noodles volos banner

Τρίτο ημίχρονο με ανακοινώσεις από Μαγνησιακό και Μέντεκα!

Ο αγώνας Μαγνησιακός-Μέντεκας 4-3 για τη 2η αγωνιστική της Β' Εθνικής Γυναικών είχε και ....τρίτο ημίχρονο, με ανακοινώσεις για τη φάση που η ομάδα της Θεσσαλονίκης σκόραρε το 0-1. Ο Μαγνησιακός κάνει λόγο για περίπτωση μη τήρησης του fair play, ο Μέντεκας διαμαρτυρήθηκε για τη διατησία.

Όπως αναφέρει ο Μαγνησιακός "αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος που επιτεύχθηκε το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ η ομάδα της Καλαμαριάς. Η παίκτρια της αντίπαλης ομάδας, Γεωργαντζή επέλεξε να συνεχίσει το παιχνίδι και να σκοράρει, με την παρότρυνση του προπονητή της, παρότι η άμυνα του Μαγνησιακού είχε σταματήσει να αγωνίζεται και παρακαλούσε την παίκτρια του Μέντεκα να βγάλει την μπάλα εκτός γηπέδου, τηρώντας το fair play, αφού μέσα στην περιοχή σφάδαζε στους πόνους η παίκτρια της ομάδας μας Γιώτα Μεγαγιάννη, που στην προηγούμενη φάση δέχτηκε σκληρό μαρκάρισμα από αντίπαλη παίκτρια. Μάλιστα, όταν ο προπονητής μας απευθύνθηκε στην παίκτρια ζητώντας "έλεος", αυτή απάντησε ότι δεν "άκουσε" τις παρακλήσεις, παρόλο που και η ίδια νωρίτερα είχε σταματήσει και με την παρότρυνση του προπονητή της συνέχισε την προσπάθεια της. Ο δε αντίπαλος κόουτς της ζήτησε να μην συνομιλεί με τους αντιπάλους. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι ερασιτεχνικό και ασχολούνται μ' αυτό κυρίως μικρά κορίτσια και η υγεία τους θα πρέπει να είναι το πρωταρχικό μέλημα όλων. Λυπούμαστε ειλικρινά που, η κατά τ΄ άλλα συμπαθής ομάδα του Μέντεκα Καλαμαριάς, επεδίωξε να επενδύσει στο unfair play, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν οι άνθρωποι του ότι αυτό το "νόμισμα" έχει δύο όψεις και μπορεί στο μέλλον να βρεθούν αυτοί στη θέση μας, κάτι που δεν τους το ευχόμαστε και να νιώσουν την πικρία που νιώσαμε και μεις".

Ο Μέντεκας απάντησε ρίνοντας την ευθύνη για τη φάση αυτή στο διαιτητή που δεν διέκοψε το παιχνίδι, ενώ έκανε λόγο για πέναλτι-φάντασμα υπέρ του Μαγνησιακού "έπειτα από έντονες πιέσεις της κερκίδας και ετεροχρονισμένα" όπως αναφέρεται.

Κι ακολούθησε νέα ανακοίνωση του Μαγνησιακού που έχει ως εξής: "Οι φίλοι άνθρωποι του Μέντεκα Καλαμαριάς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σ' ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου, οι αποφάσεις του διαιτητή άλλοτε μας είναι αρεστές και άλλοτε όχι και ενίοτε έχουμε παράπονα πολλές φορές και δικαιολογημένα!!! Εμείς όμως δεν παραπονεθήκαμε γιατί ο διαιτητής δεν καταλόγισε το φάουλ στον τραυματισμό της παίκτριας μας, εμείς εκφράσαμε το παράπονο μας στις παίκτριες και τον προπονητή της Καλαμαριάς για τη μη τήρηση του fair play. Και αν ακόμα δεχθούμε ότι η παίκτρια του Μέντεκα δεν αντιλήφθηκε τη φάση, γεγονός για το οποίο διατηρούμε πολλές αμφιβολίες, στη συνέχεια δεν είδαμε κάποια αντίδραση μεταμέλειας και επανόρθωσης του "κακώς" επιτευχθέντος γκολ...και δεόντως πανηγυρίστηκε και προτροπές του τύπου "πάμε δυνατά" και παρατηρήσεις στην σκορερ να μην απολογείται στους ανθρώπους του Μαγνησιακού! Τα αθλητικά ιδεώδη και η ευγενής άμιλλα φίλοι του Μέντεκα Καλαμαριάς δεν έχουν καμία σχέση με τις αποφάσεις της διαιτησίας, με τα αποτελέσματα των αγώνων, και τη βαθμολογική συγκομιδή! Πιστεύουμε λοιπόν πως μια αναγνώριση του unfair play και μια συγνώμη θα ήταν πολύ περισσότερο αποδεκτή, παρά να ψάχνουμε δικαιολογίες και να ρίχνουμε το λάθος στη διαιτησία για κάτι που βαρύνει αποκλειστικά την ομάδα μας.Θέλουμε να πιστεύουμε πως το όλο συμβάν ήταν ένα ατυχές περιστατικό που σίγουρα δεν χαρακτηρίζει τον ιστορικό σύλλογο της Καλαμαριάς και δεν είναι στις προθέσεις να γίνει η αιτία κόντρας και διαμάχης δύο σωματείων που μέχρι τώρα η αντιπαλότητα τους περιοριζότανε μόνο στις γραμμές του αγωνιστικού χώρου".