noodles volos banner

Θρίαμβος για τις Αμερικανίδες στο Μουντιάλ

Πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση, η γυναικεία ομάδα των ΗΠΑ έκανε... πάρτι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με 5-2 επί της Ιαπωνίας και πήρε εκδίκηση για την ήττα της στη διοργάνωση του 2011.
Τότε ήταν οι Γιαπωνέζες εκείνες που σκαρφάλωναν στην κορυφή του... Έβερεστ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όταν νικούσαν τις Αμερικανίδες με 3-1 στα πέναλτι. Τέσσερα χρόνια μετά η ομάδα του Τζιλ Έλις δεν πήρε απλά εκδίκηση, αλλά διέλυσε την αντίπαλό της με 5-2, σε ένα ματς όπου πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο είχε βρει τέσσερις φορές δίχτυα!
Μεγάλη πρωταγωνίστρια στον τελικό του Καναδά δεν ήταν άλλη από την Κάρλι Λόιντ, η οποία ως το 16ο λεπτό είχε ήδη κάνει χατ τρικ (3', 5', 16'), με την Χόλιντεϊ να κάνει στο 14' το 3-0! Από εκεί και πέρα το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με την ασιατική ομάδα να μειώνει απλώς ως το 52' (Οτζίμι, αυτογκόλ Τζόνστον), πριν έρθει το πέμπτο τέρμα των ΗΠΑ με την Χιτ δύο λεπτά αργότερα.
Κάπως έτσι η ομάδα των ΗΠΑ έγινε η πολυνίκης της διοργάνωσης, κατακτώντας το τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ επρόκειτο για την πρώτη κατάκτηση μετά από 16 χρόνια.