noodles volos banner

Η πολύπλευρη προσφορά της Λαμπρινής Ντάγκα στην ακαδημία του ΓΣΑ

H Λαμπρινή Ντάγκα σε στιγμές χαράς με μικρά παιδιά του ΓΣΑ H Λαμπρινή Ντάγκα σε στιγμές χαράς με μικρά παιδιά του ΓΣΑ

Λένε ότι πίσω από κάθε πετυχημένο άνδρα κρύβεται μια γυναίκα. Στην περίπτωση της ακαδημίας του ΓΣ Αλμυρού, θα μπορούσαμε να το παραφράσουμε λιγάκι και να πούμε ότι πίσω από την επιτυχία δεκάδων μικρών ανδρών κρύβεται μια γυναίκα. Ο λόγος για την Λαμπρινή Ντάγκα, η οποία είναι υπεύθυνη εδώ και δύο χρόνια της ακαδημίας του ΓΣΑ και ξεχωρίζει για την παρουσία της στο παιδικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα, προσφάτως, την περασμένη εβδομάδα, η ΕΠΣΘ την βράβευσε για τη δράση και προσφορά της.

 

Το magnesiasports επικοινώνησε με την Λαμπρινή Ντάγκα η οποία μάς μίλησε για το έργο που γίνεται στα τμήματα υποδομής του κυανόλευκου συλλόγου, τη φιλοσοφία της και την ενασχόλησή της με το ποδόσφαιρο.
Αρχικά ερωτηθείσα για το πώς ασχολήθηκε με το χώρο, απάντησε: “Προσωπικά ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο τα τελευταία οχτώ χρόνια αλλά εδώ και δύο χρόνια ξεκινήσαμε την προσπάθεια επανασύστασης της ακαδημίας του ΓΣΑ, μαζί με τον Δήμο Περπερίδη και τον Παναγιώτη Βούλγαρη. Εγώ δεν αποτελώ μέλος της διοίκησης του συλλόγου, αλλά είμαι εξωδιοικητική παράγοντας σε κάτι που αγαπάω πολύ, τα μικρά παιδιά, ορίστηκα από το συμβούλιο ως υπεύθυνη στην ακαδημία”.
Σχετικά με την ακαδημία, είπε: “Η ακαδημία του ΓΣΑ αριθμεί περίπου 90 παιδιά γεννημένα από το 2001 έως το 2009 τα οποία κάθε χρόνο αυξάνονται. Καταφέραμε ύστερα από μια σειρά ελέγχων να ενταχθούμε στο πρόγραμμα των 125 ακαδημιών πανελληνίως του ΟΠΑΠ, έχουμε δεχθεί μεγάλη βοήθεια από τον διεθνή Αλμυριώτη ποδοσφαιριστή Τάσο Λαγό του Παναθηναϊκού και τον ευχαριστούμε για αυτό, ενώ επίσης μας αγκάλιασε ο κόσμος του Αλμυρού. Προπονητές είναι οι Παναγιώτης Βούλγαρης, Θανάσης Μαντουδιώτης, Ιάσων Ακρίβος που είναι όλοι γυμναστές με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, ενώ βοηθός προπονητή είναι ο Σάββας Φαράντος. Οι τρεις εξ αυτών είναι εν ενεργεία παίκτες του ΓΣΑ. Είναι η φιλοσοφία μας τέτοια καθώς θεωρούμε ότι οι προπονητές πρέπει να έχουν τιμήσει και να πονάνε τη φανέλα. Οι προπονήσεις γίνονται στο Στάδιο για τα μεγαλύτερα παιδιά, στο βοηθητικό για τα άλλα τμήματα και το χειμώνα στο κλειστό για τα μικρότερα, τα bambini”.
Αναφορικά με τη βράβευση που δέχθηκε από την ΕΠΣΘ, σχολίασε: “Ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμένα αυτή η βράβευση, μια αναγνώριση της προσπάθειας που κάνουμε. Στο πρόσωπό μου βραβεύτηκε η φιλοσοφία και η ακαδημία μας. Είναι κάτι που με κολακεύει αλλά θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μας να βρισκόμαστε στο γήπεδο δίπλα στα παιδιά. Με την ΕΠΣΘ έχουμε άριστη συνεργασία και έχουμε προτείνει διάφορες ιδέες για τη βελτίωση του παιδικού πρωταθλήματος ώστε τη νέα σεζόν να υπάρξει καλύτερη οργάνωση”.
Για τη φιλοσοφία της ίδιας για τον τρόπο λειτουργίας της ακαδημίας, τόνισε: “Το σύνθημά μας είναι “παίζω ποδόσφαιρο σήμερα, γίνομαι καλύτερος άνθρωπος αύριο”. Είμαστε μια ακαδημία ενός ιστορικού συλλόγου της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Μαγνησίας. Έχουμε μια μικρή συνδρομή και στόχος μας είναι να διαπαιδαγωγήσουμε σωστά τα παιδιά. Δεν είναι αυτοσκοπός ο πρωταθλητισμός. Το αντίθετο. Εμείς κάνουμε αθλητισμό. Θέλουμε να φέρουμε και να κρατήσουμε τα παιδιά στο γήπεδο, μακριά από άλλες βλαβερές για την υγεία και την ψυχολογία τους ασχολίες. Θέλουμε από μικρή ηλικία τα παιδιά να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο και να διδαχθούν σωστές αρχές για το παιχνίδι”.
Επίσης πρόσθεσε: “Μεγάλη βοήθεια μάς προσέφερε ο τεχνικός διευθυντής Λευτέρης Καλογήρου, ενώ πέρα από την ένταξή μας στο πρόγραμμα του ΟΠΑΠ, έχουμε μια σειρά δράσεων εκτός αγωνιστικών χώρων. Για παράδειγμα θα σας αναφέρω ότι κάνουμε διάφορες δράσεις σε κοινωνικά θέματα, έχουμε συνεδρίες με ψυχολόγους, συνεχή επικοινωνία με τους γονείς ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στα παιδιά”.
Σχετικά με την παρουσία μιας γυναίκας σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, δήλωσε: “Θα επαναλάβω ότι θεωρώ υποχρέωσή μας να είμαστε στο γήπεδο. Αυτό είναι μια τρέλα. Αν δεν το έχεις, δεν το κάνεις. Προσωπικά περνάω πολλές ώρες στο γήπεδο. Στην αρχή αντιμετωπίσαμε πικρόχολα σχόλια. Θα έλεγα ότι με έβλεπαν με δυσπιστία. Όχι γιατί είμαι γυναίκα αλλά για αυτό που πήγαμε να κάνουμε. Βάλαμε σε αυτή τη διετία τις βάσεις και τα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς μάς δίνουν κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε τον ωραίο αγώνα που ξεκινήσαμε. Στην ακαδημία του ΓΣΑ παλεύουμε καθημερινά να φτιάξουμε σωστούς ανθρώπους, με αρχές, όραμα, να χτίσουμε χαρακτήρες. Ο ρόλος μας απαιτεί μεγάλη υπευθυνότητα και μπορώ με σιγουριά να πω ότι έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε σχέσεις αλληλοεκτίμησης και σεβασμού με τα παιδιά και τους γονείς. Για εμένα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση την αγκαλιά και την αγάπη των παιδιών, εκεί είναι η ζωή και για αυτά αξίζει να κάνουμε τα πάντα”.
Τέλος, η Λαμπρινή Ντάγκα θέλησε μέσω της ιστοσελίδας μας να ευχαριστήσει το σύζυγό της Νίκο Τσιώτρα και τον γιό της Δημήτρη για την υπομονή που δείχνουν όταν καθημερινά, και τα Σαββατοκύριακα, απουσιάζει λόγω των δραστηριοτήτων της ακαδημίας.