noodles volos banner

Πρωταθλητής ο ΓΣΑ στα πέναλτι

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Βασίλη Αναστασίου που σκόραρε το 1-0 στο 10ό λεπτό των καθυστερήσεων οδηγώντας το ματς στην παράταση και τον Σωτήρη Πλακαρό που απέκρουσε δύο πέναλτι (και στο 92' κράτησε το 0-0), οι παίκτες του ΓΣ Αλμυρού έκαναν κατάθεση ψυχής με εννιά παίκτες στο έξτρα ημίωρο και στέφθηκαν πρωταθλητές Α' ΕΠΣΘ για την περίοδο 2014-2015. Ο ΓΣΑ θα εκπροσωπήσει τη Μαγνησία στο πρωτάθλημα πρωταθλητών ΕΠΣ, η ΑΕ Διμηνίου που σήμερα έχασε τρεις μοναδικές ευκαιρίες να σκοράρει το γκολ τίτλου, έμεινε στη δεύτερη θέση για τέταρτη στη σειρά σεζόν. Ο σημερινός τελικός θα μνημονεύεται για χρόνια!

Το ματς είχε δραματική εξέλιξη, πήρε φωτιά... από το ακυρωθέν γκολ του Αραπίτσα στο 81', ήταν επεισοδιακό και κράτησε σχεδόν τρεις ώρες, αφού κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του κανονικού αγώνα, στο 100ό λεπτό, ο Βασίλης Αναστασίου πέτυχε γκολ με απευθείας φάουλ και το έστειλε στην παράταση. Εκεί, οι γηπεδούχοι παίζοντας με δύο παίκτες λιγότερους, κράτησαν μέχρι τέλους χωρίς να απειληθούν ιδιαιτέρως και έτσι, ο τίτλος κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Κοντογιάννης απέκρουσε ένα, ο Πλακαρός δύο και ο Αναστασίου ευστοχώντας στο τελευταίο, έστειλε τους Αλμυριώτες στον έβδομο ουρανό...

Ο αγώνας
Η πρώτη μεγάλη φάση της αναμέτρησης ανήκε στην ΑΕ Διμηνίου και ήταν στο 28ο λεπτό. Ο Τσουκάλης δέχθηκε ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και βγήκε τετ-α-τετ με τον Πλακαρό. Από το ύψος της μεγάλης περιοχής πλάσαρε και η μπάλα σταμάτησε στην οριζόντιο δοκό. Στη συνέχεια, ο Κυριάκος έδιωξε, η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Αξιώτη και ο Πλακαρός μπλόκαρε πάνω στη γραμμή του τέρματος!
Τρία λεπτά αργότερα, σουτ του Αραπίτσα υπό την πίεση του Μοράλες, κόντραρε κι πήρε περίεργη τροχιά, με τον Κοντογιάννη να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ. Από την εκτέλεση, ο Αναστασίου έκανε γύρισμα και ο Αραπίτσας πήρε κεφαλιά προ του αντίπαλου γκολκίπερ, που γύρισε όμως το σώμα του και μάζεψε την μπάλα. Στο 35' σέντρα-σουτ του Φαράντου έδιωξε με τα ακροδάχτυλα ο τερματοφύλακας της ΑΕ Διμηνίου, ενώ ακολούθησε άλλο ένα σουτ του Αραπίτσα που έφυγε άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Χειλάς βρέθηκε σε τετ-α-τετ αλλά τον νίκησε ο Κοντογιάννης με γρήγορη έξοδο (50'), ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη δεύτερη μεγάλη τους ευκαιρία στο 59'. Ο Βητόπουλος εκτέλεσε πλάγιο άουτ με πολλή δύναμη από το χώρο της άμυνας, ο Αξιώτης πήρε την κεφαλιά και ο Τσουκάλης βγήκε τετ-α-τετ. Το σουτ του λίγο μέσα από τα όρια της μεγάλης περιοχής έφυγε άουτ. Στο 64' σουτ του Τσεκούρα δεν βρήκε στόχο, στο επόμενο λεπτό ο Μαλισσόβας είχε κεφαλιά από καλή θέση τελείως άστοχη, ενώ σουτ του Τσεκούρα από το ημικύκλιο στο 76' πέρασε δίπλα από τη συμβολή των δοκών.
Στο 78' ο Αλμυρός είχε τη δική του μεγάλη φάση. Από γύρισμα αντιπάλου, ο Χειλάς βρέθηκε σε μοναδικό τετ-α-τετ, όμως δεν έπιασε καλά το σουτ. Η μπάλα έσκασε στο τερέν, ο Κοντογιάννης απέκρουσε κι έδιωξε ο Μοράλες σε κόρνερ.
Στο 80' ακυρώθηκε γκολ του ΓΣΑ και το ματς τινάχθηκε στον αέρα... Ο Βούλγαρης σέντραρε, ο Αραπίτσας πέτυχε γκολ με δύσκολη κεφαλιά αλλά υποδείχθηκε οφσάιντ από τον Σκουλά ύστερα από σήκωμα της σημαίας του β' βοηθού Τασιόπουλου. Η ακύρωση του τέρματος ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς γηπεδούχων, ο κόσμος ξέφυγε... και επικράτησε χαμός στον αγωνιστικό χώρο. Το ματς διεκόπη για περίπου 6 λεπτά. Μάλιστα, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Γρούνας. Στο 90' ο Αραπίτσας δέχθηκε επίσης δεύτερη κάρτα αφήνοντας τον ΓΣΑ με εννιά παίκτες. Στο 92' η ΑΕ Διμηνίου έχασε την τρίτη της ευκαιρία να σκοράρει και να πάρει τον τίτλο. Σε αντεπίθεση κι ενώ οι του Αλμυρού είχαν βγει όλη στην επίθεση, ο Σατελιάν πάσαρε στον Μόσιο ο οποίος αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι σούταρε για να αποκρούσει εντυπωσιακά ο Πλακαρός με το ένα χέρι. Στη συνέχεια, ο Τσεκούρας σούταρε άουτ.

Ματς-μπολ από τον Βασσίλη Αναστασίου!
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα έληγε χωρίς γκολ, στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων οι “κυανόλευκοι” κέρδισαν φάουλ μέσα στο ημικύκλιο. Ο Αναστασίου ανέλαβε την εκτέλεσή του και με φάλτσο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται και το γήπεδο πήρε εκ νέου φωτιά... Ήταν η τελευταία στιγμή του αγώνα! Ακολούθησε 15λεπτη διακοπή μέχρι να αρχίσει η παράταση κι ενώ σημειώθηκαν επεισόδια με ρίψεις αντικειμένων προς τον πάγκο της ΑΕΔ αλλά απειλήθηκαν και στην κερκίδα. Εκεί ο ΓΣΑ με εννιά παίκτες κράτησε το σκορ χωρίς να δεχθεί μεγάλη πίεση και έτσι, ο τελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Έπιασε δύο πέναλτι ο Πλακαρός
Ο Πλακαρός απέκρουσε το πρώτο του Αποστολίδη, ακολούθησαν εύστοχες εκτελέσεις από Μαλισσόβα (0-1), Φαρασόπουλο (1-1), Κυριάκο (1-2), Μόσιο (2-2), το χτύπημα του Χειλά εξουδετέρωσε ο Κοντογιάννης, πέτυχαν γκολ οι Σπ. Αναστασίου (3-2), Φαράντος (3-3) και ο Σατελιάν νικήθηκε από τον Πλακαρό στην τελευταία εκτέλεση της ΑΕΔ. Ο Βασίλης Αναστασίου ήταν ψύχραιμος και κάνοντας το 3-4, χάρισε τον τίτλο στον ΓΣΑ!

Συνθέσεις:
ΓΣ Αλμυρού: Πλακαρός, Φαράντος, Κουρτέλης (46' Χειλάς), Γρούνας, Κυριάκος, Τσιάτσιος, Ράπτης (62' Μαλισσόβας), Αναστασίου, Αντζούρης (74' Ν. Βούλγαρης), Π. Βούλγαρης, Αραπίτσας.
ΑΕ Διμηνίου: Κοντογιάννης, Ζάγκας, Αναστασίου, Μοράλες, Βητόπουλος, Μαυρίδης, Αξιώτης (63' Τσεκούρας), Φαρασόπουλος, Αποστολίδης, Τανάγιας (74' Σατελιάν), Τσουκάλης (82' Μόσιος).