noodles volos banner

Ένα ντέρμπι… «γυναικεία υπόθεση»

Ο Α.Σ. Βόλος 2004 φιλοξενεί τον Μαγνησιακό την Κυριακή (ΕΑΚ Βόλου, 15:00) για την δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου της Β’ Εθνικής, σε ένα τοπικό ντέρμπι, ανάμεσα σε δύο ομάδες που φέτος έχουν διαφορετικούς στόχους, αλλά το ίδιο πάθος και ενδιαφέρον για τους τρεις βαθμούς, που θα δώσουν στο νικητή το γόητρο, αλλά και την απαραίτητη «ανάσα», ενόψει της συνέχειας.

Για την πρεμιέρα της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας, υπενθυμίζουμε πως ο Μαγνησιακός έμεινε στο 0-0 με την Βασίλισσα Θράκης στο γήπεδό του, ενώ ο Βόλος 2004 είχε ρεπό. Σε αυτήν την δεύτερη αγωνιστική, οι δύο ομάδες, σύμφωνα με τους προπονητές τους, έχουν στο μυαλό τους να αντιμετωπίσουν το παιχνίδι που έρχεται σαν όλα τα άλλα, όμως, σίγουρα σε ένα τοπικό ντέρμπι, ανάμεσα σε δύο ποδοσφαιρικούς «κόσμους» που γνωρίζονται αρκετά καλά, πάντα υπάρχουν ορισμένες ιδιαιτερότητες…

Με απουσίες, αλλά διάθεση για την έκπληξη ο Μαγνησιακός

Ο Μαγνησιακός, με προπονητή τον Θοδωρή Κατσαμόρα, ξεκίνησε την φετινή του προσπάθεια στη Β’ Εθνική, στηριζόμενος περισσότερο σε νεαρές αθλήτριες ή παίκτριες, που δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο να αγωνιστούν σε ομάδες με παραπάνω στόχους, λόγω προσωπικών ή επαγγελματικών τους υποχρεώσεων. Φέτος, η χρονιά είναι μεταβατική, με την παραμονή να είναι ο στόχος, αλλά όχι ο αυτοσκοπός και το προπονητικό τιμ της ομάδας να έχει στο μυαλό του την προώθηση νεαρότερων κοριτσιών, με ταλέντο, προκειμένου να αγωνιστούν, ενδεχομένως, σε ανώτερες ομάδες, στην πρώτη κατηγορία τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Κατσαμόρας πραγματοποίησε δηλώσεις στο magnesiasports, σχετικά με το ντέρμπι που έρχεται, καθώς και το βολιώτικο γυναικείο ποδόσφαιρο, που αδικείται από τον φίλαθλο κόσμο της πόλης και αξίζει να είναι κάποιος fanτου:

«Εγώ προσωπικά έχω μία ιδιαίτερη σχέση με τον Α.Σ. Βόλος 2004. Είμαι ένας εκ των τριών ιδρυτών του συλλόγου και νιώθω αυτήν την ομάδα ως ποδοσφαιρικό «παιδί» μου. Οι σχέσεις των δύο ομάδων είναι άριστες, κανονίζουμε φιλικά, ανταλλάζουμε παίκτριες και οι ιθύνοντες των δύο συλλόγων έχουν πολύ καλές σχέσεις. Δεν τίθεται θέμα αντιπαλότητας, όπως στη Νίκη και τον Ολυμπιακό, στους Άνδρες. Εδώ είμαστε αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά.

Όσον αφορά την ομάδα μου, θα αντιμετωπίσουμε το ματς με τον Βόλο 2004, όπως όλα τα άλλα παιχνίδια. Βρισκόμαστε σε μία χρονική περίοδο, που όλοι χρειάζονται τους βαθμούς και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένες, προκειμένου να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Βέβαια, δε μπορώ να κρυφτώ, σίγουρα ο αντίπαλος είναι το φαβορί και η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα για εμάς. Εξάλλου, μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε φέτος τις ομάδες που έχουμε τους ίδιους στόχους κι όχι εκείνες που θα κάνουν πρωταθλητισμό. Οτιδήποτε πάρουμε από αυτό το παιχνίδι, είναι αποδεκτό».

Για τον «Α.Σ. Βόλος 2004» κι αν πιστεύει πως μπορεί να πετύχει τους στόχους του:

«Καταρχήν, πρόκειται για κάτι που το εύχομαι γενικά για το καλό του Γυναικείου ποδοσφαίρου μας, όλες οι ομάδες του Νομού να πηγαίνουν καλά. Σίγουρα, η ομάδα μου δεν έχει τις δυνατότητες να βρεθεί στην Α’ Εθνική, αλλά πιστεύω πως ο Βόλος 2004 είναι μια καλή ομάδα, με πολλά κορίτσια από τον Βόλο που είναι ικανή να το κάνει. Το εύχομαι ολόψυχα, σας είπα και πριν έχω ιδιαίτερη σχέση με το σωματείο αυτό».

