noodles volos banner

Μεγάλο ντέρμπι στη Σούρπη

Στη 18η στροφή του βρίσκεται το πρωτάθλημα της Α' Τοπικής Κατηγορίας. Εντός έδρας παίζει η ΑΕ Διμηνίου, επικίνδυνη έξοδο έχει η Σκιάθος, ενώ στο 2ο όμιλο έχουμε μεγάλο ντέρμπι κορυφής. Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου.

Στον 1ο όμιλο, η ΑΕ Διμηνίου, που προέρχεται από την πρώτη της ήττα στη σεζόν, υποδέχεται τον Ηρακλή. Οι “κιτρινόμαυροι” δεν έχουν περιθώρια για γκέλα στο γήπεδό τους εάν θέλουν να παραμείνουν στην κορυφή. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν με το διπλό στην έδρα του Θησέα, ότι δεν αποτελούν ευκαταφρόνητο αντίπαλο. Αντιθέτως, παρουσιάζονται ικανοί για την έκπληξη.
Ο Σαρακηνός, που στην ουσία προετοιμάζεται μέσω πρωταθλήματος για τον τελικό Κυπέλλου, φιλοξενεί την Αγία Παρασκευή. Στην 4η θέση οι “ροσονέρι”, μία παρακάτω η ομάδα του Στέλιου Μαλακασιώτη με πέντε βαθμούς λιγότερους. Αυτά είναι τα δύο παιχνίδια του ομίλου που διεξάγονται το Σάββατο.
Το πρωί της Κυριακής, ο Πανιώνιος κοντράρεται με την ΑΕ 2002 στις 11:00. Χαμηλά οι δύο ομάδες, δεν κινδυνεύουν όμως για τη μία θέση του απευθείας υποβιβασμού. Θέλουν τη νίκη ώστε να αναρριχηθούν βαθμολογικά. Μισή ώρα αργότερα η σέντρα στην αμφίρροπη αναμέτρησης του Άρη με τη Σκιάθο. Οι γηπεδούχοι του Θανάση Βλαχόπουλου διαθέτουν δυνατό σύνολο και μάλιστα στην έδρα τους, έκοψαν βαθμούς από την ΑΕ Διμηνίου. Οι νησιώτες έπιασαν κορυφή και δεν θέλουν να πέσουν από αυτή. Δεν θα έχουν εύκολο έργο στο πλαστικό γήπεδο της Αγίας Παρασκευής, όπως επίσης δεν έχουν περιθώρια για στραβοπάτημα μπαίνοντας στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Το απόγευμα, η ουραγός Ιωλκός φιλοξενεί τον Θησέα που συνεχίζει την προσπάθειά του χωρίς τον Αντώνη Μάνδαλο στην τεχνική ηγεσία και με τον Χρήστο Οικονόμου να έχει αναλάβει υπηρεσιακός τεχνικός για αυτό το παιχνίδι. Νίκη στα χαρτιά αυτή την αγωνιστική για τον Μαγνησιακό, ενώ ρεπό έχει η Δημητριάς.

Στο 2ο όμιλο, ξεχωρίζει το μεγάλο ματς στη Σούρπη που γίνεται το Σάββατο. Ο Αίας παίζει με τον ΓΣ Αλμυρού. Με άλλα λόγια, ο πρώτος αντιμετωπίζει τον δεύτερο και το αποτέλεσμα θα είναι σημαντικό στη μάχη του τίτλου. Τις δύο ομάδες χωρίζει μόνος ένας πόντους. Σε περίπτωση νίκης του Αίαντα, η ομάδα του Λουκά Κατσαμπέκη αποκτάει σημαντικό προβάδισμα και σε περίπτωση νίκης του ΓΣΑ, τότε οι “κυανόλευκοι” παίρνουν το πάνω χέρι για την πρωτιά. Να διευρύνει το σερί των εννιά αγωνιστικών χωρίς ήττα θέλει ο Πρωτεσίλαος που παίζει στον Πτελεό με την πάντα μαχητική Αγχίαλο.
Την Κυριακή, ο ουραγός Άθλος φιλοξενεί τους Μυρμιδόνες, ο Αστέρας που είναι στο κόλπο της πρώτης θέσης, έχει ματς στο “άντρο” του με αντίπαλο την Ένωση Μικροθηβών Αϊδινίου, ενώ ο Διαγόρας θα επιδιώξει να επανέλθει στα νικηφόρα αποτελέσματα κόντρα στη Μακρινίτσα σε αναμέτρηση που θα γίνει στο γήπεδο Στεφανοβικείου.  Τέλος, ο Αχιλλέας ποντάρει να πάρει τη νίκη στον αγώνα του με τον Αετό ώστε να κάνει βήμα παραμονής. Στους 7 πόντους είναι ο σύλλογος του Αχιλλείου, τέσσερις παραπάνω έχει αυτός της Κερασιάς που αισθάνεται άνετα αλλά δεν έχει ξεμπλέξει για τη σωτηρία στην κατηγορία. Ρεπό σε αυτή την αγωνιστική κάνει η Δήμητρα.