ ότι μεγαλύτερο παράσημο για εμένα είναι πως εκτός από την εκτίμηση των φιλάθλων εδώ στο νησί, έκανα φίλους και κέρδισα το σεβασμό σε κάθε γήπεδο που αγωνίστηκα, αναγνωρίστηκε η προσφορά μου στο σύλλογο του ΑΟ Σκοπέλου.
Η ευχή μας είναι να συνεχίσει η ομάδα να έχει αυτό το όμορφο κλίμα, να στηρίζεται σε ντόπια παιδιά όπως ήμασταν εμείς που ξεκινήσαμε μικροί και φθάσαμε πλέον στο τέλος της ποδοσφαιρικής διαδρομής μας. Υπάρχει ομαδικότητα, μέσα κι έξω από το γήπεδο, όλοι είμαστε φίλοι. Ζούμε σε μια κλειστή κοινωνία και περνούσαμε τις περισσότερες ώρες με τους συμπαίκτες μας. Όλη την Κυριακή, στις προπονήσεις, στο σχολείο, στη δουλειά ή στην καφετέρια βρισκόμασταν μαζί. Ήταν ευλογία να έχω τον Σταμάτη συμπαίκτη, εκτός από αδερφός ήταν φίλος και συμπαίκτης, αυτό είναι μεγάλη υπόθεση. Προς το παρόν δεν θα ασχοληθώ με την ομάδα, αλλά στο μέλλον σίγουρα ναι. Όπως κάποιοι άλλοι μεγαλύτεροι ήταν στο σύλλογο και βοήθησαν εμάς, έτσι πρέπει να το συνεχίσουμε, να βοηθήσουμε τα νεαρότερα παιδιά, να έρθουν και να τα κρατήσουμε στο γήπεδο ώστε να βγουν οι παίκτες που θα στελεχώσουν για τις επόμενες δεκαετίες την ομάδα”.

ΦΩΤΗΣ ΓΑΛΟΥΣΗΣ

xrpst Copy

Last modified onThursday, 26 May 2016 12:36