noodles volos banner

Ντέρμπι ...αποδείξων ανάμεσα σε Σαρακηνό κι ΑΕ Διμηνίου

Το μεγάλο παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' ΕΠΣΘ διεξάγεται το Σάββατο και είναι ανάμεσα στον Σαρακηνό και την ΑΕ Διμηνίου. Στην τρίτη θέση οι γηπεδούχοι, στην πρώτη οι φιλοξενούμενοι, τους χωρίζουν όμως μόνο δύο βαθμοί, οπότε το ματς έχει όλα τα στοιχεία του ντέρμπι κι αναμένεται να έχει αμφίρροπη εξέλιξη.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η "μάχη" των πάγκων, καθώς το καλοκαίρι έγινε "ανταλλαγή" προπονητών ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Ο Κώστας Μπράτσος άφησε την ΑΕ Διμηνίου και βρίσκεται στον Σαρακηνό, ενώ ο Στέφανος Ξηρόφωτος έκανε την αντίθετη διαδρομή. Και το θετικό είναι ότι αμφότεροι έχουν περάσει τη δική τους φιλοσοφία στην καινούργια τους ομάδα.
Ο τεχνικός των "ροσονέρι", Κ. Μπράτσος αγωνίστηκε σε Νίκη Βόλου, Ορμίνιο, Άρη Μελισσατίκων, Απόλλωνα Καναλίων κι Αγία Παρασκευή. Ξεκίνησε την προπονητική από την ακαδημία Αισωνίας το 2006-07 και την επόμενη χρονιά πήγε στην Αγία Παρασκευή. Το Φεβρουάριο του 2009 ανέλαβε την πρώτη ομάδα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010. Στις αρχές του 2011 έγινε τεχνικός της ΑΕ Διμηνίου. Παρέμεινε 2,5 χρόνια και για δύο συνεχείς χρονιές την κατέταξε στη 2η θέση της Α' Τοπικής.
Όσον αφορά στον Στ. Ξηρόφωτο, με μεγάλη πορεία στο τοπικό ποδόσφαιρο με τη φανέλα του Σαρακηνού (1989-2000), του Μαγνησιακού (2000-2004), του Ρήγα Φεραίου (2004-05), του Ολυμπιακού Βόλου (2005-07), του Θησέα (2007-08) και του Πυράσου (2008-09), έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα στον πάγκο του Ηρακλή Βόλου (2009-2011) με άνοδο από τη Β' στην Α' ΕΠΣΘ, ενώ τη διετία 2011-2013 εργάστηκε με επιτυχία στον Σαρακηνό.
Ο Σαρακηνός τρέχει εντυπωσιακό σερί οκτώ αγωνιστικών μόνο με νίκες και σύνολο τερμάτων 22 υπέρ και 10 κατά, έχοντας στο γήπεδό του πέντε νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Από την άλλη, η ΑΕ Διμηνίου προέρχεται από τέσσερις σερί νίκες, ενώ σε 14 αγώνες έχει σκοράρει 25 γκολ και δεχθεί 6. Στις εξόδους της, πήρε τέσερα τρίποντα, μία ισοπαλία κι έχασε δύο φορές. Στους δύο αντιπάλους παίζουν ποδοσφαιριστές με μεγάλη εμπειρία όπως είναι οι Δενελάβας, Τσιγιάννης, Μοράλες, Νούσιας, αλλά και ταλαντούχοι νεαροί όπως οι Σφάκας, Φιλατζικιώτης, Καρακώστας, Κολιαμήτρας, Καραπλιάγκος.
Είναι ματς σημαντικό στην εξέλιξη του πρωταθλήματος για τις δύο ομάδες καθώς ο μεν Σαρακηνός έχει ξαναμπεί για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου με τις συνεχόμενες νίκες του, η δε ΑΕ Διμηνίου δείχνει σταθερότητα στα αποτελέσματα και καλείται να περάσει από δύσκολη έδρα.

Last modified onFriday, 27 December 2013 10:07