noodles volos banner

Ο απολογισμός της σεζόν για τον Διαγόρα Στεφανοβικείου

Στις ευχάριστες εκπλήξεις της Α' ΕΠΣΘ που ολοκληρώθηκε μπορεί να συμπεριληφθεί ο Διαγόρας. Η ομάδα του Στεφανοβικείου βρέθηκε ύστερα από αρκετά χρόνια στην Α' Τοπική και είχε μια πολύ καλή πορεία.

Κατετάγη στην 5η θέση του 2ου ομίλου, με συνολικό απολογισμό 12 νικών, 7 ισοπαλιών και 5 ηττών, τέρματα 43-18. Ο Μιχάλης Βαγγόπουλος, στην επιστροφή του στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου, δημιούργησε ένα κράμα έμπειρων μονάδων που παίζουν αρκετά χρόνια στην ομάδα αλλά και νεαρών ταλαντούχων που βρήκαν την ευκαιρία να διακριθούν.
Μιλώντας στο magnesiasports, ο προπονητής του Διαγόρα έκανε τον απολογισμό της σεζόν.
Αρχικά ανέφερε: “Μετά από δέκα χρόνια περιπλάνησης σε Β' και Γ' Τοπική, ο Διαγόρας επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία του τοπικού ποδοσφαίρου δυνατός και ανταγωνιστικός. Είχαμε θετικά αποτελέσματα και αποσπάσαμε το σεβασμό όλων, κάτι το οποίο μας χαροποίησε. Η σεζόν κρίνεται πολύ ικανοποιητική, πολύ καλή, θα έλεγα ότι μπήκαν οι βάσεις για ακόμη καλύτερη πορεία στο μέλλον”, ενώ σχολίασε για τη βελτίωση κατά τη διάρκεια της περιόδου: “Το περσινό καλοκαίρι ο προγραμματισμός ξεκίνησε κάπως αργά, με αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο η απόδοσή μας να μην είναι αυτή που θέλαμε, έχοντας αρκετές ισοπαλίες. Δεν μου άρεσε προσωπικά αυτό που βγάζαμε στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, τον Ιανουάριο αλλάξαμε ρότα με τη διοίκηση και ενισχύσαμε το ρόστερ με πέντε νέους παίκτες. Αφού είχαμε εξασφαλίσει άνετα την παραμονή, θέσαμε δύο στόχους, που ήταν να έχουμε περισσότερους βαθμούς στο β' γύρο απ' ότι στον πρώτο και να διατηρήσουμε αλώβητη την έδρα μας. Τα καταφέραμε και στα δύο. Συγκεντρώσαμε επτά βαθμούς παραπάνω και στο Στεφανοβίκειο, κάναμε το έξι στα έξι με νίκες”.
Σχετικά για τη συνέχεια, ο Μιχάλης Βαγγόπουλος επισήμανε: “Ο Διαγόρας είναι μια τοπική ερασιτεχνική ομάδα που βγάζει ποδοσφαιρική υγεία. Έχει δύο γήπεδα στη διάθεσή του, έχει ακαδημία με πολλά παιδάκια από το χωριό και υπάρχει άνεμος αισιοδοξίας από τον κόσμο. Σε δύσκολες οικονομικά εποχές, καινούργια άτομα θέλουν να μπουν στη διοίκηση και να βοηθήσουν την προσπάθεια. Στόχος μας είναι να πλαισιωθεί η ομάδα με ντόπιους παίκτες που αγωνίζονται σε άλλους συλλόγους, να μην αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους αλλά με καλύτερη ακόμη οργάνωση, να καταστήσουμε το σύλλογο πιο δυνατό. Θα έλεγα ότι τα καλύτερα έρχονται για τον Διαγόρα. Στην ακαδημία υπάρχουν 30 παιδιά που σε τρία-τέσσερα χρόνια θα μπορέσουν να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα. Γίνεται εξαιρετική δουλειά σε όλους τους τομείς”.
Επίσης, θέλησε να απευθύνει τις δικές του ευχαρισίες: “ Προς τη διοίκηση του σωματείου για την οικονομική θυσία και το χρόνο που διαθέτουν για την ομάδα, τον κόσμο που βρίσκεται δίπλα μας και έχει αρχίσει πάλι να μιλάει για τον Διαγόρα, που ήταν στους αγώνες μας τόσο εντός όσο κι εκτός έδρας, τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους συνεργάστηκα και κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια καταφέρνοντας να ανεβάσουν την ομάδα επίπεδο και επίσης, χωρίς άλλα σχόλια, τον Παναγιώτη Κουντούρη”.
Τέλος, ερωτηθείς για το πρωτάθλημα, απάντησε: “Όλοι θα ήθελαν η Α' Κατηγορία να γίνει σε έναν ενιαίο όμιλο που θα ήταν πιο ανταγωνιστικός. Αυτό πρέπει να το θελήσουν πρώτα οι ίδιες οι ομάδες και να μπουν κάποιες προϋποθέσεις για να γίνει, όπως να υπάρχουν ομάδες με γήπεδο και ακαδημία. Αναφορικά με το δικό μας φετινό όμιλο, ήταν ικανοποιητικό το επίπεδο, υπήρχαν ανταγωνιστικές ομάδες κι έδρες, παίκτες που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν, αξιόλογοι ποδοσφαιριστές. Και ο Διαγόρας είχε τη δική του ξεχωριστή θέση ως μια παραδοσιακή δύναμη της κατηγορίας που επέστρεψε όχι μόνο για να μείνει, αλλά και για να βάλει ψηλότερα τον πήχη”.

apoldiga

Last modified onTuesday, 12 May 2015 14:54