noodles volos banner

Ο απόηχος της 17ης αγωνιστικής

Ανακατατάξεις στην κορυφή έφεραν τα τρία ντέρμπι σε 1ο και 2ο όμιλο που διεξήχθησαν χθες Κυριακή για την 17η αγωνιστική. Η Σκιάθος έπιασε την ΑΕ Διμηνίου στην κορυφή, ενώ ο Αίας προσπέρασε τον ΓΣ Αλμυρού. Ας δούμε τον απόηχο της αγωνιστικής με τη γλώσσα των αριθμών...

Στον 1ο όμιλο, η Σκιάθος έπιασε κορυφή με την έβδομη εντός έδρας νίκη της σε οκτώ ματς (έχει και μια ισοπαλία με τον Θησέα). Έχει κερδίσει τα τρία τελευταία παιχνίδια με ένα γκολ διαφορά. Οι νησιώτες ανάγκασαν την ΑΕ Διμηνίου να φύγει για πρώτη φορά ηττημένοι από τον αγωνιστικό χώρο στο φετινό πρωτάθλημα. Η ΑΕΔ δέχθηκε γκολ ύστερα από οκτώ αγώνες και ήταν μόλις το τρίτο στη σεζόν σε 14 ματς! Είχε δύο νίκες με 1-0, τρίτη και φαρμακερή για αυτό το σκορ με ήττα...
Δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα για τον Θησέα. Είχε “έξι στα έξι” στα Λεχώνια αλλά έχει χάσει τα δύο τελευταία ματς και μαζί την ευκαιρία να πλησιάσει στην κορυφή. Σε τρεις αγώνες στο δεύτερο γύρο, οι “πράσινοι” δεν έχουν σκοράρει. Όγδοη νίκη για τον Σαρακηνό στο πρωτάθλημα, οι μισές εκτός έδρας. Πέντε νίκες σε επτά ματς ως γηπεδούχος μετράει η Δημητριάς, οι τρεις είναι με σκορ 2-0, ενώ ο Ηρακλής έμεινε “άσφαιρος” για δεύτερη σερί αγωνιστική. Μία νίκη σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο είχε ο Μαγνησιακός που έχει κερδίσει τα τρία από τα τέσσερα ματς στο δεύτερο! Οι “κυανόλευκοι” έχουν τρία τρίποντα στη σειρά, ενώ ο Πανιώνιος έχει φέρει σκορ 1-0 στα τρία πρόσφατα παιχνίδια του (συνολικά πέντε φορές στη σεζόν) που είναι ήττα, νίκη, ήττα.
Από το ματς του πρώτου γύρου κόντρα στην Ιωλκό είχε να κερδίσει η ΑΕ 2002 που με το 1-0 του Σαββάτου έβαλε φρένο σε αρνητικό σερί δέκα αγώνων. Με 1-0 έχει δύο νίκες και τρεις ήττες η ομάδα των Καλών Νερών, ενώ η Ιωλκός παραμένει ο μοναδικός σύλλογος που ακόμη δεν έχει κερδίσει στην Α' ΕΠΣΘ. Καλύτερη επίθεση για τη Σκιάθο με 40 γκολ, καλύτερη άμυνα για την ΑΕ Διμηνίου με 3, ενώ στον αντίποδα τα λιγότερα γκολ έχουν πετύχει Πανιώνιος και Ιωλκός, 14 και τα περισσότερα έχει δεχθεί η Ιωλκός, 30.

Στο 2ο όμιλο, η ισοπαλία στο ντέρμπι μεταξύ Δήμητρας και ΓΣΑ, έφερε ξανά στην κορυφή τον Αίαντα. Οι “κιτρινόμαυροι” της Σούρπης έχουν τις περισσότερες νίκες στον όμιλο και είναι δώδεκα, ενώ στις δύο τελευταίες εξόδους της έφεραν το ίδιο σκορ, 1-6! Ο ΓΣΑ είχε την τέταρτη ισοπαλία. Οι τρεις προηγούμενες χωρίς γκολ, χθες με 1-1. Τέταρτη ισοπαλία επίσης και για τη Δήμητρα, οι τρεις τελευταίες με 1-1. Ο Αστέρας έφθασε σε διψήφιο αριθμό νικών με το τέταρτο διπλό στη σεζόν, ο Πρωτεσίλαος έχει τρία ματς να δεχθεί γκολ αλλά σε αυτά είχε δύο λευκές ισοπαλίες. Πάντως, η ομάδα του Πτελεού παρέμεινε αήττητη για ένατη αγωνιστική.
Το 2-0 είναι το ...συνηθισμένο σκορ στους αγώνες των Μυρμιδόνων, καθώς με αυτό έληξαν τα τέσσερα τελευταία ματς και συνολικά επτά μέχρι τώρα στη σεζόν! Τρεις νίκες και τέσσερις ήττες για τους “κυανόλευκους” με 2-0. Τρίτη ήττα στο πρωτάθλημα για τον Διαγόρα που σε επτά αναμετρήσεις, έχει δεχθεί από ένα γκολ. Με 1-0 είχε χάσει την προηγούμενη αγωνιστική η Αγχίαλος, χθες κέρδισε με αυτό το σκορ και ήταν το έκτο τρίποντο για το σύνολο του Γ. Πλατανιά που έχει κρατήσει σε επτά περιπτώσεις το μηδέν στην άμυνα και έχει πάρει τέσσερις νίκες με 1-0. Για τον Ατό τα γκολ είναι 0-9 στα δύο τελευταία ματς που ήταν στο γήπεδό του, ο Αχιλλέας οκτώ ήττες σε οκτώ εξόδους και μάλιστα  δεν έχει σκοράρει σε εκτός έδρας αγώνα! Δεύτερη ισοπαλία στο πρωτάθλημα για τον Άθλο, με 0-0 όπως και η προηγούμενη, δέκατη τρίτη ήττα για τη Μακρινίτσα, οι εννιά συνεχόμενες. Καλύτερη επίθεση ο ΓΣΑ με 42 γκολ και χειρότερη ο Άθλος με 8, καλύτερη άμυνα για ΓΣΑ και Δήμητρα με 10, χειρότερη για τη Μακρινίτσα με 54.

Φ.Γ.