Γενικά, για το γυναικείο ποδόσφαιρο κι αν αξίζει να το παρακολουθήσει κανείς:

«Νομίζω πως όποιος κάνει το λάθος να υποτιμά το γυναικείο ποδόσφαιρο, χάνει. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το ανδρικό, δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στα φύλα, πιστεύω πως όταν «το έχεις» εκ φύσεως, μπορείς να το παρουσιάσεις πολύ καλά. Θα έλεγα, μάλιστα, πως το γυναικείο είναι καλύτερο, από την άποψη ότι δεν είναι τόσο «χυδαίο», όσο το ανδρικό, πρόκειται για ένα ευγενές άθλημα, δίχως «σκληράδες» και «αγριάδες». Κατά τ’ άλλα, σας είπα, δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από το ανδρικό ποδόσφαιρο, ούτε σε τεχνική, ούτε στο πάθος για την νίκη. Όποιος επιχειρήσει να το παρακολουθήσει μία φορά, πιστεύω πως θα γίνει φίλος του αθλήματος»

Στα αγωνιστικά νέα του Μαγνησιακού, εκτός θα μείνει η Δερβενιώτη που ταλαιπωρείται από μία ίωση, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή της Κουλοχέρη, που επίσης είναι λίγο άρρωστη. Αντίθετα, την πρώτη της εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα θα πραγματοποιήσει η νεοαποκτηθείσα Νέστορα, που είναι τερματοφύλακας και αγωνιζόταν στα Μετέωρα Καλαμπάκας, με την μεταγραφή της στην ομάδα του Βόλου να ολοκληρώνεται αυτήν την εβδομάδα, ενώ στη διάθεση του προπονητή της θα είναι και η Άννα Μαρία Κατσαβριά, που στο πρώτο παιχνίδι απουσίαζε, λόγω των φοιτητικών της υποχρεώσεων στη Θεσσαλονίκη.

Θέλει τη νίκη, για να φτάσει και να μείνει ψηλά ο Α.Σ. Βόλος 2004

Αδιαμφισβήτητα, ο Α.Σ. Βόλος 2004 αποτελεί το φαβορί του Κυριακάτικου ντέρμπι κι ένα από αυτά για την άνοδο στην Α’ Εθνική κατηγορία, ως παραδοσιακή δύναμη του γυναικείου ποδοσφαίρου, πανελληνίως. Με αρκετές νέες και ντόπιες παίκτριες και προπονητή που δεν έχει ασχοληθεί ξανά με το γυναικείο ποδόσφαιρο, τον Γιώργο Πλατανιά, οι ερυθρόλευκες θέλουν να μπουν με το «δεξί» στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του πρωταθλήματος, καθώς στην πρεμιέρα είχαν ρεπό, και να στείλουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως η φετινή υπόθεση «άνοδος» είναι Βολιώτικη υπόθεση.

Με την σειρά του, ο προπονητής των γηπεδούχων στην αναμέτρηση της Κυριακής, κ. Πλατανιάς, παραχώρησε δηλώσεις στο magnesiasports, τονίζοντας πως η φετινή χρονιά θα είναι μία προσωπική πρόκληση για εκείνον, που δεν έχει παραστάσεις από το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Αρχικά, αναφέρθηκε στον αγώνα, με αντίπαλο τον Μαγνησιακό, αναφέροντας:

«Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Δεν υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο, πόσο μάλλον τον Μαγνησιακό, μία ομάδα της πόλης μας. Πάντα στα τοπικά ντέρμπι δεν μετρά μόνο η ποιότητα της εκάστοτε ομάδας, αλλά και το πάθος για την νίκη. Θα προσπαθήσουμε να τιμήσουμε το όνομα της ομάδας μας και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για τους φετινούς αγωνιστικούς στόχους της ομάδας του:

«Θέλοντας και μη, ο στόχος για εμάς φέτος είναι αποκλειστικά ο πρωταθλητισμός. Ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ είναι μικρότερος από πέρσι, υπάρχει ακόμα ανομοιογένεια, καθώς είναι αρκετά νωρίς, αλλά πιστεύω πως λόγω ονόματος, στόχος μας είναι ο πρωταθλητισμός. Πιστεύω κι ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Για το αν έχει εικόνα της αντίπαλης ομάδας:

«Δυστυχώς, όχι. Ξέρετε, δεν έχω να σας πω τίποτα για τον Μαγνησιακό, διότι δεν έχω τις απαραίτητες παραστάσεις από το γυναικείο ποδόσφαιρο. Δεν έχω ασχοληθεί ξανά και φέτος είναι μία ιδιαίτερη πρόκληση για μένα όλο αυτό. Ελπίζω να ανταπεξέλθω στις δυσκολίες».

Τέλος, για το αν η ομάδα του φέτος είναι ικανή να «τραβήξει» τον κόσμο:

«Εγώ νομίζω πως κάθε άθλημα «τραβά» τον κόσμο, βάσει του θεάματος που προσφέρει. Ο φίλαθλος κόσμος του Βόλου θα έρθει να μας δει φέτος, διότι θα δείξουμε κάτι καινούριο, κάτι ιδιαίτερο, που όλοι θα εκτιμήσουν. Αξίζει να έρθει ο καθένας, να μας παρακολουθήσει και να ακολουθεί την ομάδα τακτικά».

Στα αγωνιστικά νέα του Αθλητικού Συλλόγου «Βόλος 2004», δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα για τον κ. Πλατανιάς, που θα έχει όλες τις παίκτριες στη διάθεσή του, εξέλιξη που του προκαλεί έναν «ευχάριστο» πονοκέφαλο, στο πλαίσιο των τελικών του επιλογών.

Last modified onFriday, 21 October 2016 22:12