noodles volos banner

Συμπαίκτης με τους δύο γιους του ο Γιάννης Σαραφίδης τη νέα σεζόν!

Το να αγωνίζονται δύο αδέρφια στην ίδια ομάδα δεν είναι παράξενο, είναι σύνηθες φαινόμενο σε αρκετές ομάδες του τοπικού μας ποδοσφαίρου. Το να είναι όμως συμπαίκτες και με τον πατέρα τους, αυτό είναι σπάνιο! Και συμβαίνει τη φετινή σεζόν στην ΑΕ Μακρινίτσας. Ο πατέρας Γιάννης Σαραφίδης είναι στην ίδια ομάδα με τους δύο, από τους τρεις, γιους του, τον 20άχρονο Άρη και τον 17άχρονο Ευγένιο.

Ο τερματοφύλακας Γιάννης Σαραφίδης είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες στην ΕΠΣΘ. Στα 43 του πλέον, ...το λέει η καρδιά του και συνεχίζει την αγωνιστική του δράση στη Μακρινίτσα. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο το 1985 από τον Ηρακλή Βόλου (παίζοντας και στη Δ' Εθνική), στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Άρη Μελισσατίκων σε δύο θητείες, στον Παναγροτικό και πέρασε δέκα χρόνια στα Καλά Νερά, πρώτα στον τοπικό Φίλαθλο και μετά στην ΑΕ 2002 όταν έγινε η συνένωση των σωματείων. Μάλιστα εκεί για δύο χρόνια έπαιξε ως αριστερός μπακ! Υπερασπίζεται την εστία της Μακρινίτσας από το 2007.
Όσον αφορά στους γιους του, αμφότεροι άρχισαν από την ακαδημία του Μαγνησιακού. Ο μεγαλύτερος Άρης έπαιξε στον Παγασητικό και τον Ιάσονα Άλλης Μεριάς, ενώ ο Ευγένιος στην Κ17 της Νίκης Βόλου. Αυτό το καλοκαίρι πήραν μεταγραφή για την ομάδα του πατέρα τους!

Το magnesiasports επικοινώνησε με τον Γιάννη Σαραφίδη και ζήτησε τα συναισθήματά του για την κοινή παρουσία στις προπονήσεις με τα παιδιά του. Ερωτηθείς αρχικά για το πως αισθάνεται, ο έμπειρος γκολκίπερ μάς απάντησε: “Είμαι πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι οι δύο μεγαλύτεροι γιοι μου είναι συμπαίκτες μου. Νοιώθω μεγάλη συγκίνηση και είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να παίζουμε όλοι μαζί. Έτσι, έχω την ευκαιρία να τους προσέχω, να τους συμβουλεύω, να τους δίνω οδηγίες. Είναι κάτι το διαφορετικό, το ιδιαίτερο. Προσωπικά τόσα χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο, μπορώ να θυμηθώ μια ανόλογη περίπτωση, πατέρα με ένα γιο στην ίδια ομάδα, πριν από 20 χρόνια”.

Σχετικά με την ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο, ανέφερε: “Το γεγονός ότι από μικρούς τούς έπαιρνα στα γήπεδα για να με βλέπουν, σίγουρα επηρέασε τα παιδιά να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Είμαστε μια αθλητική θα έλεγα οικογένεια, έχουμε τη γυμναστική ως προτεραιότητα και είναι ευχάριστο που ασχολούνται με τον αθλητισμό, ακόμη περισσότερο που ακολουθούν το χώρο του ποδοσφαίρου” και συνέχισε εξηγώντας γιατί δεν έγιναν τερματοφύλακες: “Και οι δύο όταν ξεκίνησαν έπαιξαν στο τέρμα, αλλά δεν τους άρεσε μετά από κάποιο διάστημα. Έτσι, δεν έγιναν τερματοφύλακες σαν τον πατέρα τους. Ωστόσο, ο μικρότερος γιος μου, ο Βασίλης, που είναι οκτώ χρονών θέλει να γίνει τερματοφύλακας και σε αυτή τη θέση παίζει στα πρώτα του βήματα. Σημασία όμως έχει ότι ασχολούνται όλα τα παιδιά με τον αθλητισμό”.

Ο Γιάννης Σαραφίδης δεν παρέλειψε να δώσει το μήνυμά του προς τη νεολαία: “Προτρέπω τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, με οποιοδήποτε άθλημα αγαπάνε και τους ελκύει, όπου έχει κλίση το κάθε παιδί. Ο αθλητισμός είναι υγεία, σωματική και ψυχική και πρέπει να έχει θέση στην καθημερινότητά μας σε οποιαδήποτε ηλικία”.

Σε ερώτηση για το εάν ο ίδιος σκοπεύει να κρεμάσει τα γάντια του, ήταν σαφής: “Όσο είμαι γερός, θα παίζω. Θέλω να βοηθάω και τους νεαρότερους γκολκίπερ με την εμπειρία μου. Βρίσκομαι στα γήπεδα του τοπικού ποδοσφαίρου από το 1985. Κουβαλάω εμπειρία κι αγωνιστικές παραστάσεις 28 ετών. Σχεδόν τρεις δεκαετίες παίζω και δεν σκοπεύω προς το παρόν να σταματήσω! Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω”.

Τέλος, ζητήσαμε την άποψή του για τη νέα σεζόν που βρίσκει τη Μακρινίτσα ξανά στην Α' Τοπική: “Η Μακρινίτσα επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία με στόχο να έχει μια αξιόλογη ομάδα, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Σίγουρα άλλο επίπεδο η Α' από τη Β' Τοπική. Εμείς πρέπει να δείξουμε τον ανάλογο σεβασμό σε κάθε μας αντίπαλο, να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας και τα αποτελέσματα θα έρθουν με υπομονή και προπόνηση. Η δουλειά ανταμείβεται. Μας δυσκολεύει το γεγονός ότι κάνουμε προπονήσεις στο ξερό, αλλά όλοι στην ομάδα είμαστε ερασιτέχνες, παίζουμε ποδόσφαιρο από αγάπη και μεράκι και δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Εφόσον συνεχίσουμε έτσι, θεωρώ ότι η σεζόν θα έχει τη θετική κατάληξη που θέλουμε”.

Φώτης Γαλούσης

Last modified onFriday, 29 August 2014 17:13