noodles volos banner

Πρώτη φορά κόντρα στη μεγάλη του αγάπη ο Γ. Καλλιακούδας

Φιλοξενούμενος στο σπίτι του... ήταν χθες ο Γιώργος Καλλιακούδας. Ο προπονητής της Σκιάθου είδε την ομάδα του να παίρνει πολύτιμη ισοπαλία εκτός έδρας στην έδρα της ΑΕΔ, της αγαπημένης του ομάδας στην οποία υπήρξε παίκτης, προπονητής και πρόεδρος για τρεις δεκαετίες! Ο Γιώργος Καλλιακούδας, πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Μαγνησίας, ανέλαβε στα μισά της περασμένης περιόδου την τεχνική ηγεσία των νησιωτών και χθες, τέθηκε για πρώτη φορά αντίπαλος του συλλόγου του Διμηνίου.

Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στον Ιάσονα Διμηνίου από το 1980 έως το 1995 με εξαίρεση τη σεζόν 1992-93 που τον βρήκε στον Αλμυρό. Αφού κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, έγινε προπονητής στον Ιάσονα από το 1995 έως το 1999 και από το 1999 έως το 2010 ήταν στην ακαδημία της Αισωνίας, ενώ υπήρξε από τους πρωτοστάτες της συνένωσης Ιάσονα Διμηνίου και Κεραυνού Σαμπάναγα το 2008, πρόεδρος της ΑΕΔ που κέρδισε τον τίτλο της Α' ΕΠΣΘ τη σεζόν 2008-09 κι αγωνίστηκε στη Δ' Εθνική.

Kάποια στιγμή στο χθεσινό παιχνίδι, όταν ακούστηκαν "γαλλικά" από την κερκίδα προς τον πάγκο της Σκιάθου, γύρισε να δει από ποιον προέρχονταν... Στο Διμήνι, όπου διατηρούσε κατάστημα για αρκετά χρόνια και διετέλεσε στον αθλητικό οργανισμό του -τότε- Δήμου Αισωνίας, τούς γνωρίζει άλλωστε όλους. Μετρημένος και σοβαρός, έσπευσε μετά τη λήξη να συγχαρεί τον αντίπαλο κόουτς Κώστα Παπαστεργίου και ζήτησε μάλιστα συγγνώμη αν μερικές φορές οι αντιδράσεις από τα μέλη της ομάδας του ξέφυγαν λόγω της έντασης του αγώνα.

Αναμφίβολα, η παρουσία του Γιώργου Καλλιακούδα κοσμεί το τοπικό της Μαγνησίας καθώς είναι ένας προπονητής χαμηλών τόνων που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του χωρίς να προκαλεί, χωρίς να θέλει να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του και πάντα στα πλαίσια του "ευ αγωνίζεσθαι", με σωστή νοοτροπία και ήρεμο ύφος...

Last modified onMonday, 27 October 2014 12:12