noodles volos banner

Ένατη σερί νίκη για τον Σαρακηνό

Πάτησε κορφή για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα ο Σαρακηνός που ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι, με 1-0 επί της ΑΕ Διμηνίου. "Χρυσός" σκόρερ για τους "ροσονέρι" ο Δημήτρης Ζιώγας που βρήκε δίχτυα για τρίτη σερί αγωνιστική, ενώ η ομάδα του πανηγύρισε ένατη στη σειρά νίκη με ένα γκολ διαφορά! Μάλιστα, η επιτυχία για τον Σαρακηνό αποκτάει μεγαλύτερη σημασία αφού από το 63ο λεπτό έπαιξε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ρουκά.

Ο αγώνας διεξήχθη σε πολύ κακό αγωνιστικό χώρο και ήταν περισσότερο μια λασπομαχία παρά ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Ωστόσο, στο πρώτο μέρος δημιουργήθηκαν αρκετές φάσεις για γκολ εκατέρωθεν. Στο 18ο λεπτό, ο Ζιώγας έκανε ωραία ντίμπλα στον αντίπαλό του, ξεμαρκαρίστηκε και σούταρε μόνος από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ψηλά άουτ. Στο επόμενο λεπτό, στα απέναντι καρέ σουτ του Τσιουρέλη από καλή θέση κατέληξε στην αγκαλιά του Κουτσιρίμπα, ο οποίος φέτος είναι πολύ σταθερός στις επεμβάσεις του και παίκτης-κλειδί για τον Σαρακηνό. Στο 21', νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους όταν ο Ζιώγας και ο Δενελάβας από κοντά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, ενώ στο 30ό λεπτό η απάντηση από πλευράς ΑΕ Διμηνίου. Ο Τσιουρέλης εκτέλεσε φάουλ, ο Κουτσιρίμπας απέκρουσε και ο Κουτσογιάννης από πλεονεκτική θέση σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Μετά την εκτέλεσή του, οι της ΑΕ Διμηνίου ζήτησαν πέναλτι για σπρώξιμο πάνω στον Μοράλες. Στο 39' σουτ του Σφάκα λίγο μέσα στη μεγάλη περιοχή μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Σαρακηνού και στο 45' δυνατό σουτ του Αναστασίου από τη μικρή περιοχή, κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ των γηπεδούχων. Αυτά όσον αφορά στο πρώτο μέρος που οι ποδοσφαιριστές προσπάθησαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, με την ΑΕ Διμηνίου να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Στην επανάληψη, ο Σαρακηνός προηγήθηκε στο 52ο λεπτό. Ο Ιωάννου εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πέρασε από τον Αβδελά και ο Ζιώγας με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έκανε το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Στο 62ο λεπτό, ο Κουτσογιάννης έριξε αγκωνιά εκτός φάσης στον Κ. Καραπλιάγκο που σωριάστηκε στο τερέν, με τον Χαλβατζάκο να τιμωρεί τον αρχηγό της ΑΕ Διμηνίου μόνο με κίτρινη κάρτα και όχι κόκκινη όπως έπρεπε. Και στο αμέσως επόμενο λεπτό, έδειξε σωστά τη δεύτερη κίτρινη στον Ρουκά για επικίνδυνο μαρκάρισμα, με τον αμυντικό των γηπεδούχων να φεύγει για τα αποδυτήρια αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.
Στο 67' κεφαλιά του Αναστασίου μέσα από τη μικρή περιοχή έφυγε άουτ, στο 78' συρτό σουτ του ίδιου παίκτη εκτός μεγ. περιοχής απέκρουσε χαμηλά ο Κουτσιρίμπας, ενώ στο 90ό λεπτό, ο Κουτσογιάννης σκόραρε, με τον α' βοηθό Πετρόπουλο να σηκώνει τη σημαία του για οφσάιντ. Στις καθυστερήσεις, σουτ του Τσιουρέλη από καλή θέση πέρασε ψηλά άουτ.
Ο διαιτητής Χαλβατζάκος ελέγχεται για τη φάση της μη αποβολής του Κουτσογιάννη αλλά και τον πειθαρχικό έλεγχο καθώς στο πρώτο μέρος άφησε ατιμώρητα χωρίς κάρτες μερικά "δολοφονικά" τάκλιν αλλά και υβριστικούς-ειρωνικούς χαρακτηρισμούς από παίκτες προς το πρόσωπό του.
Κατά τα άλλα, το ντέρμπι πιστοποίησε για ακόμη μία φορά το φτωχό επίπεδο του τοπικού ποδοσφαίρου της Μαγνησίας, με κακό θέαμα σε γήπεδο-χωράφι, διαμαρτυρίες εκατέρωθεν -πολλές φορές δίχως λόγο-, "ντου" παραγόντων των φιλοξενουμένων στους διαιτητές στο φινάλε του αγώνα, μεγάλη ένταση, ποδοσφαιριστές που διακινδυνεύουν τη σωματική ακεραιότητα των αντιπάλων με πολύ επικίνδυνα εκούσια μαρκαρίσματα. Πάντως, στο γήπεδο βρέθηκαν δεκάδες φίλαθλοι. Για τον Σαρακηνό, η 9η σερί νίκη τον έφερε στην πρώτη θέση κι αρχίζει το β' γύρο με ντέρμπι στον Αλμυρό την επόμενη Κυριακή, ενώ η ΑΕ Διμηνίου γνώρισε την τρίτη της φετινή ήττα, κι αυτή εκτός έδρας όπως οι προηγούμενες δύο.
Συνθέσεις:
Σαρακηνός: Κουτσιρίμπας, Ρουκάς, Δενελάβας, Τσιγιάννης, Κ. Καραπλιάγκος (79' Τσάπη), Θεοδοσιάδης, Σπ. Καραπλιάγκος, Κολιαμήτρας, Σατελιάν (46' Ιωάννου), Βαΐτσης, Ζιώγας (66' Ζάνης).
ΑΕ Διμηνίου: Αβδελάς, Ασλάνογλου, Γκέρτσο, Μοράλες, Καραλόπουλος (74' Νούσιας), Ταμπακόπουλος (81' Μαυρίδης), Κουτσογιάννης, Καρακώστας (54' Φιλατζικιώτης), Σφάκας, Τσιουρέλης, Αναστασίου.

Last modified onSaturday, 28 December 2013 20:19