noodles volos banner

Στέρεψαν... οι επιθετικοί στο τοπικό ποδόσφαιρο

Οι περισσότερες ομάδες της Α' ΕΠΣΘ ...προβληματίζονται για τους επιθετικούς παίκτες που θα έχουν τη νέα σεζόν στο ρόστερ τους. Βλέπετε, οι γκολτζήδες έχουν ...εξαφανιστεί από το τοπικό μας πρωτάθλημα... Οι λύσεις όσον αφορά στους σέντερ φορ περιοχής είναι περιορισμένες, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού!
Δεν είναι τυχαίο ότι ο αρχισκόρερ της περασμένης σεζόν, ο Λευτέρης Δενελάβας σκόραρε 20 φορές με την πρωταθλήτρια ομάδα, όταν ο ίδιος παίκτης μόλις τρία χρόνια πιο πριν είχε την ίδια επιτυχία με 35 και 37 γκολ σε ομάδα που δεν ήταν πρώτη. Δεν είναι τυχαίο ότι από τα 29 γκολ του πρώτου Κορέτα τη σεζόν 2012-13 και τα 22 των Κρεββατά, Π. Κοντοβά που τον ακολούθησαν στο σκοράρισμα, πέρυσι είχαμε με 20 τον πρώτο σκόρερ και με 15 τους παίκτες στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ! Με λίγα λόγια, αφενός στέρεψαν οι επιθετικοί που ...μυρίζονται το γκολ στο τοπικό πρωτάθλημα, αφετέρου (και πιο σημαντικό) οι περισσότερες ομάδες παίζουν για το αποτέλεσμα με τακτική και δεν επιχειρούν να παράξουν επιθετικό ποδόσφαιρο.
Συν τοις άλλοις, το χάρισμα του γκολ μπορεί να είναι έμφυτο σε ορισμένους ποδοσφαιριστές, αλλά ένας επιθετικός μπορεί και πρέπει να "φτιαχτεί" από τον προπονητή του. Τελευταία παραδείγματα για το τοπικό ποδόσφαιρο οι περιπτώσεις των Κρεββατά και Τιμπλαλέξη. Ο πρώτος από 16 ετών έπαιζε στη Δ' Εθνική ως ανασταλτικός χαφ και πρόπερσι ο Στέφανος Ξηρόφωτος ως προπονητής τότε του Σαρακηνού τον "βάπτισε" σέντερ φορ με αποτελέσματα εντυπωσιακά: 22 γκολ στην Α' ΕΠΣΘ, μεταγραφή στη Γ' Εθνική με εξαιρετική παρουσία και 13 γκολ πέρυσι στον Μαχητή Τερψιθέας. Όσον αφορά στον Τιμπλαλέξη, ο νεαρός αγωνίζονταν ως μέσος, όταν ο τότε προπονητής της Δήμητρας, Λευτέρης Καλογήρου διέκρινε σε αυτόν χαρακτηριστικά παίκτη για την γραμμή κρούσης και τον μετέτρεψε σε σέντερ φορ. 
Το γκολ είναι αποτέλεσμα ταλέντου και δουλειάς. Η ανάδειξη χαρισματικών σκόρερ δεν μπορεί να γίνει σε ομάδες που παίζουν για το αποτέλεσμα, δεν μπορεί να γίνει για όλους τους παίκτες καθώς οι επιθετικοί πρέπει να έχουν συγκεκριμένα τεχνικά και τακτικά γνωρίσματα που οι προπονητές οφείλουν να εντοπίσουν και να εκμεταλλευτούν... Χωρίς όμως μεθοδική δουλειά, έχουμε φθάσει στο σημείο οι επιθετικοί να είναι δυσεύρετοι για κάθε ομάδα του τοπικού μας ποδοσφαίρου στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού...