noodles volos banner

Όλα τα φώτα στραμμένα στο ντέρμπι κορυφής

Οι φωτογραφίες προέρχονται από τον τελευταίο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, ένα φιλικό στην περίοδο προετοιμασίας το καλοκαίρι Οι φωτογραφίες προέρχονται από τον τελευταίο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, ένα φιλικό στην περίοδο προετοιμασίας το καλοκαίρι

Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε ΑΕ Διμηνίου και Πύρασο δεσπόζει στη 13η αγωνιστική της Α' ΕΠΣΘ. Είναι το ματς ανάμεσα στις ομάδες που διεκδίκησαν πέρυσι τον τίτλο και φιγουράρουν στις δύο πρώτες θέσεις. Από τη μία, η δευτεραθλήτρια ομάδα της κατηγορίας τα δύο προηγούμενα χρόνια με 28 βαθμούς και από την άλλη, ο περσινός πρωταθλητής και κυπελλούχος ΕΠΣΘ, Πύρασος με 31.

Οι γηπεδούχοι μετρούν το απόλυτο στο γήπεδό τους, έξι νίκες σε ισάριθμα ματς με τέρματα 14-1 και συνολικά εννιά νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Εντός έδρας έχουν κερδίσει 3-0 τον Αίαντα, 2-0 στον Αστέρα, 3-1 την Αγία Παρασκευή, 1-0 τη Σκιάθο, 2-0 την Αγχίαλο, 3-0 τη Δάφνη. Ο Στέφανος Ξηρόφωτος που ανέλαβε το καλοκαίρι την τεχνική ηγεσία, έχει καταφέρει να δώσει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα, με ένα σύνολο που στηρίζεται σε μερικές έμπειρες μονάδες (Μοράλες, Κουτσογιάννης, Μόσιος, Νούσιας) αλλά κι αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές (Φιλατζικιώτης, Καραλόπουλος, Ασλάνογλου, Καρακώστας). Η ΑΕ Διμηνίου θέλει να μην έχει απώλεια βαθμών ώστε να πάρει μεγάλη βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση ενόψεις της συνέχειας.
Όσον αφορά στον Πύρασο, μακρυά από τη Ν. Αγχίαλο έχει τις δύο απώλειες βαθμών, που ήταν το 0-0 στον Αλμυρό και η ήττα 2-1 από τον Σαρακηνό. Στις υπόλοιπες εξόδους του κέρδισε με 3-0 στην Αγριά, 5-0 στην Αγία Παρασκευή, 1-0 στην έδρα του Άρη και 1-2 στην Ευξεινούπολη. Στηρίζεται στην πολύ καλή αμυντική του γραμμή και στην εμπειρία των παικτών του που ξέρουν να διαχειρίζονται παιχνίδια με δυσκολία. Ο Νίκος Χατζηκυριακίδης δουλεύει με τον περσινό κορμό, έχοντας βάλει στην ομάδα φέτος όμως και καινούργιους παίκτες όπως είναι οι Λιάρος, Μίλτος, Χατζητρακόσιας, Πλαβός, Πάσιος. Οι “κυανόλευκοι” καλούνται να περάσουν από δύσκολη έδρα σε ακόμη μία δοκιμασία αφού στον πρώτο γύρο έδωσαν εκτός έδρας όλα τα ντέρμπι (με Αλμυρό, Σαρακηνό, Δήμητρα, Άρη).
Η ΑΕ Διμηνίου πιάνει κορυφή σε περίπτωση που κερδίσει και προετοιμάζεται για τα δύο τελευταία δύσκολα ματς μέχρι τη λήξη του πρώτου γύρου που είναι εκτός έδρας με Μαγνησιακό και Σαρακηνό, ενώ ο Πύρασος με τρίποντο αυξάνει εκ νέου τη διαφορά από τον αντίπαλό του στους έξι βαθμούς. Η ισοπαλία δεν ευνοεί καμία ομάδα -ίσως τους φιλοξενούμενους- αφού δίνει το δικαίωμα στον Σαρακηνό αφενός να ανέβει δεύτερος κι αφετέρου να μειώσει από την κορυφή.
Τέλος, όσον αφορά στην προϊστορία, στα λιγοστά παιχνίδια, ο Πύρασος είναι αήττητος από την ΑΕ Διμηνίου, την ομάδα που προέκυψε το 2008 από τη συγχώνευση του Ιάσονα Διμηνίου και του Κεραυνού Σαμπάναγα. Για τη Δ' Εθνική, κέρδισε 3-0 εντός και 2-1 εκτός το 2009-10, ενώ πέρυσι τέθηκαν αντιμέτωποι ξανά, με ισοπαλίες 1-1 στο Διμήνι και 0-0 στη Ν. Αγχίαλο για το πρωτάθλημα και νίκη 3-0 του Πυράσου εκτός έδρας για το Κύπελλο.

Η “μάχη” των πάγκων
Τη σεζόν 2008-09 που ο Πύρασος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη Δ' Εθνική, ο Νίκος Χατζηκυριακίδης ήταν ο προπονητής του και ο Στέφανος Ξηρόφωτος ποδοσφαιριστής στη νομάδα της Νέας Αγχιάλου. Πλέον, είναι αντίπαλοι στους πάγκους...
Ο προπονητής της ΑΕ Διμηνίου έχει τρία χρόνια σε πάγκους ομάδων και τα δείγματά του είναι πολύ θετικά. Έκανε μεγάλη πορεία στο τοπικό ποδόσφαιρο με τη φανέλα του Σαρακηνού (1989-2000), του Μαγνησιακού (2000-2004), του Ρήγα Φεραίου (2004-05), του Ολυμπιακού Βόλου (2005-07), του Θησέα (2007-08) και του Πυράσου (2008-09), ενώ τα πρώτα του προπονητικά βήματα ήταν στον πάγκο του Ηρακλή Βόλου (2009-2011). Την προηγούμενη διετία 2011-2013 εργάστηκε με επιτυχία στον Σαρακηνό.
Ο τεχνικός του Πυράσου έχει συνδέσει το όνομά του με την ομάδα της Ν. Αγχιάλου όπου έπαιξε επί σειρά ετών. Αγωνίστηκε ακόμη σε Κένταυρο, Σχηματάρι κι Αυλώνα, ενώ ως προπονητής έχει εργαστεί σε πολλούς συλλόγους και συγκεκριμένα σε Πύρασο, Νίκη Βόλου, Ολυμπιακό Βόλου, Τρίκαλα, Στυλίδα, Παλατιακό, Χλόη, Διμήνι, Θησέα, Ρήγα Φεραίο, Εθνικό. Μάλιστα, στην τωρινή του ομάδα έχει τρεις θητείες, τη δεκαετία του 1990 για πρώτη φορά, τη σεζόν 2008-09 για δεύτερη κι από τα μέσα Δεκεμβρίου 2011 διανύει την τρίτη.