noodles volos banner

Σκέμπι: "Είμαστε φαβορί για την 1η θέση"

Εννιά γκολ σε πέντε ματς, καρέ τερμάτων την προηγούμενη αγωνιστική, σκόρερ σε τέσσερις από τους πέντε αγώνες στο πρωτάθλημα είναι μερικές επιδόσεις του Γιάννη Σκέμπι στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν για τη Σκιάθο. Παίζει 13 χρόνια στη νησιώτικη ομάδα αν και είναι 28 ετών. Από τις πλέον αναγνωρίσιμες φιγούρες στο τοπικό της Μαγνησίας, ο αρχισκόρερ της Α' Κατηγορίας μίλησε στο magnesiasports.

-Γιάννη, στον τελευταίο αγώνα πέτυχε και τα τέσσερα γκολ της ομάδος του. Ήταν το πρώτο σου καρέ ή το έχεις ξανακάνει;Είχα πετύχει ξανά τέσσερα γκολ σε έναν αγώνα στα Κανάλια πριν τέσσερα χρόνια που είχαμε κερδίσει 7-1. Την Κυριακή ήταν ιδιαίτερο γιατί σκόραρα όλα τα γκολ της Σκιάθου και σε ένα ματς κόντρα στην ομάδα που ήταν στην πρώτη θέση.

Εννιά γκολ σε πέντε παιχνίδια. Περίμενες αυτή την επίδοση στο ξεκίνημα της σεζόν; Ναι το περίμενα. Κάθε χρόνο σημειώνω αρκετά γκολ με εξαίρεση πέρυσι που πήγα στρατό κι έχασα πολλά παιχνίδια. Το γκολ το έχω στο αίμα μου και μου αρέσει σκοράροντας να βοηθάω την ομάδα μου.

Με πόσα τέρματα πιστεύεις ότι θα τελειώσεις τη σεζόν; Δεν ξέρω πόσα γκολ θα πετύχω στο φινάλε, όμως στόχος μου είναι να έχω πάνω από είκοσι και να πετύχω την ατομική διάκριση να αναδειχθώ πρώτος σκόρερ στην κατηγορία. Το σημαντικό όμως είναι να μην σκοράρω μόνο εγώ αλλά να αρχίσουν και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές. Ο Ντερβίσι ακόμη δεν έχει πετύχει γκολ και είναι κι αυτός σημαντικός σκόρερ για τη Σκιάθο.

Η σεζόν άρχισε άσχημα με αποκλεισμό στο Κύπελλο και το ματς με τον Θησέα, αλλά στη συνέχεια έχετε τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Θεωρείς ότι η Σκιάθος μπορεί να τερματίσει στην 1η θέση φέτος; Ναι μπορούμε να τερματίσουμε στην πρώτη θέση και στον όμιλό μας αλλά και μετά να κερδίσουμε τα μπαράζ για τον τίτλο. Είμαστε αισιόδοξοι πως θα τα καταφέρουμε. Σιγά σιγά βρίσκουμε το δρόμο μας και θεωρώ ότι είμαστε το φαβορί για τον τίτλο. Η Σκιάθος έχει πολύ αξιόλογο υλικό. Και στους δύο ομίλους έχουμε την καλύτερη ομάδα.

Φοβήθηκες μετά τις δύο ήττες σε Κύπελλο και πρεμιέρα πρωταθλήματος ότι η σεζόν θα στραβώσει νωρίς; Όχι δεν φοβήθηκα. Στον αγώνα Κυπέλλου παρουσιαστήκαμε ανέτοιμοι γιατί όλοι οι παίκτες δουλεύουμε στο νησί το καλοκαίρι και αργήσαμε να ξεκινήσουμε προετοιμασία. Στον αγώνα με τον Θησέα, παρά το γεγονός ότι χάσαμε από 0-4, ήξερα ότι έχουμε καλή ομάδα. Το πίστευα αυτό ακόμη και μετά την οδυνηρή αυτή ήττα όπως εξελίχθηκε το ματς. Σιγά σιγά δένουμε και νομίζω ότι στο Διμήνι ήμασταν η καλύτερη ομάδα και δικαιούμασταν να κερδίσουμε.

Ποια είναι η διαφορά της Σκιάθου σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο; Βγαίνει η δουλειά που κάνει ο προπονητής και έγιναν πολύ καλές μεταγραφές με νεαρούς παίκτες που ήταν ένας τομέας που υστερούσαμε. Έτσι, ο έμπειρος κορμός της Σκιάθου τα προηγούμενα χρόνια, μαζί με τους ταλαντούχους νεαρούς συν την προσθήκη του Κουτσογιάννη στην άμυνα, έχουν συμπληρώσει το παζλ για την ομάδα μας που έχει μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο και ο προπονητής περισσότερες λύσεις.

Τέλος, θα ήθελα το σχόλιό σου για τον αγώνα της Κυριακής με τον Μαγνησιακό. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, γνωρίζουμε ότι ο Μαγνησιακός δεν έχει πάρει ακόμη νίκη και είναι πολύ επικίνδυνος. Εύκολα ή δύσκολα θα το πάρουμε το ματς και εφόσον είμαστε προσεκτικοί στο βατό πρόγραμμα που ακολουθεί, τότε θα είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας.