noodles volos banner

Ο "Πελέ" του Αλμυρού

O Δημήτρης Βλαχονάτσιος υπήρξε μεγάλη μορφή στην ιστορία του ΓΣ Αλμυρού και συγκαταλέγεται στους τέσσερις-πέντε κορυφαίους ποδοσφαιριστές που φόρεσε την κυανόλευκη φανέλα. Αγωνίστηκε στην ομάδα από το έτος 1962 έως το 1966 και από το 1968 έως 1971, ενώ ενδιάμεσα έπαιξε μια διετία στην Α.Ε. Λάρισας και έπειτα στην Αγία Παρασκευή στην Αθήνα. Η θέση του στον αγωνιστικό χώρο ήταν έξω αριστερά και δεκάρι. Σε ηλικία 20 ετών, ήταν βασικό στέλεχος του ΓΣΑ στην ομάδα που κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου, το 1966. Εκείνη τη χρονιά ο ΓΣΑ συμμετείχε στα μπαράζ ανόδου στη Β' Εθνική στην Αθήνα μαζί με τις ομάδες Ηρακλής Νικαίας, ΑΕΚ Φαλήρου, Ταμυναϊκός Αλιβερίου, Άρης Αγ. Κων/νου. Στα παιχνίδια αυτά τον είδαν οι άνθρωποι της ΑΕΛ και έπειτα, τον ζήτησαν στην ομάδα τους. Ο ΓΣΑ τότε δεν ανέβηκε και συμμετείχε στην πρώτη Γ' Εθνική που δημιουργήθηκε την επόμενη σεζόν.
Το ταλέντο του ήταν τέτοιο που δεν πήρε αδίκως το παρατσούκλι "Πελέ" από φίλους και συμπαίκτες. Ήταν αθλητικός τύπος. Ζούσε στην Αθήνα αλλά επισκέπτονταν το καλοκαίρι και στις γιορτές τον Αλμυρό, περνώντας μεγάλο διάστημα του χρόνου στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Είχε πολλούς φίλους, ήταν αγαπητός στην κοινωνία του Αλμυρού και πάντα βρίσκονταν κοντά στην ομάδα, ρωτούσε και παρακολουθούσε την πορεία της. Το ποδόσφαιρο ήταν η μεγάλη του αγάπη και έχασε τη ζωή του μέσα σε αγωνιστικό χώρο, καθώς υπέστη καρδιακή ανακοπή σε έναν αγώνα για το πρωτάθλημα παλαιμάχων στην Αθήνα.

Ευχαριστούμε τον κ. Αποστόλη Τσιλιό, πρώην γεν. γραμματέα του ΓΣΑ και ιστορικό του συλλόγου για τη φωτογραφία του ΓΣΑ από το 1971. Ο Δημήτρης Βλαχονάτσιος είναι τρίτος από δεξιά στην πάνω σειρά.