noodles volos banner

Πήρε την ισοπαλία στο φινάλε η Δήμητρα

Το υπέροχο γκολ του Π. Βούλγαρη δεν ήταν αρκετό για τον ΓΣ Αλμυρού Το υπέροχο γκολ του Π. Βούλγαρη δεν ήταν αρκετό για τον ΓΣ Αλμυρού

Ισόπαλο το μεγάλο ντέρμπι του 2ου ομίλου στην Ευξεινούπολη, με τη Δήμητρα να ισοφαρίζει στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, από τα οκτώ που κράτησε ο διαιτητής Δημητριάδης. Έτσι, ο ΓΣΑ έπεσε από την πρώτη θέση και οι "πράσινοι" έμειναν ζωντανοί στη διεκδίκηση της κορυφής.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Ο ΓΣΑ στο πρώτο 45λεπτο προηγήθηκε, έχασε αρκετές ευκαιρίες και ήλεγχε το ματς. Στο δεύτερο, το παιχνίδι παίχθηκε από το κέντρο και προς την περιοχή του Αλμυρού, με τους γηπεδούχους να παίζουν φουλ επίθεση, ενώ είχαν δοκάρι πριν το γκολ. Ας δούμε τις κυριότερες φάσεις της αναμέτρησης που έγινε με δυνατό αέρα και είχε πολλές δυνατές προσωπικές μονομαχίες, πάθος, ένταση και δύναμη όπως συμβαίνει κλασικά σε αυτά τα ντέρμπι.

Στο 4ο λεπτό έγινε μια περίεργη φάση. Ο Κυριάκος απομάκρυνε την μπάλα πίσω από το κέντρο και ο Γκιούρκης έκανε πίσω βήματα ώστε να μπει στη μεγάλη περιοχή και να μπλοκάρει. Δεν υπολόγισε καλά, την βρήκε και πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό του κάθετο δοκάρι σε κόρνερ. Στο 10ο λεπτό, μακρινό φάουλ του Χειλά έφυγε δίπλα από τη συμβολή των δοκών, ενώ στο επόμενο λεπτό, σουτ του ίδιου παίκτη μέσα στη μεγάλη περιοχή, δεν βρήκε στόχο. Στο 18' ο Γκιούρκης εξουδετέρωσε με το ένα χέρι σε κόρνερ εκτέλεση φάουλ του Π. Βούλγαρη από το ημικύκλιο, ενώ στο 28' έγινε το 0-1. Ο Χειλάς έκανε κούρσα από αριστερά και πάσαρε στον Π. Βούλγαρη και ο αρχηγός του ΓΣΑ σκόραρε με φοβερό σουτ. Με το αριστερό έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία.
Στο 36' χάθηκε μοναδική φάση για δεύτερο τέρμα. Ο Ν. Βούλγαρης πήρε γυριστή κεφαλιά, ο Ράπτης μπήκε στη φάση αλλά από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει και η μπάλα έφθασε ξανά στον Νίκο Βούλγαρη, ο οποίος την έστειλε άουτ με το κεφάλι κι ενώ ήταν ένα μέτρο από την εστία! Λίγο πριν βγει το πρώτο ημίχρονο, ο Τσιάτσιος με εξ επαφής προβολή δεν μπόρεσε να σκοράρει.
Μοναδική καλή φάση για τη Δήμητρα στα πρώτα 45 λεπτά μια σέντρα του Σιαμέτη στο 18' που δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή από κοντά ο Χατζέλας.

Το β' ημίχρονο είχε τελείως αντίστροφη εξέλιξη. Η Δήμητρα πίεζε συνεχώς για την ισοφάριση και ο ΓΣΑ απομάκρυνε την μπάλα. Διαγώνιο σουτ του Σιαμέτη στο 48' απέκρουσε ο Πλακαρός, στο 59' ο Πιπινής δεν βρήκε την μπάλα μπροστά στο τέρμα σε σέντρα του Κ. Παυλίδη, στο 66' από κόρνερ του τελευταίου, ο Τιμπλαλέξης πήδηξε ανενόχλητος για κεφαλιά από τη μικρή περιοχή στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 89ο λεπτό, από κόρνερ του Πιπινή, κεφαλιά του ,Δ. Γκιούρκη σταμάτησε στο οριζόντιο, για να φθάσουμε στο 96ο λεπτό. Η Δήμητρα κέρδισε φάουλ από πλάγια δεξιά και την εκτέλεση ανέλαβε ο Βαγγέλης Νικηφοράκης. Με φάλτσο έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στη μικρή περιοχή και να καταλήξει στη δεξιά γωνία, καθώς κανείς παίκτης δεν πετάχτηκε στην πορεία της. Ο έμπειρος αμυντικός με αυτόν τον τρόπο, χάρισε την πολύτιμη ισοπαλία στους γηπεδούχους, ενώ έχοντας περάσει πολλά χρόνια με τη φανέλα του ΓΣΑ, δεν θέλησε να πανηγυρίσει το γκολ.
Η αναμέτρηση έληξε στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων και το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να θεωρηθεί δίκαιο. Ο ΓΣΑ δεν “καθάρισε” το ματς στο πρώτο μέρος που ήταν κυρίαρχος και το πλήρωσε στο φινάλε, καθώς η άμυνά του ανταποκρίθηκε πολύ καλά στις περισσότερες στημένες φάσεις της Δήμητρας, όχι όμως και στην τελευταία χρονικά. Οι γηπεδούχοι ήταν μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο στην επανάληψη και κατάφεραν να πάρουν την πολύτιμη ισοπαλία ,που τους φέρνει στο -4 από τον πρώτο Αίαντα (κι ενώ την ερχόμενη εβδομάδα έχουμε το ματς Αίας-ΓΣΑ).

Συνθέσεις:
Δήμητρα: Γκιούρκης, Γοδενόπουλος, Ξηρομερίσιος, Αντωνιάδης, Νικηφοράκης, Κ. Παυλίδης, Μ. Παυλίδης (46' Πιπινής), Θωμαΐδης, Χατζέλας (82' Δ. Γκιούρκης), Σιαμέτης (69' Παρίσης), Τιμπλαλέξης.
ΓΣ Αλμυρού: Πλακαρός, Φαράντος, Τσιάτσιος, Γρούνας, Κυριάκος, Αναστασίου, Ράπτης (69' Αντζούρης), Π. Βούλγαρης, Μαλισσόβας, Ν. Βούλγαρης (74' Κρανάς), Χειλάς (87' Τσόγκας).

Φ.Γ.