noodles volos banner

Έντονο ενδιαφέρον στην κορυφή

Στην προτελευταία στροφή του πρώτου γύρου η Α' Τοπική Κατηγορία με πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο. Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα στα γήπεδα του τοπικού ποδοσφαίρου.

Στον 1ο όμιλο, η ΑΕ Διμηνίου παίζει εντός έδρας με τον Μαγνησιακό. Φαβορί σίγουρα οι γηπεδούχοι που προέρχονται από μεγάλη νίκη στην έδρα του Σαρακηνού κι οδηγούν την κούρσα στο βαθμολογικό πίνακα με μία ισοπαλία στην πρεμιέρα κι οκτώ συνεχόμενα τρίποντα. Από την άλλη, το σύνολο του Βασίλη Πανόπουλου έχει μείνει έξι αγωνιστικές μακρυά από τη νίκη καθώς σκοράρει με δυσκολία αλλά δεν αποτελεί εύκολο αντίπαλο. Ο Ηρακλής έχει δύσκολη έξοδο στη Σκιάθο. Οι "κυανόλευκοι" του Γιάννη Φασουράκη θέλουν το νικηφόρο αποτέλεσμα ώστε να παραμείνουν σε θέση βολής ή να μειώσουν τη διαφορά από την κορυφή κι αναμένεται να συναντήσουν τη σθεναρή αντίσταση των νησιωτών που μέχρι στιγμής τα καταφέρνουν εξαιρετικά, με ισορροπημένο απολογισμό (3 νίκες, 3 ισοπαλίες, 3 ήττες). Σούπερ ματς αυτό ανάμεσα σε Άρη και Σαρακηνό, καθώς οι "κιτρινόμαυροι" είναι στην τέταρτη θέση με 15 πόντους (τρεις νίκες-μία ισοπαλία εντός) και οι "ροσονέρι" στην τρίτη με δύο παραπάνω (με το απόλυτο των βαθμών μακρυά από το γήπεδό τους). Οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν περιθώρια για απώλεια βαθμών εφόσον θέλουν να διεκδικήσουν την κορυφή.
Ο Θησέας υποδέχεται τη Δάφνη. Δύο ήττες στο 2016 η ομάδα της Αγριάς, δύο ισοπαλίες αυτή των Αγίων Αναργύρων. Αμφίρροπη αναμέτρηση ανάμεσα στην Αγία Παρασκευή και τον Πανιώνιο, δύο μονομάχους που έχουν τον ίδιο απολογισμό, 11 βαθμούς με τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, ενώ η αγωνιστική περιλαμβάνει και ντέρμπι ουραγών. Ο προτελευταίος Πηλέας που κέρδισε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος αλλά έχει οκτώ στη σειρά ήττες, παίζει με την τελευταία ΑΕ 2002 που ακόμη δεν έχει σημειώσει νίκη.

Στο 2ο όμιλο, ο ΓΣ Αλμυρού δίνει ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια, καθώς παίζει στον Πτελεό με τον ισχυρό Πωτεσίλαο ο οποίος απειλεί το απόλυτο των πρωταθλητών. Αυτό είναι το μοναδικό παιχνίδι που διεξάγεται το Σάββατο. Ο Διαγόρας, σταθερά δεύτερος, αντιμετωπίζει τον Άθλο εκτός έδρας, ενώ ο Απόλλων φιλοξενεί τους Μυρμιδόνες στα Κανάλια. Στη μάχη της παραμονής, καθοριστικά τα ματς Ένωση Μικροθηβών Αϊδινίου-Αχιλλέας και Αγχίαλος-Αίας, ενώ ταξίδι στη Σκόπελο έχει η Δήμητρα. Οι νησιώτες τα καταφέρνουν καλύτερα μακρυά από το γήπεδό τους, ενώ οι "πράσινοι" της Ευξεινούπολης ψάχνουν τη σταθερότητα σε απόδοση και αποτελέσματα.