O απόηχος της 14ης αγωνιστικής

Η ΑΕ Διμηνίου αποσπάστηκε πέντε βαθμούς από τους διώκτες της, ενώ ο ΓΣ Αλμυρού πέρασε πρώτος στο 2ο όμιλο, μετά τα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής που διεξήχθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο. Ας δούμε τι έγινε στο πρωτάθλημα με τη γλώσσα των αριθμών...

Στον 1ο όμιλο, ενδέκατη νίκη για την ΑΕ Διμηνίου και μόλις πρώτη με σκορ 1-0. Οι "κιτρινόμαυροι" έχουν κρατήσει το μηδέν στην άμυνα στα εννιά από τα έντεκα παιχνίδια που έδωσαν μέχρι στιγμής, στα έξι τελευταία. Η Σκιάθος είχε την πρώτη απώλεια βαθμών στο νησί, μένοντας στο 0-0 με τον Θησέα. Για πρώτη φορά δεν σκόραραν οι νησιώτες, για τρίτη οι "πράσινοι" της Αγριάς. Επέστρεψε στις νίκες ύστερα από πέντε αγωνιστικές ο Άρης, σκοράροντας τρία τέρματα για δεύτερη φορά στην κατηγορία, ενώ η Δημητριάς για πρώτη φορά ως γηπεδούχος, έμεινε στην ισοπαλία και όχι στη νίκη. Η ομάδα του Τάκη Βαταμίδη έχει δύο ισοπαλίες, με το ίδιο σκορ 2-2 στο γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος με Ηρακλή και Πανιώνιο.
Ο Ηρακλής για τρίτο σερί ματς πέτυχε ένα γκολ, μόνο που χθες ήταν αρκετό και του χάρισε το τρίποντο, οκτώ αγώνες στη σειρά χωρίς νίκη μετράει η ΑΕ 2002. Δεν έχει γευτεί ακόμη τη χαρά της νίκης η Ιωλκός που έχασε τρίτη φορά με 1-0 και έκτη με ένα γκολ διαφορά.
Καλύτερα νούμερα όσον αφορά σε επίθεση κι άμυνα για την ΑΕ Διμηνίου, με 33 γκολ υπέρ και μόνο 2 κατά. Χειρότερη επίθεση έχει ο Μαγνησιακός με 12, χειρότερη άμυνα ο Πανιώνιος με 25.

Στο 2ο όμιλο, είχαμε αλλαγή στην κορυφή με τον ΓΣΑ να προσπερνάει τον Αίαντα. Η ομάδα του Αλμυρού έφθασε στα εννιά τρίποντα και τους 30 πόντους, σημειώνοντας για τρία φορά στη σεζόν καρέ τερμάτων σε έναν αγώνα. Δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα για τον Αίαντα, με 2-1 όπως και η προηγούμενη και πρώτη στη Σούρπη. Κράτησε το μηδέν ύστερα από τρία ματς η Δήμητρα και έφθασε στην όγδοη νίκη της, τα άλλα 2-0 ήταν εκτός έδρας, το χθεσινό στην Ευξεινούπολη.
Τρίτο "διπλό"  για τον Πρωτεσίλαο που μετράει επίσης τρεις ισοπαλίες-μία ήττα στις εξόδους του, ενώ επέστρεψε στις επιτυχίες ο Διαγόρας. Την προηγούμενη αγωνιστική είχε χάσει αλλά έχει τέσσερις νίκες στην τελευταία πεντάδα αγώνων. Στο Στεφανοβίκειο είχε ισοπαλίες στα πρώτα τρία παιχνίδια, έχει κερδίσει όμως τα τρία τελευταία.
Με 2-0 έχουν λήξει οι τρεις πιο πρόσφατοι αγώνες της Αγχιάλου, νίκη εντός έδρας αλλά δύο ήττες εκτός, φινάλε σε αρνητικό σερί έξι αγωνιστικών έβαλε η Ένωση Μικροθηβών Αϊδινίου. Τρίτη νίκη συνολικά στο πρωτάθλημα αλλά πρώτη εκτός Κερασιάς για τον Αετό που πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Πέμπτη στη σειρά ήττα για τη Μακρινίτσα. Ο ΓΣ Αλμυρού, που συνεχίζει χωρίς ήττα, έχει πετύχει τα περισσότερα τέρματα, 28 και έχει δεχθεί τα λιγότερα, 5, ενώ η Μακρινίτσα έχει το χειρότερο απολογισμό στην άμυνα με 35 και οι Αχιλλέας, Αγχίαλος στην επίθεση με 6.

Φ.Γ.

Last modified onMonday, 12 January 2015 10:52