noodles volos banner

Aπό την Ολλανδία στο Βόλο μόνο για να παίξει ποδόσφαιρο!!!

Σημαντική προσθήκη για το Βόλο 2004 αποτελεί η Λαμπρινίτσα Λυμπερακάκη ενόψει της νέας σεζόν στην Α' Εθνική Γυναικών. Η 20άχρονη μεσοαμυντικός “κουβαλάει” μια ωραία ιστορία καθώς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ολλανδία και έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μόνο προκειμένου να παίξει ποδόσφαιρο για την ερυθρόλευκη βολιώτικη ομάδα!!! Το magnesiasports επικοινώνησε μαζί της και σάς παρουσιάζει τη νέα παίκτρια του Βόλου.

Η Λυμπερακάκη, με καταγωγή από το Σοφικό και το Θούριο Έβρου, γεννήθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας από Έλληνες μετανάστες δεύτερης γενιάς. Από πολύ μικρή έδειξε το ταλέντο της στο ποδόσφαιρο. Σε ηλικία επτά ετών κατόπιν επιλογής εντάχθηκε σε ομάδα αγοριών. Η σταθερά ανοδική της πορεία την οδήγησε στα 13 της στα κλιμάκια της Εθνικής Ολλανδίας, ενώ αγωνίστηκε και στην Κ-15. Στα 16 της εντάχθηκε σε αμιγώς γυναικεία ομάδα. Στη συνέχεια φόρεσε τα χρώματα της Εθνικής Νεανίδων της χώρας μας, όπου πήρε μέρος σε δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Κ-19 μετρώντας δέκα συμμετοχές και ένα γκολ. Μετράει δύο συμμετοχές και στην εθνική Γυναικών.

Το φετινό καλοκαίρι είπε αμέσως το ναι στην πρόταση της διοίκησης του Βόλου. Ερωτηθείσα για τη νέα της πορεία στο Βόλο, απάντησε: “Έμενα στην Ολλανδία κι αποφάσισα να έρθω να παίξω ένα χρόνο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Έτσι, όταν μου έγινε η πρόταση από την ομάδα του Βόλου, είπα κατευθείαν το ναι, δεν το πολυσκέφτηκα. Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω και είμαι χαρούμενη. Ερχόμουν για διακοπές μόνο τα καλοκαίρια στην Ελλάδα, τώρα θέλω να δω πως είναι η ζωή εδώ, να την γνωρίσω μέσα από τα ταξίδια που θα έχουμε τη φετινή σεζόν, να ασχοληθώ με αυτό που μου αρέσει να κάνω”.

Τη ρωτήσαμε επίσης πώς της φαίνεται η ζωή στο Βόλο και η Λαμπρινίτσα τόνισε: “Μου αρέσει πολύ ο Βόλος, είναι διαφορετική πόλη από την Ουτρέχτη όπου έμενα στην Ολλανδία. Όταν ήρθα δεν ήξερα κανέναν, αλλά τα κορίτσια της ομάδας και όλοι οι άνθρωποι της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας, με υποδέχθηκαν πολύ καλά. Με έκαναν από την πρώτη στιγμή να νιώσω πολύ ωραία κι ευπρόσδεκτη στο Βόλο”.

Όσον αφορά στην ομάδα ανέφερε: “Είμαι αισιόδοξη πως θα πάμε πολύ καλά τη φετινή σεζόν. Δεν γνωρίζω το επίπεδο του πρωταθλήματος και των άλλων ομάδων, αλλά εκτιμώ πως θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο”

Τέλος, ζητήσαμε να μας πει εάν της λείπουν οι δικοί της και η 20άχρονη παίκτρια ήταν σαφής: “Σίγουρα μου λείπει πολύ η οικογένειά μου που βρίσκεται στην Ολλανδία αλλά μιλάμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο, στο facebook και το skype. Είναι χαρούμενοι για εμένα γιατί είμαι ευτυχισμένη και περνάω καλά. Αυτό ήθελα να κάνω και το έκανα, οι δικοί μου με στηρίζουν πολύ”.

Ο προπονητής του Βόλου, Χάρης Αμπελάκιας δήλωσε για τη νέα παίκτρια των "ερυθρολεύκων": "Μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην άμυνα όσο και στο κέντρο. Προέρχεται από ένα πρωτάθλημα με διαφορετικό επίπεδο και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει σημαντικά τη νέα σεζόν. Υπολογίζω σε αυτήν και ταιριάζει στην ομάδα μας".

ΦΩΤΗΣ ΓΑΛΟΥΣΗΣ

 

 

Last modified onSunday, 05 October 2014 13:42