noodles volos banner

Ένας αρκεί για να χαλάσει την εικόνα...

Βαριά τιμωρία περιμένει τη Δήμητρα καθώς ο διαιτητής της κυριακάτικης αναμέτρησης Κούστας έγραψε ως όφειλε στο φύλλο αγώνος το περιστατικό με τη ρίψη πλαστικού ποτηριού καφέ στο κεφάλι του α' βοηθού διαιτητή. Ο σύλλογος της Ευξεινούπολης είχε ήδη ειδοποιηθεί για τιμωρία της έδρας της για τα όσα συνέβησαν στο ματς με την ΑΕ Διμηνίου, ενώ εκκρεμεί η απολογία για τον εκτός έδρας αγώνα στον Σαρακηνό. Με λίγα λόγια ήταν υπότροπη και δύσκολα θα γλιτώσει τη βαριά τιμωρία.

Αυτό που θέλουμε να σχολιάσουμε είναι ότι η διοίκηση του Αντώνη Μηλιώνη έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες την περσινή και τη φετινή χρονιά ώστε να ελέγξει τους φιλάθλους της. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ομάδας παρακολουθεί τα παιχνίδια πίσω από τον α' βοηθό ώστε να κατευνάζει τα πνεύματα όταν υπάρχουν φωνές διαμαρτυρίες. Την Κυριακή δεν τα κατάφερε καθώς ένας φίλαθλος παρεκτράπη και μάλιστα ήταν δίπλα του! Ένας αρκεί για να χαλάσει την εικόνα του συνόλου και στο τοπικό μας ποδόσφαιρο έτσι συμβαίνει συνήθως. Σε κάθε ομάδα υπάρχουν λιγοστοί παράγοντες ή φίλαθλοι που βρίζουν τον διαιτητή ή τους αντιπάλους, που είναι εριστικοί, που δεν έχουν καλή συμπεριφορά. Δεν είναι περισσότερα από δυο-τρία άτομα, άντε πέντε-έξι. Όμως δύσκολα μπορούν να ελεγχούν, με αποτέλεσμα να παρασύρουν κι άλλους, να χαρακτηρίζουν όλη την κερκίδα αρνητικά.

Θα πρέπει να καταλάβουν οι θεατές ότι είναι κι αυτοί σημαντικό μέρος του τοπικού μας πρωταθλήματος. Οπότε εάν θέλουν να έχουμε καλό τοπικό, είναι απαραίτητη η θετική τους παρουσία. Η Δήμητρα εφόσον τιμωρηθεί πλέον, θα έχει οικονομική κι αγωνιστική χασούρα, αφού θα παίξει σε μια ουδέτερη έδρα και δεν θα κόψει τα εισιτήρια που θα έκοβε στην Ευξεινούπολη, ίσως της επιβληθεί πρόστιμο. Και βέβαια δεν είναι το γήπεδο της Δήμητρα το μοναδικό που συμβαίνουν ανάλογα περιστατικά. Αυτό ήταν το πιο πρόσφατο και σωστά ο διαιτητής διέκοψε προσωρινά τον αγώνα και έγραψε στο φύλλο αγώνος τι συνέβη καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι ρέφερι των αναμετρήσεων κάνουν τα στραβά μάτια κι ανέχοντας τις πράξεις βίας.

Μία στιγμιαία κακή συμπεριφορά ενός ατόμου καταδικάζει τις μεγάλες προσπάθειες μιας πολυπληθούς ομάδας ανθρώπων που αποτελείται από τη διοίκηση, την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές και σε αυτή την περίπτωση, οι διοικούντες το σύλλογο, εφόσον δεν επικροτούν τέτοιες συμπεριφορές όπως συμβαίνει στη Δήμητρα, είναι αναγκασμένοι να απολογούνται και να πληρώνουν τα σπασμένα... Γιατί το πρόστιμο ή τη ζημιά από μια ενδεχόμενη τιμωρία της έδρας, δεν θα την πληρώσει κανένας απερίσκεπτος φίλαθλος παρά μόνο ο πρόεδρος και οι διοικητικοί σύμβουλοι...

 

 

Last modified onTuesday, 24 December 2013 12:09