noodles volos banner

Ντέρμπι κορυφής και μάχες παραμονής στην αυλαία του β' γύρου

Mε εντός έδρας αναμετρήσεις για Πύρασο κι ΑΕ Διμηνίου και ντέρμπι μεταξύ των άλλων δύο ομάδων της τετράδας κάνει ποδαρικό στο 2014 η Α' ΕΠΣΘ με τη διεξαγωγή αυτό το Σαββατοκύριακο της 16ης αγωνιστικής, της πρώτης του β' γύρου. Ας δούμε αναλυτικά τις οκτώ συναντήσεις.

Τέσσερα παιχνίδια γίνονται το Σάβατο και δύο εξ αυτών έχουν μεγάλο ενδιαφέρον στη μάχη της παραμονής. Στο γήπεδο του Διμηνίου, η τοπική ΑΕΔ υποδέχεται την Ακρόπολη σε ντέρμπι του πρώην Δήμου Αισωνίας, με τις ομάδες να έχουν όμως μεγάλη αγωνιστική διαφορά. Το σύνολο του Στέφανου Ξηρόφωτου διεκδικεί τον τίτλο και εντός έδρας έχει το απόλυτο των βαθμών, η ομάδα του Σέσκλου παλεύει να αποφύγει τον υποβιβασμό.
Η Αγία Παρασκευή υποδέχεται τον Άρη και ψάχνει το νικηφόρο αποτέλεσμα που θα της δώσει βαθιά βαθμολογική ανάσα, ενώ οι "κιτρινόμαυροι" με διπλό κοιτούν ψηλότερα από την 7η θέση που κατέχουν μετά τον α' γύρο. Σούπερ ματς στο γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος όπου ο Μαγνησιακός παίζει με τον Αίαντα. Στους 13 βαθμούς η βολιώτικη ομάδα, στους 14 αυτή της Σούρπης που αγνοεί την εκτός έδρας νίκη. Το ματς χαρακτηρίζει καθοριστικό στη μάχη της παραμονής καθώς δίνει ...έξι πόντους στο νικητή, όπως κάτι ανάλογο ισχύει και στην αναμέτρηση του Πτελεού.
Εκεί κοντράρονται οι δύο τελευταίοι της βαθμολογίας, ο ουραγός Πρωτεσίλαος με μόνο μία νίκη και 7 βαθμούς φιλοξενεί την 15η Δάφνη που έχει τέσσερις περισσότερους. Η ισοπαλία δεν ευνοεί κανέναν... Αυτά όσον αφορά στα σαββατιάτικα παιχνίδια.
Την Κυριακή διεξάγονται οι υπόλοιποι τέσσερις αγώνες. Το πρωί, η Σκιάθος παίζει στο νησί με την Αγχίαλο. Οι νησιώτες θέλουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα της έδρας όπου φέτος ήδη μετρούν δύο ήττες, ενώ από την άλλη οι νεοφώτιστοι θα αγωνιστούν χωρίς άγχος και στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα, βρισκόμενοι στην 8η θέση της κατάταξης, χωρίς βεβαίως να έχουν ξεφύγει πολύ από την επικίνδυνη ζώνη αλλά με μια εξαιρετική συγκομιδή πόντων στο πρώτο μισό της κατηγορίας.
Το απόγευμα, ο πρωτοπόρος Πύρασος έχει εντός έδρας αγώνα με τον Θησέα και θέλει να αρχίσει το 2014 με νίκη ώστε να διατηρήσει την κορυφή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά σύμπτωση οι δύο ομάδες είχαν παίξει στη Νέα Αγχίαλο και πέρυσι την ίδια ημέρα, στις 5/1, για το Κύπελλο (είχε κερδίσει ο Πύρασος με 2-0).
Ο Αστέρας φιλοξενεί τη Δήμητρα, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν πλέον χωρίς τον Άρη Γιαννούτσο στον πάγκο τους και τους φιλοξενούμενους να έχουν σερί επτά αγωνιστικών δίχως νίκη. Τέλος, το μεγάλο παιχνίδι γίνεται στο Στάδιο "Αθ. Ραγάζος" και είναι ντέρμπι κορυφής. Ο τέταρτος ΓΣ Αλμυρού υποδέχεται τον δεύτερο Σαρακηνό. Από τη μία, οι "κυανόλευκοι" του Βαγγέλη Βουρούκου θέλουν μόνο τη νίκη ώστε να μην χάσουν την επαφή τους με την κορυφή, από την άλλη οι "ροσονέρι" καλούνται να ξεπεράσουν άλλο ένα δύσκολο εμπόδιο. Ο Σαρακηνός τρέχει εντυπωσιακό σερί εννιά νικών και το ματς της Κυριακής αποτελεί δυνατή δοκιμασία σε μια έδρα που ο ΓΣΑ είχε μόνο μία ισοπαλία και κέρδισε όλα τα υπόλοια παιχνίδια.
Ο β' γύρος αρχίζει λοιπόν με ντέρμπι αλλά και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στη μάχη της παραμονής και σίγουρα λόγω των εορταστικών ημερών, οι εκπλήξεις παραμονεύουν...