noodles volos banner

Προβάδισμα τίτλου για την ΑΕ Διμηνίου

Προβάδισμα τίτλου για την ΑΕ Διμηνίου μετά το εντός έδρας 1-0 επί του ΓΣ Αλμυρού στο σημερινό πρώτο τελικό της Α' ΕΠΣΘ. Καλύτερη η φιλοξενούμενη ομάδα που έχασε τις ευκαιρίες, είχαν την ουσία οι γηπεδούχοι που πάνε στον επαναληπτικό σε τρεις ημέρες για δύο αποτελέσματα...

Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλό ποιοτικά. Ο ΓΣ Αλμυρού ήταν εξαιρετικά στημένος στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε ψηλά, δεν κινδύνευσε και έδειχνε να πατάει καλύτερα, σε αντίθεση με την ΑΕ Διμηνίου που δεν ξεκίνησε καλά το ματς, αλλά ισορρόπησε μετά το 25λεπτο.
Οι καλές στιγμές της αναμέτρησης ανήκαν στους φιλοξενούμενους και ήταν δύο κεφαλιές του Αντώνη Ράπτη που έφυγαν άουτ. Μόλις στο 2ο λεπτό, από σέντρα του Κουρτέλη, ο Ράπτης έπιασε κεφαλιά στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής που δεν είχε στόχο, ενώ στο 35' αστόχησε με τον ίδιο τρόπο από καλή θέση και όντας αμαρκάριστος ύστερα από κόρνερ του Αναστασίου. Για τον ΓΣΑ επίσης μία σέντρα-σουτ του Β. Αναστασίου έφυγε άουτ, ενώ όσον αφορά στους γηπεδούχους Τσουκάλης και Αποστολίδης είχαν σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Του πρώτου ήταν τελείως άστοχο, του δεύτερου κόντραρε και έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο, με τον Σκουλά πάντως να δίνει άουτ.

Η επανάληψη ήταν σαφώς πιο ενδιαφέρουσα και σε αυτό συνετέλεσε το γεγονός ότι με τη συμπλήρωση εντός λεπτού, άνοιξε το σκορ. Ο Τσουκάλης προσπάθησε να πασάρει στον Μαυρίδη, η μπάλα επέστρεψε σε αυτόν από κόντρα και από κοντά, στη μικρή περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ακολούθησε ένα τρίλεπτο από το 59' έως το 61' με φάσεις. Αρχικά, από φάουλ του Β. Αναστασίου, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, έφθασε στον Χειλά που έκανε προσποίηση και σούταρε από ευνοϊκή θέση αλλά ψηλά άουτ. Μετά, η ΑΕ Διμηνίου είχε τη δική της καλή στιγμή όταν ο Σατελιάν έκανε το γύρισμα, ο Τανάγιας άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, αλλά το σουτ του Τσουκάλη δεν ήταν καλό, το ανέκοψε ο Κυριάκος.
Η μεγάλη φάση όμως του πρώτου τελικού σημειώθηκε στο 61ο λεπτό και ήταν τριπλή ευκαιρία για τον Αλμυρό! Ο Ράπτης τροφοδότησε τον Αντζούρη που σούταρε δυνατά από πλάγια σε τετ-α-τετ, ο Κοντογιάννης απέκρουσε, στην επαναφορά ο Ράπτης από κοντά σούταρε κι έδιωξε με το κεφάλι πάνω στη γραμμή του τέρματος ο Ζάγκας και στη συνέχεια, πάλι από καλή θέση, ο Αραπίτσας είχε νέο σουτ που έφυγε άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τα ηνία του αγώνα. Δεν απειλήθηκαν αλλά τους έλειψε το κάτι παραπάνω στην επιθετική τους προσπάθεια. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Ράπτης, Π. Βούλγαρης και Χειλάς είχαν σουτ που δεν βρήκαν στόχο, του πρώτου εκτός μεγάλης περιοχής, των άλλων δύο από τα όρια και λίγο μέσα στα καρέ. Έτσι, το 1-0 “σφράγισε” τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, που λίγο έλειψε στο φινάλε να πιαστούν στα χέρια...
Καλή η διαιτησία του Σκουλά και των βοηθών του, παρά τις διαμαρτυρίες των φιλάθλων -κυρίως του Αλμυρού- για τα σφυρίγματα του ρέφερι.

Συνθέσεις:
ΑΕ Διμηνίου: Κοντογιάννης, Ζάγκας, Αναστασίου, Βητόπουλος, Μοράλες, Μαυρίδης (70' Μόσιος), Σαμαράς (31' λ.τρ. Αξιώτης), Αποστολίδης, Σατελιάν (76' Ανατολής), Τανάγιας, Τσουκάλης.
ΓΣ Αλμυρού: Πλακαρός, Φαράντος, Κουρτέλης, Γρούνας, Κυριάκος, Τσιάτσιος (55' Αραπίτσας), Ράπτης, Αναστασίου (75' λ.τρ. Κρανάς), Αντζούρης (66' Ν. Βούλγαρης), Π. Βούλγαρης, Χειλάς.

Φ.Γ.

 

 

Last modified onWednesday, 15 April 2015 20:58