noodles volos banner

Τρίτη ημέρα για τα κορίτσια του Βόλου 2004 στο Βερολίνο

Τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής στο παγκόσμιο τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου Discover Football ζουν επτά κορίτσια της ομάδας του Βόλου 2004 που βρίσκονται στο Βερολίνο από το Σάββατο μέχρι 5/7.
Το τουρνουά είναι κάτι παραπάνω από αγώνες ποδοσφαίρου αφού έχει κοινωνικό χαρακτήρα με φεστιβάλ, προβολές ταινιών και διάφορα workshops. Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στο ποδόσφαιρο ως μέσο διαπολιτισμικής ανταλλαγής ιδεών, της ενδυνάμωσης των γυναικών και της αλληλεγγύης.
Χθες, πραγματοποιήθηκαν δύο ομαδικά workshops: το πρώτο ήταν θεωρητικό και ήταν σχετικό με το σεξισμό και την ισότητα των φύλων σε διάφορες χώρες, στο δεύτερο: οι συμμετέχουσες έμαθανα πώς να επικοινωνούν στο ποδόσφαιρο μόνο οπτικά ή προφορικά. Insights από τη Natascha Laier (προπονητή της γερμανικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με προβλήματα ακοής) και από πρώτο χέρι εμπειρίες των τυφλών ποδοσφαιριστών απο τον Rainer Delgado. Στο τέλος της ημέρας οι ομάδες είχαν τις δικές τους συνεδρίες. Σήμερα ξεκινά το κύριο μέρος της διοργάνωσης με την τελετή έναρξης-παρέλαση ομάδων στις 7 μμ και το εναρκτήριο παιχνίδι στη συνέχεια.