noodles volos banner

Ο απόηχος της 20ής αγωνιστικής

Γλίτωσε το έμφραγμα η Σκιάθος στο φινάλε του χθεσινού της αγώνα με τον Πανιώνιο και είναι στο +3 από την ΑΕ Διμηνίου που έχει να δώσει όμως δύο ματς παραπάνω από τους νησιώτες. Με νίκη συνέχισε ο ΓΣ Αλμυρού, δεύτερη στο 2ο όμιλο πέρασε η Δήμητρα, ενώ εκτός μάχης κορυφής έμεινε ο Αίας. Ας δούμε τις ομάδες της Α' Κατηγορίας, όπως κάθε Δευτέρα μετά από αγωνιστική δράση, με τη γλώσσα των αριθμών και της στατιστικής.

Στον 1ο όμιλο, η Σκιάθος πήρε την 15η νίκη της. Τα τελευταία έξι παιχνίδια έχουν κριθεί με ένα γκολ διαφορά, τα πέντε υπέρ της και ένα εις βάρος της. Κέρδισε με 1-2 για τέταρτη φορά, ενώ με το ίδιο σκορ πήρε τα τρία ματς που έχει δώσει το γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος! Με 3-1 κέρδισε ο Θησέας την Αγία Παρασκευή, σκορ με το οποίο είχε λήξει και το ματς του πρώτου γύρου στο ίδιο γήπεδο. Πέμπτη φορά που σκόραραν τρία γκολ οι “πράσινοι”, πέμπτη φορά που η Αγία Παρασκευή δέχθηκε τρία. Δεν έχει κερδίσει ως φιλοξενούμενη η Δημητριάς καθώς σε επτά ματς μετράει δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες.
Συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία ο Μαγνησιακός στο δεύτερο γύρο, καθώς μετράει μία ήττα, μία ισοπαλία και πέντε συνεχόμενες νίκες (συν μία στα χαρτιά). Η ομάδα του Βασίλη Πανόπουλου είχε δεχθεί τρεις τριάρες στον πρώτο γύρο, όμως στο δεύτερο μισό έχει πετύχει αυτή τρία γκολ. Τα τελευταία τέσσερα εντός έδρας ματς είναι 3-0 με Άρη, 3-1 με ΑΕ 2002, 3-0 με Νέους Αθλητές, 3-0 με Ηρακλή.
Τρίτη σερί ήττα για τον Ηρακλή εκτός έδρας, την προηγούμενη αγωνιστική είχε δεχθεί τρία γκολ αλλά πήρε ισοπαλία, το Σάββατο δεν είχε απάντηση κόντρα στον Μαγνησιακό. Δέκατη ήττα για τον Πανιώνιο, έχει χάσει τα δύο τελευταία εντός έδρας ματς με σκορ 1-2 και τα τέσσερα τελευταία με ένα γκολ διαφορά. Ύστερα από τέσσερις ισοπαλίες και δώδεκα ήττες, η Ιωλκός έσπασε το ρόδι... κράτησε για πρώτη φορά το μηδέν στην άμυνα και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην Α' ΕΠΣΘ.
Καλύτερη επίθεση στον όμιλο για τη Σκιάθο με 43 γκολ και καλύτερη άμυνα για την ΑΕ Διμηνίου με 3, ενώ τα χειρότερα νούμερα έχει η Ιωλκός με 17 γκολ στην επίθεση και 37 στην άμυνα.

Στο 2ο όμιλο, 14η νίκη για τον ΓΣ Αλμυρού που έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε έντεκα αναμετρήσεις, ενώ πέρασε δεύτερη η Δήμητρα που πέτυχε πέντε γκολ για δεύτερη φορά στη σεζόν. Επανήλθε στις επιτυχίες ο Αστέρας που διατηρεί τον καλύτερο απολογισμό εντός έδρας καθώς σε εννιά αγώνες, έχει οκτώ νίκες και μία ισοπαλία. Δεύτερη στη σειρά ήττα για τον Αίαντα και τέταρτη στο πρωτάθλημα. Όλες οι ήττες είναι με ένα γκολ διαφορά, οι τρεις με σκορ 2-1. Από τις 15/11 είχε να χάσει ο Πρωτεσίλαος και το ματς του πρώτου γύρου με τον Αλμυρό. Η ομάδα του Πτελεού έφυγε ηττημένοι από το γήπεδο ύστερα από 3,5 μήνες κι έντεκα αγωνιστικές.
Συμπλήρωσε καρέ με νίκες η ομάδα των Μυρμιδόνων, με 1-3 τα δύο τελευταία διπλά της, ενώ τρίτη εντός έδρας ήττα είχε η Αγχίαλος στη σεζόν. Η Ένωση Μικροθηβών Αϊδινίου κέρδισε τα δύο πιο πρόσφατα παιχνίδια της και σε καθένα από αυτά σκόραρε τέσσερα γκολ! Ο Αετός έχει έξι ήττες στη σειρά, ο Αχιλλέας ηττήθηκε για τρίτη φορά δεχόμενος πέντε τέρματα, ενώ ο Άθλος πήρε τη δεύτερη νίκη του στην Α' ΕΠΣΘ.
Καλύτερη επίθεση κι άμυνα για τον ΓΣ Αλμυρού με 47 και 11 γκολ αντιστοίχως, λιγότερα τέρματα έχει πετύχει ο Άθλος, 12 και περισσότερα έχει δεχθεί η Μακρινίτσα, 66.