noodles volos banner

Πήρε το επεισοδιακό ντέρμπι ο ΓΣ Αλμυρού

Ο ΓΣ Αλμυρού πήρε μεγάλο διπλό στη Σούρπη στο ντέρμπι του 2ου ομίλου κι ανέβηκε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας, σε αγώνα που είχε τρεις αποβολές, επεισόδια μεταξύ των παικτών στο φινάλε και αρνητικούς πρωταγωνιστές το διαιτητή και τους βοηθούς του.

Αυτός που έκρινε το ματς ήταν ο Κυριάκος Αργύρης με κεφαλιά στο 44ο λεπτό, ενώ ο ίδιος παίκτης απέκρουσε δύο φορές πάνω στη γραμμή αποτρέποντας την ισοφάριση! Εκατέρωθεν πολλές ευκαιρίες και χαμένο πέναλτι στο 90' για τους φιλοξενούμενους. Το magnesiasports βρέθηκε σήμερα στο γήπεδο της Σούρπης και σας μεταφέρει τις κυριότερες στιγμές της αναμέτρησης.

Στο 10' μακρινό σουτ του Π. Βούλγαρη μπλόκαρε ο Λαγός, ενώ πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Κυριάκου σε σουτ του Παπαδόπουλου. Στο 19' φαλτσαριστό σουτ του Αναστασίου πέρασε δίπλα από τη συμβολή των δοκών. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα καταγράφηκε στο 22' όταν ο Παπαδόπουλος γύρισε την μπάλα με σέντρα από τα αριστερά και ο Λανάι από καλή θέση, πλάσαρε ψηλά άουτ. Στο 27' φάουλ από πλάγια θέση του Μπιρτσάι εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Πλακαρός, ενώ στο επόμενο λεπτό, ύστερα από ωραία προσπάθεια του Π. Βούλγαρη και πάσα, ο Τσόγκας έπιασε δυνατό σουτ από το ημικύκλιο που έφυγε λίγο άουτ.

Στο 40' έγινε μεγάλη φάση για τον Αίαντα, που ξεκίνησε από οφσάιντ. Ο Παπαδόπουλος βγήκε τετ-α-τετ με τον Πλακαρό, πήγε να τον περάσει και τον ανέκοψε την τελευταία στιγμή ο γκολκίπερ του ΓΣΑ. Η μπάλα έφθασε στον Κωστούλα που σούταρε και ο Κυριάκος απέκρουσε πάνω στη γραμμή. Στο 44' είχαμε το γκολ. Ο Κρανάς εκτέλεσε κόρνερ και ο Κυριάκος με ωραία κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας και χωρίς να πιέζεται, έστειλε την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Λαγός.

Στην επανάληψη ακόμη περισσότερες φάσεις, αλλά και μεγαλύτερη ένταση... Ο ΓΣΑ είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα. Στο 47' από παράλληλη του Αντζούρη και απόκρουση του Λαγού, ο Χειλάς μπερδεύτηκε και δεν μπόρεσε από κοντά να πλασάρει, ενώ στο 50' πλασέ του Χειλά έδιωξε λίγο πριν τη γραμμή του τέρματος ο Παπανικολόπουλος.

Στο 60' ύστερα από κόρνερ του Αίαντα, ο Μπιρτσάι πλάσαρε προ του Πλακαρού και ο Αργύρης πάνω στη γραμμή απομάκρυνε την μπάλα κρατώντας το 0-1. Οι γηπεδούχοι έχασαν τέσσερα λεπτά αργότερα μοναδική ευκαιρία. Καταπληκτική κάθετη πάσα του Κωστούλα, βρήκε τον Παπαδόπουλο να φεύγει στην πλάτης της άμυνας, αυτός μπήκε στη μεγ. περιοχή και λίγο μετά το σημείο του πέναλτι, στην ευθεία του τέρματος, πλάσαρε αλλά άουτ.

Στο 67' καλή φαλτσαριστή εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου έφυγε άουτ και στο 68' αποβλήθηκε ο Καλοδήμος με δεύτερη κίτρινη που πήρε μέσα σε διάστημα δύο λεπτών! Η πρώτη δικαιολογημένη, η δεύτερη δεν θα έπρεπε να δοθεί από το διαιτητή Θεοχάρη σε μια φάση που ο στόπερ του Αίαντα προσπαθεί να αποφύγει τον αντίπαλο που πέφτει πάνω του.

Στο 75' από ωραία διαγώνια μπαλιά του Αναστασίου και σέντρα του Κρανά, ο Νίκος Βούλγαρης έπιασε σουτ στην κίνηση που εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Λαγός, ενώ δύο λεπτά πιο μετά, ο Αίας είχε φάση για γκολ όταν ο Παπαδόπουλος έστρωσε στον Κατσαβριά κι αυτός χωρίς πίεση, πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 86' ο Αντζούρης σούταρε κι έδιωξε ο Κοντοβάς στη γραμμή του τέρματος, στο 87' σουτ του Κρανά από καλή θέση δεν είχε στόχο. Στο 88ο λεπτό ο Αντζούρης πήρε πέναλτι από τον Λαγό. Ο γκολκίπερ του Αίαντα δεν ανατρέπει τον επιθετικό του ΓΣΑ που πέφτει πολύ εύκολα και παρασύρει το διαιτητή. Ύστερα από τις διαμαρτυρίες, η εσχάτη των ποινών εκτελέστηκε στο 90' από τον Αντζούρη κι απέκρουσε ο Λαγός. Στο 92ο λεπτό, έγινε γενική σύρραξη ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, έπεσαν αρκετές μπουνιές και κλωτσιές, ενώ την "πλήρωσαν" με αποβολή οι Νικογιάννης και Χειλάς (με απευθείας κόκκινη).

Ο Θεοχάρης έχασε το ματς, είχε πολλές λανθασμένες αποφάσεις όχι μόνο στην άδικη αποβολή του Καλοδήμου και την υπόδειξη του πέναλτι, αλλά γενικότερα στο ματς. Δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τόσου σημαντικού αγώνα, ενός ντέρμπι κορυφής. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι υποδείξεις των βοηθών του. Αποτέλεσμα των σφυριγμάτων του ρέφερι, ήταν να δημιουργηθεί ένταση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ανάμεσα σε παίκτες που είναι φίλοι μεταξύ τους και το ματς να τιναχθεί στον αέρα στα τελευταία του λεπτά. Τέλος, να σημειώσουμε ότι στο γήπεδο της Σούρπης βρέθηκαν περισσότεροι από 200-250 φίλαθλοι.

Συνθέσεις:
Αίας: Λαγός, Παπανικολόπουλος, Κοντοβάς, Καλοδήμος, Νικογιάννης, Λανάι (67' Τσιάρας), Μπιρτσάι, Παπαδόπουλος, Κατσαβριάς, Κωστούλας, Χουλιαράς (76' Μπούρας).
ΓΣ Αλμυρού: Πλακαρός, Φαράντος, Κουρτέλης, Αναστασίου, Γρούνας, Κυριάκος, Κρανάς (90' Ράπτης), Τσόγκας (63' Ν. Βούλγαρης), Αντζούρης (90'+5' Ακριβούσης), Π. Βούλγαρης, Χειλάς.